DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

SKM’DE MUHTEŞEM ANMA GECESİ

SKM’DE MUHTEŞEM ANMA GECESİ

Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen, “Gelenekten Geleceğe” Halk Ozanlarını Anma Gecesi muhteşem konserle gerçekleşti. Türküler adeta kulakların pasını sildi.

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Türkü -Der Kocaeli Anadolu Halk Türküleri Yardımlaşma ve Tanıtım Derneği iş birliğinde, “Gelenekten Geleceğe” Halk Ozanlarını Anma Konseri, önceki akşam Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Programa İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan eşi Hürriyet Hanım, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Necati Denizci’nin eşi Aliye Hanım, ilçe emniyet müdürlerinin eşleri, müdür yardımcıları, şube müdürleri, huzurevi sakinleri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AŞIK VEYSEL’İN ÖNEMİ

Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen iki perdelik konser akşamı Münire Çalışkan Tuğ’nun sunumuyla başladı. Aşık Veysel’i anlatan slayt gösterisinin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan günün önemine belirten bir konuşma yaparak üstat Aşık Veysel’in ne denli değerli bir sanatçı olduğuna vurgu yaptı. Daha sonra ebedi hayata intikal etmiş sanatçı ve vatan için canını veren tüm şehitlerimizi de rahmetle andı. Konuşmaların ardından konser başladı.

EMEĞİ GEÇENLERE ÇİÇEK

Geceyi hazırlayan Türkü-Der Başkanı Perihan Karakurt’un yönetiminde saz heyeti sahne aldı. Ardından solistler Gülsen Ayvazoğlu, Miray Sıla Yalçın Aynur Yaman, Semiha Kaya, Kerem Bozkurt ve Muhammet Aytan, Aşık Veysel’in sevilen eserlerini seslendirdi. Konserin ikinci yarısında solistler Leyla Türkoğlu, Özgür Barış, Engin Aysu ve Semiha Kaya saz heyeti ile birlikte derleme ve yöresel türküleri seslendirdi. Geceni finaline doğru Hayata Dönüş Derneği Halk Dansları Topluluğunun gösterisi büyük alkış aldı. Etkinlik emeği geçenlere protokol tarafından teşekkür edilip çiçek verilmesiyle sona erdi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.