TATLI SEVERLERİN YENİ ADRESİ ŞEHZADE BAKLAVALARI AÇILDI
TATLI SEVERLERİN YENİ ADRESİ ŞEHZADE BAKLAVALARI AÇILDI
Baklava konusunda tatlı severlerin yeni adresi olacak olan Şehzade Baklavacısı Merkez Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No: 20/D adresinde hizmete girdi. Tamamen doğal malzemelerle yapılan baklava ve tatlıları ile dikkat çekiyor.
Halep ve Antep yöresine ait tatlılar
İşletmeciliğini Zekeriya Şeker ve Ümit Er’in yaptığı Şehzade Baklavacıları Merkez Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No: 20/D adresinde hizmete girdi. Birbirinden lezzetli baklava tatlıları ile hizmet verecek olan Şehzade Baklavaları Gölcük’ün en prestijli tatlıcısı olmaya hazırlanıyor. Halep ve Antep yöresine ait tatlıların Üretimi İstanbul’da yapılıp günlük olarak Gölcük mağazasına ulaştırılıyor. Ağırlıklı olarak kadayıfın ve el açması baklava yufkanın kullanıldığı tatlılarda sadece Konya Yöresinde yetişen şeker pancarından üretilen şeker kullanılıyor ve kesinlikle glikoz kullanılmıyor.
Kullanılan malzemelerin tamamen doğal
Şehzade Baklavaları İşletmecisi Zekeriya Şeker ürünleri hakkında bilgi verdi: “ Bizim Gölcük’te Şehzade Baklavalarını açmamızın en büyük sebeplerinden biri Gölcük’te fazla bulunmayan yeni tatları Gölcük Halkı ile buluşturmaktı. Özellikle Antakya tarafında çok kullanılan kadayıfı zengin çeşitleri ile sunan bir firmayla çalışma ihtiyacı duyduk. Bu tatlıları gönül rahatlığı ile satmamızda ki en büyük sebeplerin başında kullanılan malzemelerin tamamen doğal olmasıdır. Bu yüzdendir ki kendi çocuklarımıza da gönül rahatlığı ile yedirebiliyoruz” dedi.
Birbirinden özel çeşitler
Şehzade Baklavaları olarak Gölcük’te daha önce yapılmamış kadayıf külah içinde şekerle kavrulmuş Antep fıstıklı tatlı ile yine üçgen kadayıf içinde şekerle kavrulmuş Antep fıstıklı tatlı Gölcük’te hiç sunulmamış tatlılardan. Küçük kuş yuvaları şeklinde içleri Antep fıstıklı acem yuvası, Antep burması, sepet kadayıfı, havuç dilimi, Halep burması… hele bir “Asabi” tatlısı var ki içi tüm fıstıkla dolu ve insanın yedikçe yiyesi gelen ve hiç rahatsız etmeyen bir tatlı.
Lokumlar birbirinden özel
Kendilerine özel üretilen lokumlarında da oldukça iddialı olan Zekeriya Şeker, “ Doğal nardan yapılmış ve Antep fıstığı ile bezenmiş olan birbirinden güzel lokumları da Şehzade Baklavaları’nda bulabilirsiniz. Lokumlarımızın tadına bakıldığı zaman farkını ilk anda almak mümkün. Çünkü yendiği zaman ağza ilk önce çikolatalı ise çikolata, meyveli ise o meyvenin tadı geliyor” dedi.
Açılış Cumartesi günü
Şehzade Baklavaları İşletmecisi Zekeriya Şeker son olarak, “Şehzade Baklavaları olarak 21 Nisan Cumartesi günü saat 14.00’de yapacağımız resmi açılışımıza tüm Gölcük halkını davet ediyoruz” dedi.