DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ATATÜRK VE GENÇLİK İÇİN YÜRÜDÜ

ATATÜRK VE GENÇLİK İÇİN YÜRÜDÜ

Emekli Binbaşı Hüseyin Kaya

ATATÜRK VE GENÇLİK İÇİN YÜRÜDÜ

Gölcük’ün ve bölgemizin  sevilen ismi Emekli Binbaşı Hüseyin Kaya, sağlık için ve ülkemizin çeşitli yerlerindeki durumu görmek ve fotoğraflamak için geçtiğimiz Cumartesi sabahı saat 09.00’da Değirmendere Çınarlık Meydanı’ndan 1750 km’lik Adana yürüyüşünü başlattı.

‘Yürü Babam Yürü’ sloganıyla yürüyüşünü başlattı

Hüseyin Kaya, anlamlı ve önemli yürüyüş etkinliğini ‘Yürü Babam Yürü’ sloganıyla başlattı. 100 gün sürecek olan yürüyüşünün ilk bölümünü Hüseyin Kaya, Denizli üzerinden Antalya’da bitireceğini belirtti ve burada 3-4 gün dinleneceğini belirterek, daha sonra hedeflediği gün sonunda Adana’da olacağını belirtti.

Kaya, ‘Yürüyüşüm asla siyasi değil’

Hüseyin Kaya’yı bu önemli etkinliğinde aile yakınları ve dostları yalnız bırakmadı. ‘Yürü Babam Yürü’ sloganıyla Adana’ya yürüyüşünü başlatan Kaya’ya Saraylı’ya kadar Emekli Tuğamiral Ahmet Türkmen, Emekli Albay Yalçın Enç başta olmak üzere Komutanlar ve dostları da eşlik etti. Hüseyin Kaya günde 17 km yürüyeceğini belirtirken, sağlık ve ülkemizin değişik yerlerini görüp, fotoğraflamak için yürüyüşü başlattığını söyledi. Kaya, ayrıca yürüyüşünün asla siyasi amaçla olmadığını vurguladı.

Gazetemize teşekkür etti

Hüseyin Kaya, öncelikle yürüyüşünde yanında olduğumuz için gazetemize teşekkür etti ve şu bilgileri verdi: “Bireysel olarak yollara düştüm. Hiç kimsenin, hiç bir kuruluşun desteği olmadan yola çıktım. Memleketimi, kendi ülkemi görmeden, kendi insanlarımı tanımadan dünyayı gezmenin hiç bir anlamı yok. Hindistan’da, Çin’de, Afrika’da sefalet diz boyu da benim memleketimde yok mu sanki. Her şey güllük gülistanlık değil elbette.  Ne yerler, ne içerler, nasıl geçinirler bunları yerinde görelim, sohbet edelim istedim. Şehirdekiler, köşe başı tutucuları zenginleşti, milli gelir arttı da bu insanlarımın niye haberi olmadı. Yoksa para isteriz diye benden mi saklıyorlar.”

‘Herkes fani, herkes yolcu’

‘Yollar bana bunları gösterecek, göstermesi için de yürü babam yürü. Fotoğraflar, yazılar ve geriye kalabilecek güzel anılar. Yoksa herkes fani, herkes yolcu.Görebileceğin güzellikler bu dünyada. Öbür dünya hayal dünyası. Gözlerini kapattıktan, üstüne tahtaları dizip, toprak atmaya başladıktan bekle ki huriler, nuriler gelecek diye.’

‘İnsanlarımızı bilgilendirmeyi daha çok önemsiyorum’

Açıklamalarına devam eden Kaya, ‘Uzun süreli bir yürüyüş olacağı için Ocak ayında planlaması başlamış ve Mart sonu tamamlanmıştır. Dolayısı ile seçim tarihi sonradan belli olduğundan programı ertelemek ya da tarihi değiştirmek mümkün görülmemiştir. Ama benim için sevindirici olan seçime kadar olan süreçte güzergahım üzerindeki köylerde konaklayacağım için köylülerle sohbet imkanım olacaktır. Gazete bulup da okuyamayan, TV seyredemeyen, seyredenler de her akşam aynı yüzleri görmekten bunalan ama başka kimseleri tanımadığından veya işinden, gücünden arta kalan vakti de akşam oldu mu hayvanları ile vakit geçirmekte olan insanlarımızı bilgilendirmeyi daha çok önemsiyorum’ dedi.

‘Türkiye gerçeklerini anlatmak da boynumuzun borcudur’

Kaya, son olarak, “Oy verme günü Acıpayam taraflarında adını bilmediğim bir köyde olacağımı tahmin ediyorum. Benim bir oy’umdan çok daha fazla önemsiyorum, bir, iki, üç, beş, on beş, elli beş kişinin oy’unu.Asıl çalışma sahada yapılan yüz yüze görüşmelerdir. Dolayısı ile yürüyüşümün hiç bir siyasi yönü yoktur. Ancak kendi insanımıza Dünya ve Türkiye gerçeklerini anlatmak da boynumuzun borcudur.Bir diğer husus, hiçbir kişi ve kuruluştan yardım ve destek almadan planlanan bu yürüyüş, tarafımdan değil de Hollanda’lı, Alman veya başka bir ülkenin yarım yamalak Türkçe konuşan bir insanı olsaydım, inanın peşime bir sürü basın mensubu takılırdı.Bu da kendi vatanında Türk olmanın zorluğudur” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.