DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BU HAK CHP’NİN MÜCADELESİYLE ELDE EDİLDİ

BU HAK CHP’NİN MÜCADELESİYLE ELDE EDİLDİ

Kasımoğlu, emeklilere ikramiye için CHP’ye teşekkür etti

BU HAK CHP’NİN MÜCADELESİYLE ELDE EDİLDİ

DİSK Emekli Sen Gölcük Şubesi Başkanı Ahmet Kaımoğlu ve Yönetimi geçtiğimiz akşam Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı İsmet İşeri ve Yönetimini ziyaret ederek, emeklilere ikramiye konusunu ilk CHP’nin gündeme getirdiğini belirterek, teşekkürlerini iletti.

Ziyaret için DİSK Emekli Sen Gölcük Şubesi’ne teşekkür eden CHP Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, emeklilerin ülkemizde oldukça zor durumda olduklarını belirterek, hükümete eleştirilerini belirtti.

Kasımoğlu, “Bu konuyu ilk olarak CHP dile getirmiş, iktidar CHP’nin bu önerisini reddetmiştir”

DİSK Emekli Sen Gölcük Şubesi Başkanı Ahmet Kasımoğlu, “Bir baskın seçim kararı alındı. Türkiye, hızla 25/06/2018 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine doğru yol alırken, özellikle iktidar partisi geçmişte karşı çıtlığı konularda vaatlerde bulunmaya başladı. Kuşkusuz bu vaatlerin başında emeklilere yılda iki defa dini bayramlara 1.000’er lira ikramiye vereceğini açıklamasıdır. Emeklilere ikramiye verilmesi, sendika olarak hazırladığımız ve siyasi partilere iletip, yıllardır alanlarda mücadele verdiğimiz en önemli taleplerimizden biridir. Hatta bu taleplerimiz muhalefet partileri tarafından dile getirilmiş ve seçim vaatleri arasında açıklanmıştır. CHP, 2015 yılında yapılan milletvekilliği seçimlerinde emeklilere dini bayramlarda yılda iki (2) ikramiye vereceklerini seçim süresince dillendirmiştir. İktidar partisi AKP ise, ‘Kaynak yok, nereden vereceksiniz’ diyerek, muhalefet partilerinin bu açıklamalarına karşı çıkmıştır. Hatta, ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, CHP emeklilere iki ikramiye verecek kaynağı bulsun, bende oyumu CHP’ye vereyim demişti. Yani, iktidara göre emekliye ikramiye verecek kaynak yoktu” dedi.

“İktidarın emeklilere olan yaklaşımı samimi değil”

Açıklamalarına devam eden Başkan Kasımoğlu, “Dün, bunları söyleyen iktidarın bugün vereceğim deme noktasına gelmiş olması elbette önemlidir. Ancak, bu vaadin verildiği sürece baktığımızda yapılanı etik bulmak mümkün değildir. Elinde, tüm olanaklar varken, emekliye ikramiye vermeyen ve muhalefet partilerinin ‘vereceğiz’ açıklamalarına karşı, ‘bunlar bir şey bilmiyorlar, kaynak yok, nereden verecekler gibi’ üst perdeden bakan ve onları küçümseyen iktidarın seçimi kazanmak için ikramiye vereceğini açıklaması, ‘Ben devlet olanakları ile oy satın alırım’ deme yüzsüzlüğüdür. Daha açıkçası, emeklilerle dalga geçiyor ve ‘Ben sizin paranızla, sizin oyunuzu satın alabilirim’ pervasızlığı yapılmaktadır.”

İkramiye bizim hakkımız, vereceğin para bu ülkede vergi verenlerin bütçedeki parasıdır”

“AKP’ye sesleniyoruz; İkramiye bizim hakkımız, vereceğin para bu ülkede vergi verenlerin bütçedeki parasıdır. Yani bizimdir. Sen, bize lütufta bulunmuyorsun. Elinde, her türlü olanak varken, yıllarca vermediğin ikramiyeyi, baskın seçim öncesi oy almak için rüşvet olarak vermeni kendimize yapılmış bir hakaret olarak kabul ediyoruz.”

“Unutmayın ki ikramiye, AKP’nin lütfu değil, CHP’nin sıkıştırması ve yıllardır verdiğimiz örgütlü mücadelenin kazanımıdır

Zira, AKP sadece ikramiye konusunda değil, emeklileri ilgilendiren bütün alanlarda emekliler lehine hiçbir düzenleme yapmadığı gibi, emeklilere dört kişilik bir ailenin mutfak giderlerinin karşılığı olan, açlık sınırı altında maaş vererek yoksulluk ve sefalete mahkum etmiştir. Bütün bunları yapan iktidar, şimdi milyonlarca emeklinin oyunu almanın ve tek adam yönetimini ülkeye yerleştirmenin hesabını yapmaktadır. Bilmelisiniz ki, TBMM’nin kanun yapma yetkisini ortadan kaldıracak ve tek kişinin kanun hükmünde kararnamelerle ülkeyi yönetmesine olanak verecek olan yeni ileri sürerek çıkaracağı bir KHK ile maaşlarımızın ödenmesini durdurabilir. Tüm bu nedenlerle, bu basın açıklamasına neden olan emeklilere ikramiye verilmesi olayını gündeme taşıyan ve iktidarın yarım da olsa emeklileri hatırlamasına neden olan ana muhalefet partisi CHP’ye emekliler adına teşekkür ediyoruz. 24 Haziran 2018 tarihi emeklileri yok sayan iktidara ‘artık yeter’ deme ve onu sandığa gömme zamanıdır. Unutmayın ki ikramiye, AKP’nin lütfu değil, CHP’nin sıkıştırması ve yıllardır verdiğimiz örgütlü mücadelenin kazanımıdır. Bu nedenle, tüm emeklileri sendikamıza üye olmaya ve haklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz’ diyerek konuşmasını bitirdi.

YORUMLAR

  1. Ahmet Kasımoğlu dedi ki:

    Haberi bu boyutta yayınlamanızdan dolayı emekliler adına Gölcük haber gazetesine teşekkürler