DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

D-100’ün trafik yükü azalacak

D-100’ün trafik yükü azalacak

 Seka Tüneli üzerindeki yan yolda ve D-100 Ankara istikametindeki duraklarda, trafik yoğunluğunu önlemek için değişiklik yapılıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Seka Tüneli üzerindeki yan yol ve D-100’deki Adnan Menderes Üst Geçidi İle Turgut Özal Üst Geçidi arasındaki Ankara İstikametinde sabah ve akşam saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğunu rahatlatmak için çalışmalara devam ediyor. D-100 üzerinde yeni bir trafik düzenlemesi başlatan Büyükşehir Belediyesi, yapılacak çalışma ile trafik yükünü azaltarak minibüs, otobüs ve servis araçlarının daha rahat yolcu indirip bindirmelerini sağlayacak. Seka Tüneli üzerindeki yan yoldaki trafik sıkışıklığını önlemek için durak sayısı ise 1’e indirilerek alan, daha fazla aracın gelebileceği hale getirildi.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI İÇİN

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların trafik sıkışıklığından önüne geçmek için toplu taşıma duraklarının yerini değiştiriyor. Çalışma kapsamında D-100 ile tren yolu arasındaki alana, yeni bir şerit daha yapıyor. Adnan Menderes Üst Geçidi İle Turgut Özal Üst Geçidi arasındaki proje tamamlandığında, D-100 Ankara istikameti, iki şeritten üç şeride çıkarılacak. Sadece toplu taşıma ve servis araçlarının kullanacağı yeni şerit sayesinde toplu taşıma duraklarındaki belli saatlerde oluşan yoğunluğun önüne geçilmiş olacak. Ayrıca, yaşlı ve engelli vatandaşların durakları kullanabilmeleri için yürüyen merdiven ve asansör sistemi yapılıyor.

TÜNEL ÜZERİNDEKİ YAN YOL RAHATLIYOR

Eklenecek yeni şerit ile durak yerleri de değişmiş olacak. Halk evi durağı, İSU terfi istasyonu(eski Jandarma Lojmanları) karşısına gelirken Turgut Özal Üst Geçidi durağı ise Ekşi İş Merkezi’nin karşısına konuşlandırılacak. Öte yandan Seka Tüneli üzerindeki yan yol durakları günün belli saatlerinde yoğunlaşarak trafiği engellemekte. Trafik sıkışıklığının önüne geçmek için tünel üzerinde bulunan iki durak kaldırılarak, iki durağın orta mesafesinde yeni bir durak kuruldu. Tünel üzerinde Seka Park’a dönüş ışıklarının yanında bulunan durakta aşırı yığılma olduğunda ışıklardan sağa dönüşlerde sıkıntı oluşuyordu. Durağın yer değiştirmesiyle birlikte, trafik ışıklarından sağa dönüşlerdeki problem ortadan kalkmış oluyor.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.