DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

GENÇLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA BAŞARILI SPORCU VE GENÇLER VALİMİZ SAYIN HÜSEYİN AKSOY’U ZİYARET ETTİLER

GENÇLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA BAŞARILI SPORCU VE GENÇLER VALİMİZ SAYIN HÜSEYİN AKSOY’U ZİYARET ETTİLER

15-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar, Kocaeli Fen Lisesi Okul Müdürü Mesut Tekin, Atıcılık branşında 2018 Gençler Türkiye Şampiyonu Murat İlbilgi, Atletizm 100 mt Branşında Türkiye Gençler ve Yıldızlar Şampiyonu İpek Usta, 11. sınıf birincisi Görkem Yar, 11. Sınıf ikincisi Ahsen Öztürk, Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’u ziyaret ettiler.

Çiçek takdiminde bulunan öğrencilerle bir süre sohbet eden Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy, ziyarette yaptığı konuşmalarında; “ 19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşu için önemli bir tarihtir. Samsun, kuruluşa ve kurtuluşa giden yolda ilk adımın atıldığı bir kenttir. 19 Mayıs, yürütülen kurtuluş mücadelesinde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunda önemli bir aşamadır. 19 Mayıs Samsun’a çıkış, Amasya Genelgesi, Sivas Kongresi, Erzurum Kongresi ve sonrasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması önemli bir mücadeledir. Bu mücadele sonrasında kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu anlamda Cumhuriyetimizin kuruluşunda en önemli noktalardan birisi de 19 Mayıs’tır. 19 Mayıs’ı da Gazi Mustafa Kemal Atatürk gençliğe armağan etti ve gençlerin bayramı olarak da kutlamakta bu yönüyle gençlere verilen değerin de bir göstergesidir. Bu bakımdan gençlerinde Cumhuriyetimizin önemini kavrama ve ona sahip çıkma adına da önemli görev ve sorumluluklarında aslında yüklendiği bir bayram olarak da görmek durumundayız. Sizin ve sizlerin şahsında tüm gençlerimizin ve vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Ziyaretlerinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum” diyen Sayın Valimiz, günün anısına öğrencilere hediyelerini vererek, fotoğraf çekildi.

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.