DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Hünkar Çayırında Şampiyon Ali Gürbüz

Hünkar Çayırında Şampiyon Ali Gürbüz

1453 Hünkar Çayırı Yağlı Güreşlerinde 14 boyda 42’si Başpehlivan olmak üzere 800 güreşçi kıran kırana mücadele etti. Başpehlivanlar finaline Ali Gürbüz ile Salih Erinç kalırken Ali Gürbüz rakibini puanlama ile yenerek şampiyon oldu.

1453 Hünkar Çayırı Yağlı Güreşlerinde 14 boyda 42’si Başpehlivan olmak üzere 800 güreşçi kıran kırana mücadele etti. Başpehlivanlar finaline Ali Gürbüz ile Salih Erinç kalırken, Ali Gürbüz rakibini puanlama ile yenerek şampiyon oldu. Gebze Belediyesi’nin geleneksel hale gelen ve bu yıl 24.sü düzenlenen 1453 Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri Gebze Belediyesi Mehteran Bölüğünün konseri ile başladı. Kırkpınar’dan sonra en önemli yağlı güreş organizasyonlarının başında gelen Hünkar Çayırı Yağlı güreşlerine vatandaşların ilgisi oldukça yoğun oldu.

GENİŞ KATILIM

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in ev sahipliğinde gerçekleşen 1453 Hünkar Çayırı Yağlı güreşlerine Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Ak Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, Ak Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Emre Kahraman, eski Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, Belediye Başkan Yardımcıları, Engin Güzel, Sadık Albayrak, Nilay Ayran, belediye meclis üyeleri, Ak Parti Gebze Gençlik kolları Başkanı Ayhan Yılmaz, muhtarlar ve çok sayıda Gebzeli katıldı.

SENEYE İKİ GÜN SÜRECEK

Programda kısa bir selamlama konuşması gerçekleştiren ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Burada Fatih sultan Mehmet’in vefat ettiği Hünkar Çayırında yine bir yağlı güreş organizasyonunda bir aradayız. Kırkpınar Fatih Sultan Mehmet’in doğduğu yer, Hünkar Çayırı vefat ettiği yer, manevi bir köprü var. Bu sebeple bu iki güreş bizler için çok önemli. İnşallah bu güzel organizasyonu önümüzdeki yıllarda iki güne çıkaracağız. Ben tüm güreşçilerimize başarılar diliyor hepinizi Allah’a emanet ediyorum” dedi.

FEDERASYON BAŞKANI KÖŞKER’E TEŞEKKÜR ETTİ

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın konuşmasının başında ata sporumuz olan güreşe verdiği önem için Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’e teşekkür etti. Aydın, “Yağlı güreş bizim kültürümüzün, medeniyetimizin, inancımızın bir parçasıdır. Güreş bizim ata sporumuz, inanç burada, güç burada, mertlik burada, yiğitlik burada. Tüm pehlivanlarımıza başarılar diliyorum. Türk yağlı güreşleri sizlere, sizleri de Allah’a emanet ediyorum” dedi.

BU ORGANİZASYONLAR ÖNEMLİ

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy gerçekleştirdiği konuşmasında, “Bu tarihi mekanı ata sporumuzla buluşturan Gebze Belediye Başkanımızı kutluyorum. 24.sü düzenlenen bu organizasyonun devam edeceğine olan inancım tam. Gençlerimizi ata sporumuza alıştırma ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak adına bu tür organizasyonlar büyük önem taşıyor. Kazanacak güreşçilerimiz şimdiden tebrik ediyor, tüm güreşçilerimize başarılar diliyorum” dedi.

GÜREŞ BİZİM ATA SPORUMUZ

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık selamlama konuşmasında, “Böylesine güzel bir organizasyonda sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum ve bu organizasyonu gerçekleştiren Gebze Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Güreş bizim ata sporumuz. Güreş bizim geleneğimizin kültürümüzün bir parçası.

HÜNKAR ÇAYIRI YENİDEN DÜZENLENECEK

Fatih Sultan Mehmet Han bir çağ açıp bir çağ kapatmış olan büyük hünkarın çayırını önümüzdeki dönemde onun hatırasına yakışır şekilde düzenleyeceğiz. Sadece bu çayır alanı değil hemen yanındaki 200 dönümlük boş alanı da yeniden düzenleyeceğiz. Burası bu bölgenin ortak alanı olacak ve tamamı rekrasyon alanı olacak. Burada Fatih’in hatırasını yaşatacak güzel bir anıtı da projenin parçası olarak hayata geçireceğiz. İnşallah o projeyi yaptıktan sonra da Allah buluşmayı nasip eder. Ben tüm güreşçilerimize başarılar diliyorum, hak eden kazansın” ifadelerini kullandı.

DERECEYE GİREN GÜREŞÇİLER

800 güreşçinin kıran kırana mücadele ettiği 1453 Hünkar Çayırı Yağlı güreşlerinde dereceye giren sporcular; Minik Bir Boyda Fatih Toprak, Minik İki Boyda Abdullah Top, Teşvik Bir Boyda Yusuf Kırat, Teşvik İki Boyda Alperen Atay, tozkoparan Boyda Berk Avcı, Ayak Boyunda Ömer Faruk Kırat, Deste Küçük Boyda Yakup Güle, Deste Orta Serdar Yıldırım, Deste Büyük Boyda Abdülhaki Kars, Küçük Orta Küçük Boyda Selim Yıldırım, Küçük Orta Büyük Boyda Berat Pehlivanoğlu, Büyük Orta Boyda Mustafa Arslan birinci oldu.

ŞAMPİYON ALİ GÜRBÜZ

1453 Fatih’in Otağı Hünkar Çayırı Yağlı Güreşlerinde Başaltı Boyda Mustafa Yenisancak birinci, Menderes Saltuk ikinci, Sinan Kaya ve Yücel Serinkan üçüncü oldu. Kıran kırana geçen Baş Pehlivanların mücadelesinde finalde Ali gürbüz ve Salih Erinç mücadele etti. Rakibini puanla yenen Ali Gürbüz Şampiyon olurken Salih Erinç ikinci, Fatih Atlı ve Hüseyin Gümüşalan üçüncü oldu.

KUPAYI BAŞKAN KÖŞKER’DEN ALDI

Baş Pehlivanların kıran kırana geçen şampiyonluk mücadelesi sonrası kupalarını ve madalyalarını organizasyonun ev sahipliğini yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in elinden aldı. Dereceye giren sporcuları tebrik eden Başkan Köşker, “Tüm sporcularımız tebrik ediyorum. Bu gün burada çok güzel müsabakalara şahit olduk. Böylesine seyri güzel maçlar izlettikleri için de sporcularımıza teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.