DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

İMZAYA KOŞTULAR

İMZAYA KOŞTULAR

Akşener ve Karamollaoğlu için

İMZAYA KOŞTULAR

Cumhurbaşkanı başvurusu kabul edilenler için seçmenler tarafından ilçe seçim kurullarına teklifte bulunulmasına dün sabah saat 08.00 itibariyle başladı. Son tarih ise 9 Mayıs saat 20.00. Dün Gölcük İlçe Seçim Kurulu’nda İYİ Partililer ve Saadet Partililer yoğun katılımla Cumhurbaşkanı adaylarını imzalarıyla destekledi.

9 Mayıs’a kadar sürecek

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) yayımladığı Cumhurbaşkanı Seçimi ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne ilişkin takvim işliyor. Buna göre Cumhurbaşkanı adaylığı başvurusu kabul edilenler için seçmenler tarafından ilçe seçim kurullarına teklifte bulunulmasına dün sabah saat 08.00’de başlandı. İmza verme işlemi 9 Mayıs’a kadar 08.00-20.00 saatleri arasında yapılacak. Belirlenen süre içinde 100 bin seçmen tarafından teklif edilen kişiler, geçici aday listesinde gösterilecek. Seçmenler, ancak YSK tarafından yapılan ilanda belirtilen adaylardan sadece biri için ve bir kez teklifte bulunabilecek. Dün sabah ilçe Seçim Kurulu’nda da aynı heyecan yaşandı. Sabah saatlerinde Saadet Partililer ve İYİ Partililer akşama kadar kendi Cumhurbaşkanı adayları için vatandaşlara imza konusunda yardımcı oldular.

İYİ Partililer Akşener için milyonlarca imza bekliyorlar

İlçe Seçim Kuruluna gelen İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanlığına onayı verilen İsmail Aynacı ve Yönetimi, Genel Başkanları ve Cumhurbaşkanı adayları Meral Akşener’e vatandaşların çok yoğun ilgisi olduğunu ifade ederek, “Şu ana kadar gerek partililerimiz gerekse de vatandaşlarımız Sayın Genel Başkanımıza oldukça fazla ilgi gösteriyor. Belirtilen süre sonuna kadar tahminimiz Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener için toplanan imza sayısının milyonları bulacağı şeklindedir” dedi.

Yıldız, “Sayın Genel Başkanımıza çok yoğun ilgi var”

Saadet Partisi Gölcük İlçe Başkanı Yaşar Yıldız ve birçok partili de Genel Başkanları Temel Karamollaoğlu için 100 bin oy toplamak için sabahın erken saatlerinde İlçe Seçim Kurulu’na geldi. Başkan Yıldız ve Gölcüklü partililere Milletvekili aday adaylığını açıklayan İl Başkanı Nihat Yıldız ve İl Kadın Kolları Başkanı Reyhan Şengün’de katıldı. Burada gazetemize kısa bir açıklama veren SP İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, ‘Bugün burada tüm partililerimiz, dostlarımız ile Sayın Genel Başkanımız için buluşmuş bulunmaktayız. Sayın Genel Başkanımıza ilginin gerçekten çok yoğun olduğunu görüyorum. Bizler Sayın Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanlığına aday olması için hem Gölcük’te hem de Türkiye çapında seferberlik ilan etmiş bulunmaktayız. Gerçekten Saadet Partili olsun, olmasın birçok kişi buraya gelip, Sayın Genel Başkanımız için imza verdi. Ben bugün bizleri yalnız bırakmayan herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

İsim: Arif ÖZTOK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.