DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KRİZİ FIRSATA ÇEVİRMEK LAZIM

KRİZİ FIRSATA ÇEVİRMEK LAZIM

GEMDER Başkanı Necmi Kandemir Emlak piyasasını değerlendirdi

KRİZİ FIRSATA ÇEVİRMEK LAZIM

Gölcük Emlakçılar Derneği ( GEMDER) Başkanı aynı zamanda Kandemir Emlak’ın sahibi  Necmi Kandemir emlak piyasası hakkında önemli açıklamada bulundu. Kandemir ,“Devlet bankalarının konut kredisin de uygulamış olduğu faiz indiriminden dolayı şu anki krizi fırsata çevirmek lazım” dedi.

Kandemir, “Şu anda konut almanın tam zamanı diyoruz”

GEMDER Başkanı Necmi Kandemir yapmış olduğu açıklamada, “Son dönemlerde Türkiye genelinde konut kredilerini yüksek oranda seyredişi, seçim süreci ve Dolar’ın ateşi tamamiyle bizleri olumsuz bir şekilde etkiliyor. Tabi  Gölcük’ünde bu durumdan etkilenmemesi mümkün değil. Emlakçı olarak 46 yıllık bir deneyime sahibim ve bu süre zarfında birçok kriz ile karşı karşıya geldik. Her kriz döneminde gayrimenkul almanın tam zamanı olduğunu vurguladık. Bunu nedeni de konut kredi faizlerinin meydana gelen düşüş, konutların krizden dolayı fiyatlarının düşmesi,  müteahhitlerinin yaptıkları evleri satamadığı için fiyatları düşürmesinden dolayı şu anda konut almanın tam zamanı diyoruz” dedi.

Konut alanlar her zaman karlıdır

Devlet Bankalarının konut kredisi faiz oranlarında yapmış olduğu düşüş nedeniyle emlak piyasasının bir nebze canlanacağını belirten GEMDER başkanı Necmi Kandemir, “ Şu anda dolar en yüksek seviyede ve elinde doları olan vatandaşların gayrimenkul almalarını tavsiye ediyorum. Bunun nedeni de tarihe bakıldığı zaman konut alanların her zaman karlı olduğu gözükmektedir. Şu anda Ziraat Bankası, Vakıf Bank ve Halk Bankası konut kredisi faiz oranlarını 0. 98’ e indirdi.  Konut kredisi faiz oranları en son 1.25 oranını görmüştü ve şu anda 0.98 faiz oranına inmesi geri ödemelerde ciddi bir fark yaratıyor. Yeni evlerin maliyetin yüksek oluşundan dolayı daire fiyatlarının aşırı yüksek olması Gölcük halkı daha çok deprem öncesi evlere yönlendiriyor. Bunu nedeni de deprem öncesi yapılan evlerin daha uygun olmasıdır. Ayrıca müteahhitlerin yapmış oldukları evleri satamamasından dolayı fiyatlarda büyük oranda indirim yapıyorlar. Bu nedenle bu durumu iyi değerlendirmek gerekiyor. Şu anda bankaların yapmış olduğu 0.98 faiz oranından daha aşağı ineceğini zannetmiyorum. Ev almayı düşünenlerin bu durumu iyi değerlendirmek gerekiyor” dedi.

SONY DSC

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.