DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

MİNİK ÖĞRENCİLERDEN DEV GÖSTERİ

MİNİK ÖĞRENCİLERDEN DEV GÖSTERİ

Geleneksel okul öncesi şenliği Anıtpark’ta kutlandı

MİNİK ÖĞRENCİLERDEN DEV GÖSTERİ

İlçemizde bulunan mevcut bağımsız Ana Okullarının bir araya gelerek hazırladıkları Geleneksel Okul Öncesi Eğitim Şenliği Anıtpark’ta düzenlendi. Şenlikte minik öğrenciler hazırlamış oldukları dans gösterilerini sundular ve büyük alkış aldılar.

Anıtpark’ta kutlanan Okul Öncesi Eğitim Şenliği’ne Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Burçak Kırca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Şube Müdürü Yakup Alptekin, İlçe Sağlık Müdürü Dr. M. Sabri Medişoğlu, Gölcük Kent Konseyi Genel Sekreteri E. Fatih Bayram, Gençlik Merkezi Müdürü İsmet Ormancıoğlu, Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi Müdürü Zeki Kalaç, Anaokulu Müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Yıldırım, “öncesi dönem, çocuğun gelişiminin en kritik, en ilginç, en çok dikkat isteyen ve ihmal edilmemesi gereken bir dönemidir”

Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunması ile başlayan Okul Öncesi Eğitim Şenliği’nde açılık konuşmasını Şirinköy Anaokulu Müdürü Serap Yıldırım gerçekleştirdi. Konuşmasında Yıldırım, “ Okul öncesi eğitim, çocuğun kişiliğinin temellerinin atıldığı, anadilinin geliştiği, temel bilgi ve becerilerin kazandırıldığı bir öğrenme sürecini temel almaktadır. Okul öncesi dönem, çocuğun gelişiminin en kritik, en ilginç, en çok dikkat isteyen ve ihmal edilmemesi gereken bir dönemidir. Çocuğun kendini tanıması, kendi potansiyelinin ve geliştirilmesi gereken yönlerinin farkına varması büyük Ölçüde bu dönemde gerçekleşir. Bu dönem içinde çocuğa verilecek olan fırsatlar ve olumlu yetişkin desteği çocuğun yaşama en iyi şekilde hazırlanmasını sağlar” dedi.

“İnsanlık , değerlerini çocuklar yoluyla aktarır ve bu aktarım,çocukluk döneminde başlar”

Yıldırım sözlerinin devamında, “ Bu gerekçeler doğrultusunda Türkiye’de okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması büyük bir öneme sahiptir. Ülkemizde okulöncesi eğitimin yaygınlaştırılması ve okullaşma oranın yüzde yüz hedefine ulaşılması yönünde çok önemli adımlar atılmaktadır. Gururla söyleyebiliriz ki Gölcük ilçesi yüzde yüz okullaşma oranı hedefine oldukça yaklaşmıştır. Bizler, ilçemizde bulunan bağımsız anaokulları olarak tüm çocukların okulöncesi eğitimden faydalanması adına üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Okul öncesi eğitimin gelişmesine ve yaygınlaşmasına katkıda bulunmak, bu konuda kamu oyu oluşturmak, anne-babaların ve toplumun dikkatini çekmek, okul öncesi eğitimin gerekliliğini geniş kitlelere aktarmak amacıyla okul öncesi eğitimin önemini ve gerekliliğini her fırsatta anlatmaya devam edeceğiz. İnsanlık, değerlerini çocuklar yoluyla aktarır ve bu aktarım, çocukluk döneminde başlar.İstenilen ahlaki ve sosyal değerlerin gelecekte de var olması için bizlere destek verin! Verin ki yarınlara daha hazır, daha bilinçli, daha aydınlık minicik ellerin yüreklerine dokunalım. Herkesi saygıyla selamlıyorum, iyi seyirler diliyorum” dedi.

Minik öğrencilerin hazırladıkları yöresel halk oyunları büyük beğeni aldı

Şirinköy Anaokulu Müdürü Serap Yıldırım’ın konuşmasının ardından minik öğrenciler ülkemizin bölge bölge yöresel halk oyunlarını tanıttılar ve ardından Türkiye Haritası’nı birleştirdiler. Protokolden ve velilerden büyük alkış alan minik öğrenciler daha sonrasında hazırladıkları yöresel halk oyunlarını sergilediler. Minik öğrencilerin hazırladıkları yöresel halk oyunları büyük beğeni aldı.

İlçe protokolü stantları gezdi

Minik öğrencilerin hazırlamış oldukları yöresel halk oyunları gösterisinin ardından İlçe Protokolü Anaokullarının hazırlamış oldukları stantları gezmesi ile program sona erdi.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.