DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

ON ÜZERİNDEN ON

ON ÜZERİNDEN ON

Atatürk Anadolu Lisesi Bilim Fuarını açtı

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK tarafından ortaklaşa yürütülen“4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı” Projesi kapsamında, Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan projeler gerçekleşen açılış töreni ile tanıtıldı. Protokolün ve öğrencilerin büyük katılım gösterdiği fuarda, öğrenciler yaptıkları bilimsel çalışmaları protokole ve gelen konuklara tanıttı.

94 öğrenciden 25 proje

“4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı” Projesi kapsamında ilçemizde bulunan okullarımızda öğrencilerin hazırlamış oldukları projeler sergilenmeye başladı. Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri “4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı” Projesi kapsamında hazırlamış oldukları bilimsel çalışmaları dün gerçekleşen açılış töreni ile protokole ve gelen konuklara tanıttılar. 94 öğrencinin hazırlamış olduğu 25 proje de 18 danışman öğretmen görev aldı.

Katılım oldukça yoğun oldu

Atatürk Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın açılışına İlçe Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Burçak Kırca, İlçe Sağlık Müdürü Dr. M. Sabri Medişoğlu, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katılım sağladı.

Çoruh Dans Grubu Gürcü Halk Dansları büyük beğeni aldı

Atatürk Anadolu Lisesi çok amaçlı salonda gerçekleşen “4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı” açılışı öncesi Edebiyat Projelerinden biri olan Gürcü Köyleri projesi kapsamında okulun öğrencilerinin de aralarında bulunduğu Çoruh Dans Grubu Gürcü Halk Danslarını sergiledi. Protokol ve konuklardan büyük beğeni alan Çoruh Dans Grubu dans gösterisinin sonunda büyük alkış aldı.

Öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldılar

Açılış töreninin ardından TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda sergilenen projeleri yakından inceleyen ve bilgi alan Kaymakam Mustafa Altıntaş ve Başkan Ellibeş, öğrencileri tebrik ederek başarılar diledi. Bütün stantları tek tek gezen İlçe Protokolü, stantlarda görevli olan öğrencilerden projeleri hakkında bilgi alarak sorular sordu.

Altıntaş, “Bilimin ve bilimsel çalışmaların olduğu yerde hayattaki soru ve sorunların çözümü vardır”

Atatürk Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Salon’da gerçekleşen “4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı” öğrencilerin hazırlamış oldukları bilimsel çalışmaları yakından inceleyen Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, “Bilimin ve bilimsel çalışmaların olduğu yerde hayattaki soru ve sorunların çözümü vardır. Bu tür projeler her zaman teşvik edilmeli ve yeni nesiller tarafından benimsenmelidir.  Ben burada görüyorum ki çok güzel çalışmalar yapılarak hazırlanılmış. Bu tür projelerin ve çalışmaların devamını bekliyoruz” diyerek projede görev alan öğrencileri tebrik etti.

Ellibeş, “Bu tür çalışmaların sürmesi dileğiyle başarılar dilerim”

Hazırlanmış olan projeler ile yakından ilgilenen Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Öğrenmeye istekli, araştıran, analiz eden, üreten bir gençlik için bilim fuarları eğitimdeki en verimli metotlardan biridir. Bugün burada öğrencilerimizin ürettikleri çalışmalardan dolayı tebrik ederim. Bu tür çalışmaların sürmesi dileğiyle başarılar dilerim” dedi.

Haber: Serap DURUKAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.