DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“ARINMA” İSİMLİ FOTOĞRAF SERGİSİ İZMİT’TE

“ARINMA” İSİMLİ FOTOĞRAF SERGİSİ İZMİT’TE

“ARINMA” İSİMLİ FOTOĞRAF SERGİSİ İZMİT’TE

Sergi fotoğrafları 2017 Ramazan bayramı arifesinde ve Bayramın birinci günü, Bosna Hersek Tuzla Kantonun da çocuklarla yapılan fotoğraf eğitim çalışması sırasında Serdar Akyay ve Emel Sezer tarafından çekildi.

“Fotoğraf bir anlatım biçimidir” ilkesinden yola çıkan Serdar Akyay ve Emel Sezer, sunumlarına kattıkları yorumları, Mevlana’dan evrensel ifadeler ile harmanlayıp, evrensel değerleri izleyenler ile paylaşmışlar.Sergi; 28 adet 70×70 cm ebatlarında renkli baskı fotoğraftan oluşmaktadır. Sergi 14 Haziran’a kadar,  İzmit Belediyesi Sanat Galerisi’nde (Cumhuriyet Çocuk Parkı içi) gezilebilir.

Sergiye olan ilginin, uygulanan tekniğin yanı sıra felsefi anlatımının ve evrensel mesajların izleyenler tarafından beğeniyle karşılanıp, yaygınlaştırılma etkisinin olduğu gözlemlenmiştir.Emel Sezer ve Serdar Akyay fotoğraf sanatçılığının ötesinde bu sanatı çocuklara, yetişkinlere,toplumun farklı kesimlerine aşkla ulaştırmaya çalışan iki güzel insan..İzmit Sanat Galerisinde harika bir sergiye imza attılar. Arınma.. Geçen yıl bu zamanlar yine bir ramazan ayında Bosna,Hersek,Tuzla kanton’un da yaşayan Türklerle buluştular..Arife günü hazırlıklardan başlayarak Bayram süresince kuşaktan kuşağa aktarılan gelenekleri fotoğraflayarak Mevlana ile harmanlayarak adına Arınma dediler..Etkileyici ve anlamlı bir sergi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.