DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

DOĞAYA SAHİP ÇIKMALI VE KORUMALIYIZ

DOĞAYA SAHİP ÇIKMALI VE KORUMALIYIZ

Üreten Mutlu Çocuklar Bahçesi, Barbaros İlkokulu’nda açıldı

DOĞAYA SAHİP ÇIKMALI VE KORUMALIYIZ

TEMA Vakfı Kocaeli Temsilciliği ve Gölcük Barbaros İlkokulu, yaptıkları ortak çalışma ile ‘Üreten Mutlu Çocuklar Bahçesi’ isimli uygulama bahçesinin açılışı geçtiğimiz gün okul bahçesinde gerçekleşti. Açılışa katılım oldukça yoğun oldu.

Katılım oldukça yoğun oldu

TEMA Vakfı Kocaeli Temsilciliği ve Gölcük Barbaros İlkokulu, “Üreten Mutlu Çocuklar Bahçesi” isimli çalışma kapsamında geçtiğimiz gün okul bahçesinde uygulama bahçesinin açılışı ve daha sonra fide dikimi çalışması gerçekleştirdi. Yapılan programa Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Şimşek, TEMA Vakfı Kocaeli Temsilcisi Nermin Tol, Okul Müdürü Güney Yılmaz, TEMA Vakfı Gölcük Sorumlusu Melahat Aşıkoğlu, okul öğretmenleri, veliler ve öğrenciler katılım sağladı.

Yılmaz, “Uygulama bahçemizin, çocuklarımız için güzel anılara vesile olmasını diliyorum”

Programda ilk sözü alan Okul Müdürü Güney Yılmaz, “Okulumuzda öğrenim gören öğrencilerimizin hayatında yeni bir pencere daha açıyoruz. Çocuklarımızı hayatın her alanında bilgi, beceri ve deneyim sahibi yaparak yetiştirmek, en önemli görevlerimiz arasında. Belediye Başkanımız, bilgi aldıktan sonra ‘güzel bir şey varsa biz de varız’ dedi ve sağ olsun sorunlarımızın çözümü için talimat verdi, katkı sağladı. Umarım kendisinin beklediği gibi güzel olmuştur. TEMA Vakfı temsilcilerine teşekkür etmek isterim çünkü hem maddi olarak katkı sağladılar hem de arzu ve istekleriyle bizlere güç verdiler, destek oldular. Her aşamasına katkı sağlayan öğretmenlerimize, velilerimize, hizmetlilerimize, aile birliğimize ve öğrencilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizleri her zaman güzel işler yapmak için cesaretlendiren ve destek olan İlçe Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum. Bugünkü yoğun programlarına rağmen bizlere zaman ayıran, bizleri destekleyen ve bizleri onurlandıran Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Uygulama bahçemizin, çocuklarımız için güzel anılara, değerli bilgilere ve önemli deneyimlere vesile olmasını diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Tol, “Gölcük yıl boyunca, çocukların toprakla yakınlaşmaları ve doğayla bağ kurmaları için bir fırsat”

TEMA Vakfı Kocaeli Temsilcisi Nermin Tol, “Biz bugün çok heyecanlıyız çünkü hayalimizi gerçekleştiriyoruz. Kocaeli’ndeki en fazla TEMA Üyesi olan ilçemizi belirledik. Gölcük yıl boyunca, çocukların toprakla yakınlaşmaları ve doğayla bağ kurmaları için bir fırsat. En fazla üyesi olan okulumuzu belirledik, okul idaresinin yaklaşımını belirledik, okul bahçesinin uygunluğunu belirledik ve Gölcük Barbaros İlkokulu her yıl 4. Sınıflar (8 adet sınıf bulunmaktadır.) Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştük. Milli Eğitim Müdürlüğü ile fikir alışverişinde bulunduk, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile; Toprak, bitki ve alanın tesviyesinde destek aldık. Gölcük Belediyesi’nden alana yapılacak duvar desteği aldık. Proje Nil Köprek tarafından çizilmiştir, kendisine teşekkür ediyorum. Bu projenin gerçekleşmesinde canla başla çalışan Okul Müdürümüz, Yöneticilerimiz ve Öğretmenlerimiz, Belediye temsilcilerimiz, TEMA Gölcük ekibi, sürekli fikir alışverişinde bulunduğum TEMA Vakfı Genel Merkez çalışanları, bundan sonrayı bahçeyi yaşatacak ve hep canlı kalmasını sağlayacak sevgili çocuklar ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Gülsuyu, “Bu projenin çocuklarımızın ufkunu açacağını düşünüyorum”

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, “Çocukların gözünden olaya bakalım. O fideyi çocuğun gözünden görmek lazım. Siz çocuğun ürettiğini gördüğünüz zaman amacımıza varmış olacağız. Duran su bile kirlenir, o yüzden akan su temiz olur. Çocuklarımız yaparak ve yaşayarak öğrensin, teknoloji ile yaşarken ağacı, çiçeği, sebzeyi de öğrensin. Her bitkinin yetişmesi farklı olur. Bu projenin çocuklarımızın ufkunu açacağını düşünüyorum. Çocukların gelişmesine katkı sağlayacak çalışmaların olması beni sevindiriyor” dedi.

Altıntaş, “Sağlıklı bir ortamda sağlıklı bir gençlik yetişir”

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, “Çocuklarımızı, fide, meyve ve sebze dikimi konusunda belli bir bilince kavuşturmak durumundayız. Çocuklarımız burada doğayı koruyacak. Yaşayarak öğrenecek ve uygulayacaklar. Çalışmaların en güzellerinden biri de buradaki çalışmadır. Hem TEMA hem de okul yönetimi, veliler ve öğrencilerle adım atmış ve gerçekleştirmişler. Doğayı korurken birçok konuda çalışma yapacağız. Çevreyi kirletmeyeceğiz. Suda dikkatli olup havayı kirletmeyeceğiz. Sağlıklı bir ortamda sağlıklı bir gençlik yetişir. Bu etkinliği düzenleyen herkese teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından uygulama bahçesinin açılışı kurdelesi kesildi. Daha sonrasında protokol üyeleri, öğrencilerle birlikte sebze dikimi yapmasının ardından program sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.