DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

‘TATİLE GİTMEDEN ÖNCE MUTLAKA DİŞ HEKİMİNİZE UĞRAYIN’

‘TATİLE GİTMEDEN ÖNCE MUTLAKA DİŞ HEKİMİNİZE UĞRAYIN’

‘TATİLE GİTMEDEN ÖNCE MUTLAKA DİŞ HEKİMİNİZE UĞRAYIN’

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tatile çıkacakları uyaran diş hekimleri, tatilde sürpriz diş ağrılarıyla karşılaşılmaması için mutlaka diş kontrolünün yaptırılması çağrısında bulunuyor.

Gölcük ADSM Diş Hekimi Fatma Altıparmak kişisel ağız bakımı ve diş hekimi kontrolünün yaz aylarında önemli olduğunu söyledi.

Yaz aylarında karşılaşılan dişlerdeki enfeksiyonların, sıcaklığın etkisi ve vücut direncinin az olması nedeniyle daha ağrılı olduğuna dikkati çeken Diş hekimi Fatma Altıparmak ”Tabi bunların tedavileri de basitten zora doğru ilerlemekte. Özellikle soğuk sıvı tüketimi her dönem için zararlı” dedi.

Dt. Fatma Altıparmak yaz tatilinden dönen vatandaşlardan sıkça ”Tatile gittim ikinci gün ağzım şişti, bir yazlığa gittim üç gün boyunca diş hekimi aradım” gibi şikayetlerin geldiğini belirtti.

Tatile çıkmadan önce mutlaka diş kontrolünün yaptırılması gerektiğini vurgulayan Dt. Fatma Altıparmak ”Dişlerde fark edilemeyen ara üst çürükleri olabilir. Tatile gitmeden önce tedavi yaptırırlarsa bu gibi sürprizlerden korunmuş olurlar ve tatillerini rahat geçirirler. Vatandaşlar tatile giderken sağlığından ve eğlencesinden olmasın” ifadelerini kullandı.

‘ASİTLİ SIVI TÜKETİMİ DE DİŞLERE ZARAR VERİYOR’

Dt. Fatma Altıparmak, sıcaklıklara bağlı olarak bol sıvı tüketilmesinin, özellikle asitli içecekler ile şekerli sıvı tüketiminin artmasıyla, diş çürümelerini önleyici, aynı zamanda sindirime yardımcı olan ve ağız içerisinde belli bir süre kalması gereken ”tükürük” salgısını azalttığını söyledi.

Yaz aylarında sıcaklık, su kaybı ve direnç düşüklüğü nedeniyle sürekli içilen suyun ”tükürüğü” ağız ortamından yutma yoluyla uzaklaştırdığını vurgulayan Dt. Fatma Altıparmak , ”Bol sıvı tüketerek tükürüğü ağızdan uzaklaştırdığımız zaman dişteki oluşan çürükleri hızlandırıyoruz” dedi.

Yaz aylarında bol sıvı içmenin yanında, ağız bölgesini rahatlatacak sakız gibi tükürük salgısını artıracak maddelerin kullanılması gerektiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.