DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

TERSANEYE GÖLCÜKLÜ ALINMALI

21.06.2018
1.538
A+
A-

TERSANEYE GÖLCÜKLÜ ALINMALI

Gölcük Tersanesi’ne “Personel Alımı” ilanı çıkınca ilçemizdeki gençleri derin bir heyecan sardı. Hepsi biz sokakta işsiz gezerken neden dışarıdan eleman alıyorlar diye hayıflanırlar. Haklı çocuklar. Gölcük’te doğan Gölcük’te yetişen, gençlerimizin dışında çeşitli vesilelerle ilçemizde ikamet eden bir çok değerli gençlerimiz var. Burada yaşamayı seviyorlar. Lakin iş, Gölcük’ün can damarı tersaneye gelince, onlar fazla şans bulamıyor. Dışarıdan çok adam geliyor. Peki niçin böylesine alımlarda en az beş yıl Gölcük’te ikamet ediyor şartı aranmaz veyahut işçi bulma kurumuna gönderilen çağrıda Gölcük’te oturanlar ilk tercih olmak üzere diğer ilçelerden de alım yapılır mantığı işlemez? Bakın ben size bir hikaye anlatayım, 17 Ağustos Depremi sonrasında değerli arkadaşım Savaş Paşa’yı tersanede sık sık ziyaret ederdim. Bana bir gün dedi ki “Nurettin benim ağzımdan Gölcüklülere bir teşekkür yaz.” Hoşuma gitmişti bu güzel sözler. “Hayırdır Paşam?” dedim. “Deprem oldu bir çok insan Gölcük’ü terk etti. Ben burada kalan, burada oturan özellikle Gölcük’ün köyleri olmak üzere oradan gelen arkadaşlarımızla tersaneyi kısa sürede ayağa kaldırdık.” Gerçekten de öyleydi. Hani eve lazım olan camiye haramdır derler ya, bu durumda işte öyle bir şey. Öncelikli tercih buranın gençlerinin olmalı. Eğer onların branşlarından müracaat olmazsa o zaman diğer yerlere bakmak doğal olabilir. Aslında bu konuda Gölcük Belediye Başkanı Sayın Ellibeş de taraf olmalı. Öyle ya, bizim buranın çocukları dururken, gençler işsiz gezerken, niçin onlar şans bulmasın? Ben bir çok yerdeki alımlara bakıyorum, öncelikle o yörenin insanlarına şans tanıyorlar. Bu da son derece doğal. Gölcük Tersanesi önemli bir kurum, burası bir Donanma Kenti. Burada yaşamın kültürü çok farklıdır. Eğer o kültürü almamışsanız uyum sağlamanız da çok zor olur. Bu durumda ilçemize kar değil, zarar getirir. Gölcük Tersanesi işte bu nedenle Gölcüklü gençlere öncelikli şans vermeli. Komutanlar konuyu bu yönden değerlendirmeliler. Gölcüklü gençler beceriklidir, yeteneklidir ve gerçekten çalışkandır. Kendi yörelerindeki ekmek kapısı öncelikle onlara açılmalıdır. Bu her yerde böyledir kardeşim, bizde de farklı olmamalı.

 

GÜZEL SÖZLER

Bir gün nasıl olsa ayrılacağız; fakat yaşarken ayrılmayalım.

Melih ÖZER

İnsanların birbirlerini tanımaları için en iyi zaman ayrılmalarına yakın zamandır.

DOSTOYEVSKİ

Ayrılık, tatmin edilemeyen aşkı artırır.

VOLTAIRE

Başarı, kişinin başlangıç noktası ile ulaştığı yer arasındaki farktır.

Sweet Marden

İnsan yaşadıkça anlıyor ki ,kendi kayığını kendin çekmezsen bir yerlere gidemiyorsun.

Kaherine Hepburn

Vapurlar, yelkenlileri denizlerden kovdular. Çünkü onlar rüzgar olsa da olmasa da olmasa da ileriye gidiyor. Vapur kendisini öne iten gücü içinde taşıyor. Hiçbir fırtına onu yolundan çeviremiyor. Onu dışarıdan kuvvete ihtiyacı yok

Nereye gittiğini bilen adama bütün dünya yol verir.

Haksızlığa sapıp bütün insanların seninle beraber olmasını sağlamaktansa; adaletle hareket edip tek başına kalmak daha iyidir.

Sihir yok, yalnızca sihirbazlar vardır.

İnsan inandığı şeydir.

Bir şey başarabilenler genellikle yüzde bin haklı olduklarına inanlardır.

Yürekten ilerle. Yürekten ilerlemezsen, onsuz ilerlersin.

müthiş bir adanmışlık yoksa muhteşem bir zafer de yoktur.

Dünya üzerinde en güçlü silah ateşlenmiş insan ruhudur.

Birkaç sineğin ısırması yarışı kazanmaya azmetmiş bir atı durduramaz.

Bütün düşüncelerinizi elinizde yapmakta olduğunuz işin üzerine odaklayın. Güneş ışınları bir noktaya odaklanmadan önce orayı tutuşturmaz.

Başarının ilk kuralı konsantrasyondur. Bütün enerjiyi bir noktaya yönlendirip etrafa bakmadan o noktaya kilitlenmek gerekir.

Fikir bir benzin gibidir. Çok kişide benzin vardır. Fakat onu bir motora koyup çalıştırabilecek girişim, alevlendirecek kibrit yoktur.

Korku kimi zaman topuklarımıza kanat takar, kimi zaman da ayaklarımızı yere çiviler.

Korku gelecek bir kötülüğü beklemenin adıdır.

Yokuş aşağı gitmek kolaydır ;ama güzel manzara tepeden seyredilebilir.

Açılmamış kanatların büyüklüğü bilinmez.

Yeteneklerini gizleme ,onlar kullanılmak içindir. Bir şemsiye gölgede ne işe yarar.

Ben bilmediğimi bildiğim için diğer insanlardan akıllıyım (Sokrates)

Aklın süsü dil ; dilin süsü sözdür. İnsanın süsü yüz; yüzün süsü gözdür. (Yusuf Has Hacip / Kutadgu ilig )

 

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
13 Ağustos 2023
16 Şubat 2016
15 Mart 2022
28 Mart 2017
YORUMLAR

  1. Şafak dedi ki:

    Kim hak ediyor ise o alınmalıdır. Liyakat önemli

  2. Vatandaş dedi ki:

    Sayın Mehmet ELLİBEŞ’ Esnaftan şikayet var…
    Gölcük Köyüne yatırım yapan İş yeri açan Esnafına sahip çık Esnaftan,Eşraftan şikayetler var!
    Esnafınızı mağdur etmeyiniz…zararına sebep olmayınız…yaptığınız işlerde biz yaptık oldu demeyiniz! Esnafınızı kollayınız,sahip çıkınız.
    Esnaf bu ülkenin ve yerelin Ekonomiye can veren dinamosu,zincirin halkasından biri. Sizin cemiyetinize,cenazenize,zor gününüze Yerel Esnafınız gelir.
    Makamlar gelip geçici.