DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CUMARTESİ FIKRALARI

06.07.2018
1.094
A+
A-

CUMARTESİ FIKRALARI

Suçluyu Bulmanın Pratik Yolu

Bir suç işlenmiştir ve polis tarafından olay mahallinde şüpheli görülen otuz kişi göz altına alınmıştır. Mağdur, suçlunun yüzünü ve belirgin bir özelliğini hatırlamadığını, ancak şivesinin Karadenizliyi andırdığını söyler.

Bu açıklama üzerine Karadenizli komiser Temel:

– Siz hiç merak etmeyin. Ben suçlunun kim olduğunu şimdi hemen ortaya çıkarırım, der ve emrini verir:

– Getirin şu dolaptaki kemençeyi!

 

Baba Mesleği

Üç öğrenci babaları ile öğünmektedir, birincisi: Benim babam çok usta tamircidir, en külüstür arabayı bile jet gibi çalışır hale getirir.

İkincisi benim babam çok büyük sıvacıdır en çirkin evi bile bir sıvadı mı güpgüzel hale getirir.

Sonuncu öğrenci benim babam körlerin gözlerin bir anda iyi eder, tekerlekli sandalyedekileri yürütür hatta kolu olmayanların kollarını çıkartır, iki öğrenci dönüp sormuşlar Baban evliya mı?

Çocuk cevap vermiş hayır zabıta!

 

Nedir bu trafiğin sebebi

Amerikalılar sabah saatlerinde işlerine giderken korkunç bir trafikle karşı karşıya gelirler… Yol tamamen kapalı ve araçlar durmaktadır. Herkes yolun ucunda neler oluyor merak etmektedir. bu sırada merakla bekleyen Amerikalının birinin araba camına biri vurur. Adam camı açar ve sorar:

– Nedir bu trafiğin sebebi biliyor musun?

– Caddenin ortasında teröristler Bush’u rehin almışlar. 1 milyar dolar talep ediyorlar. Aksi takdirde benzin döküp yakacaklarını söylüyorlar.

– Hmmm. şimdi anlaşıldı bu lanet trafiğin sebebi.

– Sen ne kadar katkıda bulunacaksın?

– Herkes ortalama ne veriyor?

– 5 litre.

 

Helalleşme

Temel akciğer kanseri olmuş. doktorlar iki aydan daha fazla yaşaman mucize olur demişler ve ümitsiz olduğu için tedaviye de son vermişler.

Öleceğini anlayan Temel , bütün eşiyle dostuyla helalleşmeye karar vermiş. Fakat bizim Temel gördüğü herkese kendisinin AIDS hastalığına yakalandığını ve iki ay içinde öleceğini anlatıyor ve haklarını helal etmelerini istiyormuş. tabii bunu duyanlar Temel’e helallik veriyorlarmış ama bir yandan da elini bile son bir defa sıkıp, kucaklaşmaktan kaçınıyorlarmış.

Temel’in en iyi arkadaşı Dursun Temel’in bu yaptığını duyunca sormuş:

– Yav Temel, anladık sen kanser oldun ölecen, neden millete AIDS oldum diyon, bak herkesi bir korku sardı, demiş.

Temel;

– Yav Tursun, öyle de ölecez böyle de ölecez, bari karıyı sağlama alalım.

 

Sayın şantiye şefim

Bir iş kazası sonucu hastaneye kaldırılan duvar ustası kaza tutanağına kaza sebebi olarak “planlama hatası” yazmıştır.

Şantiye şefi kaza ile ilgili detaylı bir rapor ister kaza geçiren ustadan.

Usta başlar raporunu yazmaya;

Sayın şantiye şefim, is kazası tutanağına planlama hatası diye yazmıştım. Bunu yeterli görmeyerek ayrıntılı anlatmamı istemişsiniz.

Şu anda hastanede yatmama neden olan olaylar aynen aşağıda anlattığım gibi olmuştur:

Bildiğiniz gibi ben bir duvar ustasıyım. İnşaatın altıncı katındaki işimi bitirdiğim zaman biraz tuğla artmıştı. Yaklaşık 250 kg kadar olduğunu tahmin ettiğim bu tuğlaları aşağıya indirmek gerekiyordu.

Aşağıya indim, bir varil buldum, ona sağlam bir ip bağladım ve ardından altıncı kata çıktım. İpi bir çıkrıktan geçirip ucunu aşağıya saldım.

Tekrar aşağıya indim ve ipi çekerek varili altıncı kata çıkardım. İpin ucunu sağlam bir yere bağlayıp tekrar yukarı çıktım. Bütün tuğlaları varile doldurdum.

Aşağı indim, bağladığım ipin ucunu çözdüm. İpi çözmemle birlikte birden kendimi havalarda buldum.

Nasıl bulmayayım? Ben yaklaşık 70 kiloyum. 250 kilogram varil süratle aşağıya düşerken beni yukarı çekti.

Heyecan ve şaşkınlıktan ipi bırakmayı akıl edemedim. Ben yukarı çıkarken yolun yarısında, aşağı inmekte olan tuğla dolu varille çarpıştık. Sağ iki kaburgamın bu sırada kırıldığını sanıyorum.

Tam yukarı çıkınca, iki parmağım iple beraber çıkrığa sıkıştı. Parmaklarım da bu sırada kırıldı.

Bu esnada yere çarpan varilin dibi çıktı ve tuğlalar etrafa saçıldı.

Varil hafifleyince, bu sefer ben aşağı inmeye varil ise yukarı çıkmaya başladı ve yolun yarısında yine varille çarpıştık!..

Sol bacağımın kaval kemiği de bu sırada kırıldı.

Yere inince can havli ile ipi bırakmayı akıl ettim. Bu sefer de başımı yukarı kaldırdığımda boş varilin süratle üzerime geldiğini gördüm!…

Kafatasımın da bu esnada çatladığını sanıyorum.

Varil kafama çarpınca bayılmışım. Gözümü hastanede açtım…

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.