DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

HER ŞEY KONTROL ALTINDA

HER ŞEY KONTROL ALTINDA

Kaymakam Altıntaş, Şarbon Virüsü hakkında önemli açıklamalarda bulundu

HER ŞEY KONTROL ALTINDA

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş son günlerde gündemde olan Şarbon Virüsü hakkında düzenlediği basın açıklamasında önemli açıklarda bulundu. Kaymakam Altıntaş yaptığı açıklamada Hasaneyn Mahallesi’nde Şarbon virüsüne rastlandığı ve gerekli tüm tedbirlerin alınarak bölgede bulunan hayvanlara gerekli aşıların yapıldığını belirtti.

Hasaneyn Mahallesi ve çevre mahallelerde bulunan büyükbaş hayvanlara aşı uygulaması yapıldı

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük İlçe Tarım Müdürü Nebahat Hocaoğlu ile düzenlediği basın toplantısında Hasaneyn Mahallesi’nde yaşanan Şarbon Virüsü hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Hasaneyn Mahallesi’nden alınan numunede şarbon virüsüne rastlanması nedeniyle Hasaneyn Mahallesi ve çevre mahallelerde bulunan büyükbaş hayvanlara aşı uygulaması yapıldı.

“Toplamda Bin 395 aşı yapılacak”

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş yapmış olduğu açıklamada, “ Sağlıkla ilgili sorunları çözmek bizim asli görevimiz . Şu anda ekiplerimiz yaptıkları incelemeler ve tespitler sonucunda Hasaneyn Mahallesi’nde şarbon virüsüne rastlandı. Onu uygun olarak gerekli  çalışmalar başladı. Dün sağlık ekiplerimiz gerekli tespitleri yaptı. Bugün de saat 13:00 itibariyle Hasaneyn Mahallesi’nde bulunan büyükbaş hayvanlara gerekli aşı yapıldı. Toplamda Bin 395 aşı yapılacak bu aşıların 600 tanesi Hasaneyn Mahallesi’nde bulunan büyükbaş hayvanlara uygulanacak. Geri kalan ise tedbir amaçlı çevre Mahallelerde bulunan hayvanlara uygulanacak. Onun dışında gerek idari gerek adli soruşturmalarda devam ediyor. Şu anda bölge karantina altına alınmış durumda ve belirli bir süre devam edecek. İnşallah aldığımız tedbirlerden sonra herhangi bir sıkıntı olmadan  hastalığın çevre mahallelere yayılmasını ve en az hasarla olayı kontrol altına almayı planlıyoruz. Şu anda zaten olaydan sonra başka bir mal kaybımız yok. Arkadaşlarımız da gerekli incelemeleri sürdürüyor. Yapmış olduğumuz aşı ile virüsü kuluçka döneminde önlemiş oluyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın da duyarlı ve bilinçli olması konusunda destek bekliyoruz” dedi.

“Vatandaşlarımızın da bu konuda hassas olmalarını ve dikkat etmelerini istiyoruz”

Bizim şu anda asli görevimiz o bölgedeki vatandaşın ve hayvanların sağlıklı bir şekilde bu virüsten kurtulmaları olduğunu belirten Kaymakam Altıntaş, “ Olaya oldukça hassas yaklaşıyoruz ve her duyumu inceliyoruz. Tabi burada işin ekonomik boyutu da var ve kimseyi zan altında bırakarak zar vermek istemiyoruz. Dediğimiz gibi bölge karantina altında ve Sağlık Müdürlüğü ekiplerimiz ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Aşılarımız en hızlı şekilde Ankara’dan geldi ve uygulandı. Yine ayı şekilde Pendik Laboratuarlarına gönderdiğimiz numuneleri yakından takip ediyoruz. Şu anda sıkıntı sadece Hasaneyn Mahallesi sınırları içinde ve biz gerekli tedbirleri alıyoruz. Zaten uygulanan aşı bir hafta içinde hayvanlarda bağışıklık sistemlerini güçlendirecek. Biz tedbir amaçlı 15 gün bölgeyi karantina altına aldık. Bizim şu anda en büyük beklentimiz diğer bölgelerden de benzer vakaların çıkmaması. Eğer çevre mahallelerden de benzer sıkıntılar olursa o bölgeleri de karantina altına almak zorunda kalacağız. Vatandaşlarımızın da bu konuda hassas olmalarını ve dikkat etmelerini istiyoruz. Zaten şarbon virüsünün insandan insana bulaşma gibi durumu yok. Hatta hayvandan hayvana bile bulaşma riski çok az. Burada dikkat edilmesi gereken vücutta herhangi bir yara var ise o bölgeye bu etin temas etmemesi gerekiyor” şeklinde açıklamada bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.