DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KREDİLERİ 1 YIL SÜREYLE ERTELENDİ

KREDİLERİ 1 YIL SÜREYLE ERTELENDİ

Sel felaketinde fazla hasar alan çiftçilerin

KREDİLERİ 1 YIL SÜREYLE ERTELENDİ

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, geçtiğimiz aylarda meydana gelen sel felaketinde %30’dan fazla hasar alan çiftçilerin kredilerinin 1 yıllık süreyle ertelendiğini açıkladı.

Başkan Çanakçı, ‘’Aksi takdirde mağduriyet her zaman yaşanabilir’’

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı yapmış açıklamada, ‘’Fazla yağışlardan zarar gören çiftçilerimiz için Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin girişimleriyle Tarım Bakanlığı’na yapılan görüşmelerde çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan borçlarından dolayı ödeme zorunluluğu çekecek çiftçilerimizin borçları 1 yıllık süreyle ertelenmişti. Mağdur olan çiftçilerimizin afet sonunda Tarım İlçe Müdürlüklerden almış oldukları hasar tespiti raporlarıyla Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine raporlarıyla beraber şahsen müracaat ederek borçlarının ertelenmesini talep edeceklerdir. Rapor almayan çiftçilerimiz borç ertelenmesinden yararlanamayacaktır. Bundan sonra olması gereken tabi afetlerde çiftçilerimizin mutlaka ve mutlaka rapor tanzim etmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde mağduriyet her zaman yaşanabilir.

‘’Zarardan nispeten %50 katkı sağlanma gibi olmak üzere Büyükşehir’in katkısından yararlanılabilir’’

Başkan Çanakçı son olarak, ‘’Fazla yağışlardan ve meydana gelecek sel felaketlerinden sonra zarar gördüğüne kanaat getirdiği anda İlçe Tarım Müdürlüğü’nün oluşturduğu Hasar Tespit Komisyonu’na müracaat ederek zararın tespiti yönünde rapor isteyebilirler. Aynı zamanda seralarda fırtınalarda ve sel felaketlerinde zarar gören örtü altı üretim yapan (Sera’da üretim yapan çiftçilerimiz) eğer ki seraları zarar gören çiftçilerimiz var ise seraların Hasar Tespit Komisyonu’nun raporlarını veya seraların resmini çekerekten Ziraat Odası’ndan çiftçi olduğunu beyan edilen belgenin alınmasından sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat ederek sera naylonunun %50 gibi olmak kaydıyla sera naylonu temin edilebilir. Zarardan nispeten %50 katkı sağlanma gibi olmak üzere Büyükşehir’in katkısından yararlanılabilir. Büyükşehir’e bu konuda çiftçilerimizin müracaat ettiklerini biliyoruz ve Büyükşehir’i bu konuda duyarlı olduğundan dolayı Ziraat Odası olarak Büyükşehir Belediye Başkanımıza çiftçiler adına teşekkürlerimizi iletiriz’’ diyerek açıklamasını bitirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.