DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

RAHİP BRUNSON

31.07.2018
1.648
A+
A-

Bu adama Rahip diye bir sıfat yakıştırdılar. Aslında İzmir’de bir kilisede rahip olarak görev yapıyor. Peki şöyle geçmişine bir bakalım. Adam eski bir ABD subayı, iyi bir başarı gösterip ABD Özel Kuvvetlerine alınmış. Orada nasıl bir maharet gösterdiyse, CIA onu bünyesine almış. Bundan tam 23 yıl önce de Türkiye’ye göndermişler. Resmi görevi rahiplik. Sonra 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminden sonra tutuklanıyor. Suçlama FETÖ’nün üyesi olmamakla beraber bu hain örgüte yardım ve yataklık yapmak. PKK Terör örgütüyle ilişki içerisinde olmak. ABD, Rahip Brunson için kıyameti kopardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan çok güzel bir laf ederek “Al bizdeki papazı, ver sizdeki papazı” dedi. ABD’den tık yok. Türkiye’den kaçanlarla birlikte Pensilvanya’daki örgüt elebaşıyla yaşamlarını sürdürüyorlar. Peki, Türkiye bir hukuk devleti olduğuna göre Brunson’la ilgili kararı kim verecek? Tabi ki mahkemeler. Dava bitti mi, bitmedi. Bu arada ne oldu? Sağlık sorunları nedeniyle mahkemeye sunulan raporlar sonucunda Brunson İzmir’de ev hapsine alındı. Yurtdışı yasağı da konan sözde rahip çıkacak kararı beklemek zorunda. ABD Başkanı Trump ne demişti? “Rahip Brunson ne kadar casussa, ben de o kadar casusum.” Koca ABD Başkanı bu adamın kim olduğunu bilmiyor muydu? Bilmemesi mümkün değil. Türk Düşmanlığını körüklemek adına tribünlere oynuyor. Ne olursa olsun, sonuçta “Bağımsız Türk Adaleti ve yüce mahkemeler Türk Milleti adına” diye başlayan bir hükmü verecekler. Peki, biz ülke olarak her türlü delilleri de göndererek, FETÖ elebaşı ve diğer yardakçılarını ABD’den istememize rağmen tık yok. Sahiplenmeye arka çıkmaya devam ediyorlar. ABD’nin huyudur bu. Sıra kendi çıkarlarına gelince bal börek, birazcık ayağına basıldığında zehir zemberek.

Ölecekmişsin

Adam karısı ile birlikte doktora muayene olmaya gider. Muayene biter ve doktor odasından çıkarak kadının yanına gelir ve Kocanızın ölmemesini istiyorsanız şu kağıda yazdıklarımı uygulayacaksınız der;

1-Sabahları güler yüzle güzel bir kahvaltı hazırlayın ve ise mutlu gitmesini sağlayın

2-Öğleleri eve geldiğinde güler yüzle karşılayın ve güzel bir öğle yemeği ile takdir edildiğini hissettirin, böylece günün geri kalan kısmını da iyi geçirmesine yardım edin.

3-Akşamları eve geldiğinde yemek özellikle güzel olmalı. Eve gelince eline bir kadeh içki verin dinlenmesini sağlayın.

4-Haftada en az üç kere birlikte olun, eğer isterse daha fazla birlikte olun. Ve tamamıyla tatmin olduğundan emin olun.

“Eğer bu dediklerimi harfiyen uygularsanız kocanızın sağlık yönünden hiçbir problemi olmayacak” der doktor. Eve geldiklerinde adam karısına sorar,

Ne dedi doktor sana?

Kadın cevaplar: Ölecekmişsin

 

Dünya Dertleri

Mevlânâ bir gün eve gelir, oğlunu üzgün görür. Sebebini sorar.

Oğlu: “Hiç” der.

Hz. Mevlânâ dışarı çıkar.

Kapıda asılı bir kurt postu vardır, onu alır üstüne giyer. Ellerini havaya doğru açıp ulamaya başlar.

Oğlu babasının bu haline bakıp güler.

Hz. Mevlânâ:

“Evladım, gördün mü?” der.

“Dünya dertleri de işte böyledir. Kurt, aslında korkutucu bir hayvandır. Ama sen o postun arkasında babanın olduğunu bildiğin için korkmadın ve güldün.

İşte bütün dertlerin arkasında da Rabbinin olduğunu bil ve O’na güven.” der…

 

Üç Kelime Daha Hakkınız Var

Kayserilinin eşi ölmüş, Gazeteye gitmiş.. En ucuzundan standart bir ilan vermek istemiş Önüne konan kağıda istediği ilanı yazmış:

“Ayşe’yi kaybettim. Üzgünüm”

İlan görevlisi ilanı görünce uyarmış, “İsterseniz 6 kelimeye kadar uzatabilirsiniz. Üç kelime daha hakkınız var” Kayserili “Aynı paraya mı?” demiş.. Görevli “Evet aynı paraya” deyince Kayserili üç kelime daha eklemiş: “Satılık Toyota var”

 

Ne Diyor?

Konuklar gittikten sonra annesi kaşlarını çattı:

– Bugün beni çok utandırdın Osman.

– Neden anneciğim?

– Sana kaç kez söyledim, “Eve konuk gelince insan oturduğu yerden kalkıp hoş geldiniz der, el sıkar, gelenlere yer gösterir.” dedim. Sen koşup baş köşeye kuruluyor, bir daha yerinden kalkmıyorsun.

– Ama babam öyle demiyor.

– Ne diyor?

– “Osman” diyor, “konuklar gelince hemen koşup kanepenin sağ yanına otur.” diyor. “Kanepenin kumaşı yırtılmış, annen de bir türlü dikemiyor. Kimseye mahcup olmayalım.”

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.