DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük’lü siyasilerden ortak ses GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜ

Gölcük’lü siyasilerden ortak ses  GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜ

Gölcük’lü siyasilerden ortak ses

GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜ

Türkiye’de son zamanlarda artan Dolar ve Euro fiyatları birçok vatandaşı endişelendiriyor. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Siyasi Parti Genel Başkanları bu süreçte birlik ve beraberlik vurgusu yapıyor. Bizde Gazetemiz olarak İlçemizin Siyasi Parti Başkanlarına ekonomik süreci sorduk. Gölcüklü siyasiler ortak düşüncede birleşirken, ‘Gün birlik olma günü’ mesajını verdi.

‘Milletimizin gönlü rahat olsun, bu süreci hep birlikte aşacağız’

AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, emperyalist güçlerin ülkemizi ekonomiyle dizayn etmeye çalıştığını, fakat Türkiye’nin artık güçlü olduğunu belirterek, şunları dile getirdi: ‘Ülkemiz son günlerde ekonomik olarak dizayn edilmeye çalışılıyor. Bugün Türkiye Kurtuluş Savaşı’ndan sonra en zorlu mücadeleyi vermektedir. ABD’nin ve emperyalist güçlerin hesaba katmadığı bir durum var ki o da Türk Milletinin ne kadar güçlü olduğudur. Ülkemiz bu süreci aziz milletimizin devletine verdiği destek ile rahatça atlatacaktır. Milletimizin gönlü rahat olsun, bu süreci hep birlikte aşacağız. Gün birlik olmak günüdür’ dedi.

İşeri, ‘Bu süreci siyasete karıştırmak, vatan hainliğinle eşdeğerdir’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı İsmet İşeri, “Son günlerde döviz piyasasındaki yükselişin ekonomimiz üzerinde oldukça olumsuz etkiler yarattığını hep birlikte yaşamaktayız. Bu durumda büyük bir üzüntü ve aynı zamanda bir kaygı duymaktayız. Evet, ülkemiz üzerinde emperyalist güçlerin küstahça saldırılarının etkisinin yanı sıra asıl neden AKP hükümetinin yürüttüğü ekonomik politikaların ve harcamaların, gereksiz israfın yanlışlıklarını göz ardı edemeyiz. Ülkeyi yönetenler devletin kurumlarına güvenmezlerse “her şeyi biz biliriz” mantığında hareket ederlerse gelinen nokta bu olur. Merkez Bankası’nın özerk bir yapısı var. O ülkenin döviz ve altın rezervlerini kontrol ettiği gibi faiz politikalarını da beraberinde yürütür. Siz bu kuruma sürekli müdahale ederseniz o kurumunda inisiyatif alma imkanı kalmaz. Ürettiğimizden fazla tüketirsek sattığımızdan fazlasını alırsak tıpkı aile bütçesinde olduğu gibi devlet bütçesinde de açık verirsiniz. Ülkemiz bugün gelinen nokta itibariyle oldukça zor durumdadır. Hükümetin düştüğü bu durumda siyasi bir kazanç çıkarmak vatana ihanet olur. Mesele ulusal bir mesele haline gelmiştir. Hep birlikte bu borç ve faiz sarmallığından nasıl çıkacağımızı değerlendirmeli, milli bir mesele olarak tüm siyasi partilerle konsensüs sağlanması ve ülkemizi bu girdaptan biran önce çıkarmak için önce devlet olarak israfı önlemeli gerek tarım gerek sanayideki üretim teşviklerini arttırmalı. Her şeyden önce korkusuz, demokratik hak ve özgürlüklerin olduğu bir yönetim anlayışını ortaya koymamız gerekir. Çünkü korkan insan yatırım yapmaz. Asıl bu ülkeden dövizi götürenler sistemin zengin ettiği insanlardır. Kimlerin bu ülkelerden dövizlerini çekip kaçırdıklarını ülkeyi yönetenler gayet iyi biliyorlar. Önce onların yurtdışına kaçırdıkları dövizlerin geri getirilmesini sağlasınlar. Ülkeyi hak, hukuk, adalet içerisinde yönetip bizden olanlar ve bizden olmayanlar şeklinde ayırmayıp herkesi kucaklarsanız Kadir Şinas milletimiz her türlü zorluğun üstesinden gelir. Her türlü özveriyi yapar. 87 yaşında annem bile babamdan aldığı emekli maaşı için “oğlum bu ülke borçtan kurtulacaksa bende bir veya iki maaşımı vermeye razıyım ama tüyü bitmemiş yetimin hakkını, kul hakkını gözetmeleri kaydıyla. Çünkü devletin parasında Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan her vatandaşın hakkı vardı” dedi. Annemin de ifade ettiği gibi iktidarın herkesi kucaklayıp temel hak ve özgürlükler açısından güven verir bir tutum içerisinde girmesiyle ve bu zor durumdan çıkmak için tüm siyasi partilerin desteğini almayı öngörürse hep birlikte bu zorlukları aşacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

Çakır, ‘Kimse ülkemizi diz üstüne çökertemez’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gölcük İlçe Başkanı Bilal Çakır, ekonominin gidişatı konusunda yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Bugün ülkemizde 15 Temmuz’un devamı yaşanıyor. Emperyalist güçler ülkemizi ekonomiyle tehdit edip, istediklerini yaptıracaklarını zannediyorlar. Türkiye artık güçlü bir ülke. Kimse ülkemizi diz üstüne çökertemez. Bu süreci atlatacağız. Türkiye milletiyle, devletiyle bu sorunları aşacak kapasiteye sahip. Yeter ki bu zorlu süreçte birlik ve beraberliğimizi kaybetmeyelim. Dolar’da Euro’da düşecek. Milliyetçi Hareket Partisi her zaman devletin yanında olan bir partidir. Bundan sonra devletimizin yanında olacağız’ şeklinde konuştu.

Aynacı, ‘Asla Amerika’nın yanında değiliz’

İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı, yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: ‘Bugün ülkemiz üzerinde dış güçlerin baskısının olduğunun farkındayız. Dolar ve Euro’da ani artışların bir nedeni de bu. Üzüldüğümüz tek nokta, ‘Su uyur düşman uyumaz’ mantığı ile devlet olarak bir önlem alınmalıydı. Bu tehlikenin farkında olunması gerekiyordu. 16 yıldır ülkeyi yönetenler; devletin öz varlıklarını satarak, israfı engellemeyerek, devletin hazinesini yandaşa peşkeş çekerek  dış güçlerin oyunlarına karşı zemin hazırlanmıştır. Ülkemiz bugün zor günlerden geçerken, İYİ Parti olarak, konu dış müdahale olduğu anda devletimizin yanında olduğumuzu belirtmek isteriz. Bizler eleştiri yaparken, neden bu hale geldiğimizin sorusunun cevabını bulmak istiyoruz. Fakat yaptığımız eleştiriler sonrasında bizim Amerika’nın yanında yer aldığımızı söyleyenler şunu iyi bilsin ki; eleştirimizi ülkemizin, devletimizin geleceği için yapıyoruz. Bu eleştirileri Amerika ile bağdaşlaştırmak çok yanlış bir düşünce olur, bunu asla kabul etmiyor, bir kez daha bu zor günlerde devletimizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz’ diyerek düşüncelerini ifade etti.

Yıldız, ‘Gavur gavurluğunu yapıyor’

Saadet Partisi Gölcük İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, ekonomik süreci, ‘Gavur gavurluğunu yapıyor. İsrail ve ABD Sevr’i yeniden geri getirmeye çalışıyor. Atatürk ve Erbakan Hocamızın açtığı fabrikalar kapatıldı, özelleştirildi, satıldı, tarım yok edildi, sanayi bitirildi, ahlaksızlık üst noktalara ulaştı. Böyle olunca da duvara toslamış olduk. Türk Milleti bu süreci inşallah atlatacaktır’ şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.