DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

SP Gölcük İlçe Başkanı Yaşar Yıldız,  ‘PLANLI ÜRETİM TEŞVİK EDİLMELİ’

SP Gölcük İlçe Başkanı Yaşar Yıldız,    ‘PLANLI ÜRETİM TEŞVİK EDİLMELİ’

SP Gölcük İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, 


‘PLANLI ÜRETİM TEŞVİK EDİLMELİ’

Saadet Partisi (SP) Gölcük İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, Türk lirasının değer kaybetmesinin en önemli nedenlerinden birinin yerli tarıma ve üretime destek verilmemesinden kaynaklandığını vurguladı ve Hiç kimse kendisini kandırmasın. Et, buğday, şeker, bakliyat gibi temel gıda maddelerinde bile ithalat yapmadan duramayan, yükselen fiyatları planlı üretimi teşvik yerine ithalatla düşürmeye çalışan hiçbir ülke ne enflasyona nede dövize karşı başarılı olamaz’ dedi.

SP İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, döviz üzerinden Türkiye’nin yaşadığı sancılı süreç ve buna bağlı olarak Türk Lirası’nın hızlı değer kaybetmesine yönelik olarak değerlendirmede bulundu.

” Ekonomi yönetimi ortalarda gözükmeyince, ekonomideki belirsizlik görüntüsü iyiden iyiye belirginleşiyor”

Başkan Yıldız, “Tedbir alarak, somut adımlar bekleniyor ancak, gündelik tedbirler ve “Yeni ekonomik model” adı altında teorik bir çerçeveyle yetiniliyor. Ekonomi yönetimi ortalarda gözükmeyince, ekonomideki belirsizlik görüntüsü iyiden iyiye belirginleşiyor. Tarımdaki kotalar planlı bir şekilde ve acil olarak aşama aşama kaldırılmalıdır. Sanayicinin, üreticinin, çiftçinin, hayvancılıkla uğraşanların ana gider kalemlerindeki vergi oranlarını, onlara bu yolla üretim desteği sağlanmalıdır” dedi.

 ‘Hiç kimse kendisini kandırmasın’

Başkan Yıldız, “Neredeyse bir yılda ödenen faiz kadar olan israfa son verilmeden kamuda tasarruf seferberliği başlatılmadan millet yöneticilerin ciddiyetine inanmaz. Hiç kimse kendisini kandırmasın. Başını kuma gömmesin. Et, buğday, şeker, bakliyat gibi temel gıda maddelerinde bile ithalat yapmadan duramayan, yükselen fiyatları planlı üretimi teşvik yerine ithalatla düşürmeye çalışan hiçbir ülke ne enflasyona nede dövize karşı başarılı olamaz” dedi.

 SP İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Çünkü ekonomisi dışla bağımlı olan cari açık, bütçe açığı gibi açıklar ekonominin genel karakteristiği haline gelen kendi ayakları üzerinde durabilmeyi başaramayan bir ülke bağımsızlığından taviz vermek gibi bir yanlış sürecin içine girer” diye belirtti.

‘ABD soğuk savaş sonrası her şeyi gözümüzün içine baka baka yapıyor’

Başkan Yıldız; “Bu arada ABD’nin tavrına şaşıranlara hayret ediyorum. ABD soğuk savaş sonrası her şeyi gözümüzün içine baka baka yapıyor. Hal böyle iken ABD’den stratejik müttefik olamayacağını bugün anladıysak vay halimize. Türkiye tutarlı, mantıklı hareket etmek zorundadır” dedi.

‘Sevgide ve yergide ölçülü ve adil olunmalıdır’

Başkan Yıldız, yaptığı açıklamada, “İster iktidarı destekleyin ister karşısında olun, her hal ve şart altında sağduyulu bakış asla kaybedilmemelidir. Sevgide ve yergide ölçülü ve adil olunmalıdır. Yanlış yapanlara hesap sorulması gerekiyor. İse millet kendisi sorar. Bir tane çakıl taşını bile onun bunun üzerinden pazarlık konusu yapmayız. Eksiğimizle, fazlamızla, yanlışımızla, doğrularımızla, iktidarımızla, muhalefetimizle bizler aynı vatanın evlatlarıyız. Unutmayalım ki, bu ilke Trump’ın anladığı dilden yeniden büyük Türkiye olacaksa, bu ancak onurlu, kucaklayıcı, toparlayan, fedakar, gayretli, basiret sahibi olaylara feraset penceresinden bakabilen, dirayetli ve derdini sırtına yük olarak görmeyen insanlarıyla mümkün olacaktır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.