DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Yalı Mahallesi Muhtarı Nuran Zaim temizlik kampanyası başlattı HEDEF PIRIL PIRIL DEĞİRMENDERE

Yalı Mahallesi Muhtarı Nuran Zaim temizlik kampanyası başlattı  HEDEF PIRIL PIRIL DEĞİRMENDERE

Yalı Mahallesi Muhtarı Nuran Zaim temizlik kampanyası başlattı

HEDEF PIRIL PIRIL DEĞİRMENDERE

Değirmendere Yalı Mahallesi Muhtarı Nuran Zaim’in ‘Bir Çöp Poşeti Kap Gel’ Projesi’ne destek vermek isteyen çok sayıda vatandaş geçtiğimiz Cuma akşamı Değirmendere  Çınarlık Meydanı’nda bir araya geldi ve sahile atılan çöpleri topladılar.

Projeye Kaymakam Altıntaş’tan tam destek

Değirmendere Yalı Mahallesi Muhtarı Nuran Zaim’in başlatmış olduğu “Bir Çöp Poşeti Kap Gel” Projesi’ne Gölcük Kaymakamı tam destek verdi. Projeye  Gölcük İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Burçak Kırca, Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları  Başkan Vekili ve Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şube Başkanı Bilge Saral, Değirmendere Polis Merkezi Amiri Gökhan Gümüşsoy, +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği Başkanı Belgin Abanoz ve Dernek Üyesi çocuklar, Değirmendere Merkez Mahallesi Muhtarı Doğan Güneş, Ahbap Kocaeli Gönüllüler ve çok sayıda Yalı Mahallesi sakinleri destek verdi.

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş sahilde yerlere atılan çöpleri topladı

Değirmendere Yalı Mahallesi Muhtarı Nuran Zaim’in çağrısı üzerine Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda bir araya gelen gönüllüler, ellerine taktıkları eldivenler ile çöp poşetlerini alarak Değirmendere Çınarlık Meydanı ve sahilde yerlere atılan çöpleri topladılar. Projeye tam destek veren Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş sahilde yerlere atılan çöpleri topladı.

Tekerlekli sandalyesi ile çöp toplamaya destek verdi 

1999 Gölcük Depremi’nde enkaz altında kalan ve uzun bir tedavi sürecine rağmen iki bacağını da kaybeden Emekli Deniz Astsubayı Mehmet Emin Güneş’te Değirmendere Yalı Mahallesi Muhtarı Nuran Zaim’in çağrısına sessiz kalamadı ve tekerlekli sandalyesi ile çöp toplama projesine destek verdi. Eline taktığı eldiven ile yerlerde ki çöpleri almakta zorlansa da hiç gocunmadı ve engelsiz kişilerin attığı çöpleri sahil boyunca toplayarak örnek oldu.

Çöp poşetleri kısa sürede doldu

Geçtiğimiz Cuma akşamı Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda başlayan çöp toplama etkinliği Değirmendere Kuruçeşme Sahili boyunca devam etti. Özellikle sahil kısmına atılan içki şişeleri ve ambalaj atıkları büyük tepki alırken çöp toplamaya gelen gönüllülerin çöp poşetleri kısa sürede doldu. Değirmendere Sahili’nden sonra Leyla Atakan Caddesi boyunca çöp toplamaya devam eden gönüllüler Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda bekleyen Gölcük Belediyesi Çöp Taksi’ye topladıkları çöpleri atarak etkinliği sona erdirdiler.

Altıntaş, “Temizlik sadece belediyeden ve kurumlardan beklenmemeli, herkes kendi temizliğini, kendi sokağını, evinin bahçesinin önünü temizleyerek destek vermeli”

Değirmendere Sahili boyunca yerlere atılan çöpleri toplayarak projeye tam destek veren Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Değirmendere Yalı Mahallesi Muhtarı Nuran Zaim’in başlatmış olduğu kampanya hakkında düşüncelerini ifade ederek, “ Amacımız bölgenin incisi Değirmendere’nin temiz tutulması. Bu hususta gereken zihinsel dönüşüm, farkındalık çalışmasının yapılması muhtar arkadaşlarımız, derneklerimiz, vatandaşlarımız hep birlikte güzel, şirin Değirmendere için çalışıyorlar. Umuyoruz vatandaşlarımda belediyenin, muhtarlıklarımızın, sivil savunma örgütlerinin uyarılarına ve kurallarına uyarlar. Temizlik sadece belediyeden ve kurumlardan beklenmemeli, herkes kendi temizliğini, kendi sokağını, evinin bahçesinin önünü temizleyerek destek vermeli. Tek başına güzel yaşanabilir bir Değirmendere zor olur ama hep birlikte daha kolay bir yaşanabilir Değirmendere’yi oluşturabiliriz. Bizler üzerimize düşen görevi yapacağız. Sahilde ki çekirdek çitledikten sonra kabukları yere atmayı engelleyeceğiz. Temiz tutacağız oturduğumuz yerleri ve toplanan çöplerin zamanında toplanması ve yerine intikal konusunda belediyemize katkıda bulunacağız, destek vereceğiz. Bu şekilde de güzel yaşanabilir bir Değirmendere sağlanabilir. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Zaim,  projesine destek veren herkese teşekkür etti

Hedefinin bu projeyi tüm Türkiye’ye yaymak olduğunu ifade eden Değirmendere Yalı Mahallesi Muhtarı Nuran Zaim, “  Sosyal Sorumluluk Projemde, çevreyle ilgili bu katılımı herkes kapısının önünü temiz tutsun projemize destek vererek katılan başta Gölcük Kaymakamımız Sayın Mustafa Altıntaş’a,   Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkan Vekili ve Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman’a Gölcük Belediyesi’ne ve Temizlik İşleri Müdürü Serkan Aksöz’e Genç Komiserimiz Değirmendere Polis Merkezi Amiri Gökhan Gümüşsoy’a İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Burçak Kırca’ya, + 1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği Başkanı Beldin Abanoz’a sosyal sorumluluk projelerine her zaman verdiği destekten dolayı Nedim Adanur’a, Muhtarlar Derneği Başkanımız Sayın Bilge Saral’a ve destek veren tüm mahalle sakinlerime çok teşekkür ediyorum. Ayrıca projeme verdikleri destekten dolayı Ahbap Kocaeli Gönüllülerine çok teşekkür ediyorum. Bu projeyi devam ettirmeyi düşünüyorum. Özellikle okullar açıldığında Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ercan Gülsuyu ile görüşerek öğrencilerimiz ile bu projeyi devam ettirmeyi düşünüyorum. Lütfen çevremize duyarlı olalım, çöplerimizi yerlere atmayalım” dedi.

Ahbap Kocaeli Gönüllüleri’nden projeye tam destek

Projeye verdikleri destek ile dikkat çeken Ahbap Kocaeli Gönüllüleri Temsilcisi Melike Özcan, Ahbap Kocaeli Gönüllüleri olarak Değirmendere Yalı Mahallesi Muhtarı Nuran Zaim’e çok teşekkür ederiz. Ahbap olarak bizde çevre duyarlılığı konusunda gerekli etkinlikleri belediyeler ile görüşmeleri sağlıyoruz. Bugünde çok güzel bir etkinlik oldu. Mahallemizde yapılan temizlik için herkese çok teşekkür ederiz. Ayrıca Ahbap olarak çevre kurumuz bulunmakta ve bu tarz etkinlikler düzenliyoruz. Düzenlediğimiz etkinliklere herkesi bekliyoruz” dedi.

İsim: Serap DURUKAN

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.