DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Belediye Başkanı Ellibeş, basında çıkan haberlere cevap verdi O BÖLGE ASLA DERE YATAĞI OLMADI

Belediye Başkanı Ellibeş, basında çıkan haberlere cevap verdi  O BÖLGE ASLA DERE YATAĞI OLMADI

Belediye Başkanı Ellibeş, basında çıkan haberlere cevap verdi

O BÖLGE ASLA DERE YATAĞI OLMADI

Belediye Meclis Toplantısının Ekim ayı ayağı bugün Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Ellibeş Belediye Meclis Toplantısı’nda basında çıkan Gölcük’te Dere Yatağına inşaat izni haberine cevap vererek, ‘O bölge asla dere yatağı olmadı’ dedi.

Ellibeş, ‘Bizler yanlış işler içinde olmayız’

Geçtiğimiz gün ulusal basında ortaya atılan Gölcük’te Dere Yatağına inşaat izni haberlerine açıklama yapan Başkan Ellibeş, ”Dere yatağında inşaat izni vermişiz. Ama ne hikmetse dere yatağında ruhsat izni vermemiz iki gün önce çıktı. Bizler yanlış işler içinde olmayız. Bu durum Değirmendere Belediyesi’nin Eski Başkanı Ertuğrul Akalın döneminde yapılan bir plan. Orası hiç dere olmadı. Bunu çıkartan da Çevre Mühendisleri Odası Başkanı. Geçtiğimiz akşam televizyon izliyorum. Bir ulusal kanalda Gölcük depremden ders almadı mı şeklinde bir haber var. Bu haberi merakla izledim. Gölcük’te dere yatağında inşaat izni veriliyor. Bu haber Gölcük’e yapılan bir haksızlık. Şunu kesinlikle yeniden söylüyorum; Orası kesinlikle dere yatağı değil. Oranın imar planı var, 20-25 yıldır biz bu planı uyguluyoruz. Özetle siyaset çok güzel bir şey. Siyaseti etik ve ahlak üzerinde yapılması gerekiyor. O Çevre Mühendisi arkadaşımızı buraya çağırdık. Kendisine anlattık. Kesinlikle o bölge asla dere yatağı olmadı. İlk önce okul inşaatı olarak başladık, orada oturan insanları ekonomik kaygılarla baş başa bırakmadık’ dedi.

Gündem maddeleri komisyona havale edildi

Başkan Ellibeş başkanlığında gerçekleştirilen Belediye Meclis Toplantısı’nda gündem maddeleri değerlendirildi.

Toplantının gündem maddelerinde;

1-2019 Mali Yılı Performans Programı

2-2019 Mali Yılı Bütçe Tasarısı

3-2019 mali Yılı Belediye Bütçe Kararnamesi

4-2019 Mali Yılı belediye Gelir Tarifesi

5-2018 Mali Yılı Ödenek Aktarması

6- Semt Spor tesisinin yapımının ortak hizmet projesi olarak gerçekleştirilmesi komisyon raporu

7- Ş. Yazlık, 216 Ada, 10 nolu Parselin Devir Alınması maddeleri yer aldı.

‘128 Milyon TL tabi ki de tahmini bütçe, bu rakama ulaşmamız çok zor’

Gündem maddelerinin ilki olan 2019 Mali Yılı Performans Programı komisyona havale edildi.  Başkan Ellibeş, ‘Bu yıl ki bütçemizi biz 128 milyon TL’ye bağladık. Bu bütçe tabi ki de tahmini bütçe. Özkaynak rakamlarının bu kadar olmasına gerek yok. Kentsel Dönüşümün mali kısımları önümüzdeki yıla sarkacak. Dükkan satışlarımızın gelirleriyle 20 milyon daha ek bütçe yaratılacak. Normalde 128 Milyonu bulmamız çok zor. Bu yıl ki bütçemizi yüzde 95 oranında tutturduk. Ayağı basan bir bütçe programımız var’ dedi.

İkinci madde 2019 Mali Yılı Bütçe Tasarısı

Üçüncü madde 2019 mali Yılı Belediye Bütçe Kararnamesi

Dördüncü madde 2019 Mali Yılı belediye Gelir Tarifesi  maddeleri de komisyona havale edildi.

Gündemin beşinci maddesi olan 2018 Mali Yılı Ödenek Aktarması komisyona havale edildi.

İhsaniyespor’a Semt Spor Tesisi yapılacak

Gündemin altıncı maddesi Semt Spor tesisinin yapımının ortak hizmet projesi olarak gerçekleştirilmesi komisyon raporu; İhsaniyespor kulübümüze desteğimiz devam ediyor. Bizler dere kenarında, Fen İşleri’nin olduğu 1556 metrekarelik alanın yasal prosedürünü tamamlayıp, tapusunu aldık. Son aşamada biz İhsaniyespor kulübüyle bir protokol yapma konumuna geldik. Kendileriyle Semt Spor Tesisi anlaşması yapacağız. Biz yeri vereceğiz, onlar spor salonunu yapacak. Biz yine İhsaniyespor kulübüne gelir desteğini de yapacağız. Bu alan tüm spor kulüplerimiz de kullanacak. Bugün bu protokolün iznini siz değerli Belediye Meclis Üyelerimizden almamız gerekiyor’ dedi. Gündemin bu maddesi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin son maddesi olan Ş. Yazlık, 216 Ada, 10 nolu Parselin Devir Alınması maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Denizevler sakinlerimizin kura çekimini yaptık

Başkan Ellibeş, ‘Geçtiğimiz hafta Denizevler’de oturan hak sahiplerinin evlerinin kura çekimi programını noter huzurunda yaptık. Bütün hak sahiplerimizin noter huzurunda evlerini çektiler. Çok güzeldi. Hepsinin yüzü gülüyordu. Allah nasip ederse, 2019 Haziran ayında en geç evleri teslim edilecek. Hak sahiplerimizin bizden bir isteği olmuştu. Kuraya zemin katlardan daire çekmemeleri talepleri olmuştu. İkinci talepleri ise fark ödeyecek olanların metrekare fiyatları 1150 TL ödeme istekleri vardı. Kura çekimi öncesinde TOKİ başkanının yanına gittim. Bu istekleri kabul oldu. Zemin katlar kuraya dahil edilmedi. Hak sahipleri 1150 TL’den ev sahibi oldular.

40 Milyon TL’ye yaptığımız Sanayi Çarşısını bugünkü değeri 110 milyon TL

Ekim ayı sonu itibariyle Sanayi Çarşısı esnaflarımızın dükkanlarını teslim edeceğiz. Bizim için çok zor bir süreçti. Dövize bağlı gelen artışlara rağmen sanayi esnaflarımızı dükkanlarıyla buluşturacağımız için çok mutluyuz. 40 Milyon TL artı KDV ile başladığımız sanayi çarşımızı bugünkü döviz durumuyla başlasak bize 110 milyon TL’ye mal olacaktı. Allah nasip ederse bu ay sonunda bir terslik olmazsa Çevre ve Şehircilik Bakanımızın katılımıyla anahtarları teslim töreni yaparız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.