DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Belediye Meclis Üyesi Ali Aktepe’den Sokak Köpekleri için ÖNEMLİ ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Belediye Meclis Üyesi Ali Aktepe’den Sokak Köpekleri için  ÖNEMLİ ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Belediye Meclis Üyesi Ali Aktepe’den Sokak Köpekleri için

ÖNEMLİ ÇÖZÜM ÖNERİSİ

CHP’nin Gölcük Belediye Meclis Üyesi Ali Aktepe, Türkiye genelinde olduğu gibi Gölcük’te de çoğu zaman şikayet konusu olan başıboş sokak köpeklerinin durumu hakkında çözüm önerisinde bulundu.

CHP’nin Gölcük Belediye Meclis üyesi Ali Aktepe, Alo Çöp Taksi gibi bir uygulama getirilerek, hayvanların olduğu yere yemek götüren bir araçla uygulama yapılabilmesi yönünde öneride bulundu.

Aktepe, ‘Ben Bodrum ve Muğla belediyelerinin yetkililerini aradım ve sordum’

 

Aktepe yaptığı açıklamada; “Bugün Gölcük’ün en önemli sorunlarından biri olan ve belediyenin bir türlü çözemediği köpekler konusunda bir öneride bulunmak istiyorum. Son iki yıl, özellikle Muğla Bodrum ve Fethiye civarında katıldığım etkinlik ve gezilerde dikkatimi çeken bir şey oldu. Buralarda sokakta sürü halinde ya da guruplar halinde gezen köpeklere hiç denk gelmedim. Aynı şekilde bir dostumun da dikkatini çekmiş olmalı ki, bunu benimle paylaştı. Bir diğer örnekte, geçtiğimiz hafta sonu meclis üyelerinden bir grup ve belediye başkanımız Trabzon gezisinden döndüklerinde orada da sokakta başıboş köpek görmediklerini dile getirdiler. Ben Bodrum ve Muğla belediyelerinin yetkililerini aradım ve sordum. Acaba bunları uyutuyorlar mı? Diye. Asla öyle bir şey olmadığını belirterek, “vatandaşların, bizim ve esnaflarımızın duyarlı davranışlarıyla köpeklere bulundukları yerlerde yemek veriyoruz. Dolayısıyla karınları doyduğu için başıboş gezip insanlara saldırmıyor ve rahatsız etmiyorlar, ağaç gölgelerinde uyuyorlar.’’

‘Umarım dikkate alınıp uygulanır da köpekler de kimseye saldırmaz ve bu sorun da çözülmüş olur’

 Aktepe, “Şimdi bunu neden buradan yazıyorsun da mecliste dile getirmiyorsun diyenler olacaktır.  Evet mecliste ne zaman köpek mevzusu açılsa o an meclis adeta komedi oyunu oynatılan bir tiyatroya dönüyor. Herkes laylaylom oluyor. Ben de buradan hem belediye yetkililerine, hem hayvan aktivistlerine, vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza seslenmeyi uygun görüyorum. Bu sokak köpeklerine bulundukları yerlerde en yakın kimler varsa; evde, işyerinde kalan yemek artıklarını, ulaşılamayan yerlere de belediyenin ALO ÇÖP TAKSİ uygulaması gibi bir araç emin ederek bu hayvanların olduğu yerlere toplanılan yemekleri götürüp verebilirler. Umarım dikkate alınıp uygulanır da köpekler de kimseye saldırmaz ve bu sorun da çözülmüş olur” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.