DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Cahit Külebi Ortaokulu’nda anlamlı gün DENİZ AKDENİZ KÜTÜPHANESİ

Cahit Külebi Ortaokulu’nda anlamlı gün  DENİZ AKDENİZ KÜTÜPHANESİ

Cahit Külebi Ortaokulu’nda anlamlı gün

DENİZ AKDENİZ KÜTÜPHANESİ

Cahit Külebi Ortaokulu’nda Şehit Deniz Pilot Binbaşı Deniz Akdeniz adına kütüphane açılışı gerçekleştirildi.

Deniz Pilot Binbaşı Şehit Deniz Akdeniz adına kütüphane açılışı gerçekleştirildi

Kocaeli’den eğitim için Konya’ya gitmek üzere Cengiz Topel Havaalanı’ndan kalkarak kısa bir süre sonra Kartepe ilçesi Karaardıç mevkisinde düşen S-70B Skorsky tipi helikopterin içerisinde bulunan dört şehitten biri olan Deniz Pilot Binbaşı Şehit Deniz Akdeniz’in adına dün Cahit Külebi Ortaokulu’nda kütüphane açılışı gerçekleştirildi.

Açılış programına katılım oldukça yoğun oldu

Açılış programına Cengiz Topel Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Alper Yeniel, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Burçak Kırca, İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Özdemir, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Şimşek, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan ve Gaziler, Askeri erkan, Deniz Pilot Binbaşı Şehit Deniz Akdeniz’in eşi Suna Akdeniz ve çocukları, öğretmenler ve öğrenciler katılım sağladı.

Dursun, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum”

Açılış programı öncesi 2 dakikalık Saygı Duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Ardından Okul Müdürü Emir Dursun açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Yaptığı açılış konuşmasında, “Okuyan, öğrenen, düşünen ve üreten bir neslin varlığı Cumhuriyet kazanımlarının temel dayanağını oluşturur. Türk kültüründe; Türk Ocakları, okuma odaları, Köy Enstitüleri ve Halk Kütüphaneleri bu yüce amaca hizmet etmek için açılmışlardır. Okulumuza ve çocuklarımıza armağan edilmiş bu kütüphane, Cumhuriyetimizin kuruluşundan günümüze kadar devam eden bu ülküye hizmet edecektir. Sayın protokol üyeleri, kütüphanemizin en güzel özelliği de değerli şehidimiz Dz. Pilot Bnb. Deniz Akdeniz adına açılmış olmasıdır. Vatanın ve kitabın kutsallığı, bu ilim ve irfan yuvasında sevgili öğrencilerimize bir kere daha somut olarak gösterilmiş olacaktır. Kitap ve vatan ifadelerinin birleşiği olan bu güzel kütüphanemizi Sayın Tamer Akgül’e ve Şehit kütüphaneleri gönüllüleri Kocaeli temsilcisi Sayın Selda Hatun Tan’a kitap bağışında bulunan değerli halkımıza, Cahit Külebi Ortaokulu Öğretmen ve Öğrencileri adına şükranlarımı sunar, bizleri böyle anlamlı bir günde yalnız bırakmayan protokol üyelerine ve tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunarak şehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet diliyorum” diyerek açılış konuşmasını sonlandırdı.

Kaymakam Altıntaş, “Türkiye Cumhuriyeti’nin yücelmesi için çalışıyoruz ve çabalıyoruz”

Okul Müdürü Emir Dursun’dan sonra konuşma yapan Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, “Bugün anlamlı bir gün. Bugün bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geleceği için canını veren şehitlerimizi yad ediyoruz. Yine bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini şekillendirecek olan çocuklarımızın eğitimine destek var. Hepimizin varlığı, düşüncesi, çabası Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yücelmesi içindir. Canımızı da Türkiye Cumhuriyeti’nin yücelmesi için veriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin yücelmesi için çalışıyoruz ve çabalıyoruz. Bunları yaptığımız zaman dostluk içinde barış içinde yaşarız. Dolayısıyla Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Yüce Türk Milleti’nin vatanına olan borcunu ödemek hepimizin asli görevidir. Çok çalışacağız. Çok okuyacağız. Kendimizi iyi yetiştireceğiz ve canlarını bu devlet bu Türkiye bu toprak için veren şehitlerimiz için yapacağız. Ben bu Kütüphanenin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Şehitlerin biyografileri okundu

Konuşmaların ardından şehit olan Deniz Binbaşı Deniz Akdeniz, Deniz Üsteğmen Çağrı Ceyhan, Radar Üstçavuş Mehmet Karakaşoğlu, Sonar Üstçavuş Ömer Burak Öğüt’ün biyografilerini Deniz Üsteğmen Ümit Ergüler okudu.

Şehit eşi Suna Akdeniz’e Şehit Deniz Akdeniz adına yapılan karakalem çalışması hediye edildi

Şehit biyografilerinin okunmasının ardından kütüphanenin oluşumunda maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Tamer Akgül ve Selda Hatun Tan’a plaketlerini Cengiz Topel Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Alper Yeniel ve Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş takdim ettiler.

Plaket takdiminin ardından Deniz Binbaşı Şehit Deniz Akdeniz’in eşi Suna Akdeniz’e Şehit Deniz Akdeniz adına yapılan karakalem çalışması Okul Müdürü Ersin Dursun tarafından takdim edildi.

Açılış kurdelesi kesildi

Karakalem çalışmasının takdim edilmesinin ardından kütüphane açılışı gerçekleştirildi. Açılışta kurdeleyi Cengiz Topel Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Alper Yeniel, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Deniz Binbaşı Şehit Deniz Akdeniz’in eşi Suna Akdeniz tarafından kesildi. Kurdelenin kesiminin ardından kütüphanenin gezilmesi ile açılış programı son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.