DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel’den İstanbul Havaalanı eleştirisi ATATÜRK’ÜN İSMİ YAŞATILMALI

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel’den İstanbul Havaalanı eleştirisi  ATATÜRK’ÜN İSMİ YAŞATILMALI

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel’den İstanbul Havaalanı eleştirisi

ATATÜRK’ÜN İSMİ YAŞATILMALI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel Gündemi değerlendirdi. Başkan Gürel Geçtiğimiz gün açılan yeni havaalanının ismine İstanbul Airport verilmesinin daha uygun olduğunu fakat Atatürk isminin yaşatılması gerektiğini ifade ederek, “Atatürk Havaalanı alanına yapılacak olan Millet bahçesine Atatürk Millet Bahçesi ismi verilmedi” dedi.

Gürel, “Atatürk bir değerdir ve isminin yaşatılması gerekir”

Geçtiğimiz gün hizmete açılan yeni havaalanı hakkında düşüncelerini ifade eden CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, “ Avrupa’nın ve Dünya’nın en büyük havaalanı açıldı. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz ama burada mağdur olan işçilerimiz var. Modern köle olarak çalıştırılan işçiler var. Sosyal güvencesi olmayan işçiler var. Hava atıyoruz dünyanın en büyük havaalanı diye ama bir yandan da işçilerimiz mağdur ediyoruz. Tabi bir diğer konuda yeni havaalanımızın ismi İstanbul olarak verildi. Atatürk havaalanının ismi mevzuata takıldığı söyleniyor. Uluslararası anlaşmalarda yıkılarak kapatılan havaalanlarının isimleri başka bir havaalanına verilmiyormuş. Bunu da yeni öğrenmiş olduk. Bu bağlamda yeni havaalanımıza İstanbul Airport verilmesi daha uygun olduğunu düşünüyoruz. Tabi Atatürk ismini de bir şekilde yaşatılmasını istiyoruz. Kendilerinin de dediği Atatürk havaalanının yerine yapılacak olan millet parkı yapılacaksa orası Atatürk Millet Bahçesi olarak verilmesi gerekiyor. Sonuçta Atatürk bir değerdir. Atatürk haşa bir peygamber değildir. İnsanların hedefi olan yani nasıl bazı görüşlerde AKP’li arkadaşlarımız Recep Tayyip Erdoğan’ı lider olarak görüyorlarsa Türkiye Cumhuriyeti’nin lideri hatta 26 ülkede ders olarak işletilen Atatürk’ün isminin yaşatılması gerekmektedir. Yani Atatürk Havaalanı kapatılacak diye Atatürk ismi öldürülmemeli. O bölgenin millet bahçesi yapıldığı zaman isminin Atatürk Millet Bahçesi olarak düzenlenmesi şahsım adına önemlidir. Bu değerler kolay yetişmiyor. Bu nedenle bizim sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

“İki evladımız utanç bir şekilde donarak şehit düştüler”

Geçtiğimiz gün Tunceli’de iki askerimizin donarak şehit düşmesini değerlendiren CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, “Teknolojik gelişmeyle adlandırılan bir savunma sanayisinde bu günümüzde 2 askerimizin donarak ölmesi bizim için çok ayıp bir netice oldu. Sonuçta her türlü gelişmeye müsait olan bir ordumuz var. Kendi başımıza silahlarımızı üretiyoruz. Çağ atladık diyoruz ama Sarıkamış olaylarından sonra böyle bir vaka yaşadık ve iki askerimizin donarak ölmesi çok acı verici bir olay oldu. Dolayısıyla iki askerimizin donarak ölmesi çok utanç verici bir şey. Bugün istediğimiz zaman sokaktaki bir vatandaş olarak meteorolojinin sitesine girdiğimiz zaman 15 günlük hava raporunu alabildiğimiz bir ortamda askerlerimizi teçhizatsız böyle bir şekilde araziye bırakılmalarını, yani yetkililerinin araştırılıp soruşturulması gerekiyor. İki tane fidan, gelecekte belki büyük başarılar elde edebilecek iki evladımız utanç bir şekilde donarak şehit düştüler. Bu bizim hepimizin acısı, Allah ailelerine sabır versin” dedi.

“Cumhuriyet Bayramı son yıllarda gerçekten özlemle beklediğimiz bir kutlamaya sahne oldu”

Bu sene 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na Gölcük Halkından yoğun katılımın sağlanması ile coşkulu bir şekilde kutlanan Cumhuriyet Bayramı Töreni hakkında düşüncelerini ifade eden Gürel, “ Geçtiğimiz gün kutladığımız Cumhuriyet Bayramı son yıllarda gerçekten özlemle beklediğimiz bir kutlamaya sahne oldu. Ben çocukluk dönemlerime geri döndüm. O şaşa ve o şenlik, sıkılmadan, usanmadan törenin bitmesini bekledik. Bütün halk oradaydı. Bunun böyle olması gerekliydi zaten. Bütün milli bayramlarımızın bu şekilde kutlanması lazım. Buradaki amaç sağa sola dışarıya içeriye gösteriş değil, çocuklarımız bazı gerçekleri canlı olarak yaşamaları, ülkesini, milletine, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlılık konusunda bu tür bayramların bu şekilde kutlanması uygundur. Yıllardır biz bunu savunduk ve bu sene ve inşallah bundan sonraki tüm milli bayramlarımızda böyle coşkulu bir şekilde kutlarız. Ben katılan tüm Gölcük Halkına teşekkür ediyorum. Katılmayanlara da çok şey kaybettiklerini belirtmek istiyorum. Güzel bir duyguydu. Çok güzel bir bayram töreni oldu. Benim bu bayramda en çok dikkat ettiğim konu anne babalar çocukları ile bayram törenine geldiler. Çocuklar hiç bıkmadan, usanmadan, yorulmadan bütün bayram töreni baştan sona takip ettiler. Güzellik buydu ve bizim milli duygularımız, milli birliğimiz böyle günlerde ortaya çıkıyor. İnşallah hükümet, kaymakamlık sadece Gölcük’te değil tüm Türkiye’de eskisi gibi kutlanır. Bizim milli bayramlarımıza ve milli değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor ki gelecek nesillerimize bir miras bırakalım” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.