DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, kararını 12 EKİM’DE AÇIKLAYACAK

CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, kararını  12 EKİM’DE AÇIKLAYACAK

CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, kararını

12 EKİM’DE AÇIKLAYACAK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, 2019 Belediye Başkan ve Meclis Adaylıkları konusunda açıklamalarda bulunarak, Kent dinamikleri ile yapacağı istişare toplantısı sonrası 12 Ekim’de kararını açıklayacağını belirtti ve ülke ekonomisi hakkında düşüncelerini dile getirdi.

Başkan İşeri, “Kent dinamikleri ile yapacağım istişare toplantısı sonrası kararımı vereceğim”

Başkan İşeri, Gazetemize yaptığı açıklamada, “CHP’den aday olacak Belediye Başkan ve Meclis Adaylıkları için istifa etmeleri 1-12 Ekim arasında, 19 Ekim’e kadar da başvuruların yapılması gerekmektedir. Şu ana kadar ilçemizdeki adaylık başvurusu için herhangi bir isimden söz edilmiyor. Kent dinamikleri ile yapacağım istişare toplantısı sonrası kararımı vereceğim ve 12 Ekim’de kararımı açıklayacağım.”

“Devlet borçlarını ödeyemez hale geldi”

Başkan İşeri ülke gündemi hakkında düşüncelerini şu şekilde dile getirdi: “Ekonomideki kötü gidiş maalesef devam ediyor. Bu kötü gidişe yeni bir çıkış için yeni bir yol haritası koymak yerine beklenmedik bir durumla karşılaştık. Türkiye ekonomisi ve hazinesi Mckinsey denilen ekonomik danışmanlık firmasıyla 16 tane Bakanlığın temsilcilerinden maliyet ve yönetim sistemleri şeklinde oluşan bu kurulun danışmanlığını yapacak olması ekonomimizin emperyalist güçler diye lanetlediğimiz Dövizimizi, Dolarımızı yükselten bu güçler dediğimiz bir Amerikan menşeili bir ekonomik danışmanlık firmasına verilmesi bir teslimiyettir. Hazinemizin tasfiyesidir. Bu asla kabul edilemez. Hep örnek almaya çalıştıkları 2. Abdülhamit döneminin Düyun-u Umumiye heyeti de 5 kişilik yabancılardan oluşan sözde ekonomiye yön verecek olan bir heyetti. Ama ne oldu? Gelinen nokta moratoryum ilan edildi. Devlet borçlarını ödeyemez hale geldi. Bugün de ekonomiye istikamet verecek olan kurulun böyle bir yapıdan oluşması Türkiye Cumhuriyeti’ne uygun bir anlayış değildir. Maliyemizi ve Hazinemizi dış güçlere teslim etmeyi kabul edemeyiz. Üstüne üstlük 40 küsur ülkede 83 temsilciliği bulunan bu kurulun Ankara’daki ofisinin başında da Beşir Atalay’ın damadı olması da gerçekten çok manidar.”

“Ülkemiz Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik buhranın yaşandığı bir süreçten geçiyor”

Başkan İşeri son olarak, “Yüce Türk milletine sesleniyorum. Ekonomimize saldırıyorlar diye kıyamet kopardığımız Amerikan şirketine ülke ekonomimizin teslim edilmesini kabulleniyorlar mı? Bu konuda milletimizin ve toplumumuzun biz siyasiler kadar onların da feryat etmesini, ses çıkarmalarını bekliyoruz. Netice itibariyle ülkemiz Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik buhranın yaşandığı bir süreçten geçiyor. Buna da yapılması gereken tüm siyasi partilerle diyalog içinde olmak kaydıyla kötü gidişi birlikte onarmak olmalıdır. Buna da hepimiz üzerimize düşen görevi siyasi bir başarı beklemeksizin yapmalıyız ama bunun için ilk adımı atacak olan iktidar sahipleridir” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.