DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Ekip yetiştirdikleri ürünleri topladılar

Ekip yetiştirdikleri ürünleri topladılar

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Bahçecilik kursunda eğitim alan öğrenciler, kendi yetiştirdikleri ürünleri toplamaya başladı

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi; 17-35 yaş arası hafif ve orta düzeyde zihinsel engelli bireylere hizmet veriyor. Merkezde verilen Bahçecilik kursunda öğrenciler iki büyük serada çeşitli bitki, meyve sebze yetiştiriyor. Bahçecilik kursunda eğitim alan 88 öğrenci, seralarda kendi emekleriyle yetiştirdiği ürünleri toplamaya başladı.

EMEK VERDİĞİ ÜRÜNLERİ TOPLUYORLAR

Merkezde bulunan 88 öğrenci Bahçecilik kursu kapsamında, topraklı ve topraksız seralarda eğitim alıyor. Serada ürün yetiştirerek eğitim alan öğrencilere, eğitim sonunda sertifika veriliyor. Emek vererek ürünleri kendileri yetiştiren öğrenciler, olgunlaşan ürünlerini toplamaya başladı. Öğrenciler bahçe ve seralarda toprakla meşgul olarak mesleki bilgi alırken, psikolojik olarak da rahatlıyorlar.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ

Eğitim içeriği birey ve aile odaklı bütüncül sosyal destek mantığı ile projelendirilen Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde uygun öğrencilerin istihdamına yönelik kurs ve programlar da planlanıyor. Bu kapsamda yapılacak eğitim için İzmit, Başiskele ve Kartepe ilçeleri pilot bölge seçildi. Öğrenciler evlerinden alınıp, eğitimleri sonrası tekrar evlerine bırakılıyor. İlk olarak; 17-35 yaş aralığında bulunan, eğitilebilir ya da öğretilebilir durumda, hafif ve orta düzeyde zihinsel engelli bireyler belirleniyor. Ön kayıt ve kurulda değerlendirme sonrası uygun bulunan öğrenci adayları uyum sürecine tabi tutuluyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.