DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, “TARIM FUARINI KOCAELİ’DE YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı,  “TARIM FUARINI KOCAELİ’DE YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı,

“TARIM FUARINI KOCAELİ’DE YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Geçtiğimiz 9-13 Ekim tarihleri arasında Bursa’da yapılan 11. Uluslararası Bursa Tarım Fuarına katılan çiftçiler ve Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, fuarda neler yaptıkları hakkında Gazetemize bilgiler verdi.

“Çiftçilerimiz bu yeniliklerden fuarlar nedeniyle bilgi sahibi oluyorlar”

Başkan Çanakçı Gazetemize yaptığı açıklamada, “Gölcük Ziraat Odası olarak 11. Bursa Tarım Fuarı’nın ilk açılış günü olan 9 Ekim 2018 Salı günü 2 otobüs ve 5 tane özel araçla fuar gezimizi gerçekleştirdik. Fuar oldukça çiftçilerimiz açısından bilgi tazeleme bakımından gayet başarılı olmuştur. Fuara katılan çiftçilerimiz fuar alanında sergilenen 2018 model ekipmanları yerinde inceleme fırsatını yakalamış oldular. Teknolojinin hızla geliştiği çağımızda her gün yeni yeni modeller üretilmektedir. Çiftçilerimiz bu yeniliklerden fuarlar nedeniyle bilgi sahibi oluyorlar. Yeni çıkan traktör ve ekipman fiyatları yaklaşık %50 oranında artış göstermiştir. Fiyatlar adeta yeni modellerde el ve göz yakmaktadır. Bu da tarımımızın ileriki yıllarda yenilenmenin önüne geçeceği anlamını taşımaktadır. Kimse bu fiyata bile traktörünü yenileyeceğini sanmıyorum. Stantlarda gezenler buldu ama bağlantı yapan yok denecek kadar azdı. Gölcük çiftçisi bol miktarda fidan bağlantısı yapmıştır ve bol miktarda fidan almışlardır. 5 gün süren Bursa Fuarı’na her gün Gölcük’ten özel araçlarla çiftçilerimiz gitmiştir. Bursa Fuarı ilimizde yapılmadığı için Gölcüklü çiftçiler Bursa Fuarı’nı tercih etmektedir. 2019 yılında inşallah geçen yıl Kocaeli’de ilkini yaptığımız Tarım Fuarı’nı daha kapsamlı bir şekilde Kocaeli’de yapmayı düşünüyoruz. O zaman bölge çiftçimizin daha fazla ilgi göstereceğini tahmin etmekteyiz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.