DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İŞARET FİŞEĞİ

15.10.2018
1.157
A+
A-

Siyasette işaret fişeği çok önemlidir. Aday olmak için heyecan duyanlar yukarıdan gelecek olan işareti dört gözle beklerler. Herkesin kendine göre bir büyüğü vardır ve onlar yukarıdan umarlar. AK Parti’de üç dönem kuralı vardı. Bu önümüzdeki Mahalli Seçimler için kimi adaylar ve mevcut başkanlar üzerinde esnetilebilir. Genel Merkez yetkilileri böyle söylüyor. Dolayısıyla Başkan Ellibeş te yukarıdan gelecek işareti bekliyor. MYK eğer tamam artık derse, zaten bir daha aday olamayacak. MYK işaret fişeği gönderirse, zaten ondan sonra Ellibeş’in dışında da kimsenin şansı olmayacak. Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker Gölcük ziyareti sırasında “Başkan Ellibeş’in durumu MYK’ya bağlı” demişti. Şimdi tüm gözler MYK’ya çevrildi, çıkacak karar merakla beklenirken, aday adayları da aday olmak adına çok yoğun bir çaba sarf ediyorlar.

İZMİR’DEN GELEN ARKADAŞLAR

Gölcük’te Donanma Komutanlığı görevinden sonra emekliye ayrılan aslen de İzmitli olan emekli Oramiral Veysel Kösele ve eşi İnci Hanım gazetemizi ziyaret ettiler. Veysel Paşa epey gençleşmiş, saçlarını uzatmış ve gerçekten stresli günler geride kaldığı için yüzü gözü epey canlanmış. Bir kendime bir Veysel Paşa’ya baktığımda “Vallahi sen iyisin bak bende bir tane siyah saç yok, sendeyse neredeyse hiç beyaz yok.” Gölcük-İzmit, Foça ve İzmir arasında mekik dokuyan arkadaşlarımla gazetemizde kahvelerimizi yudumlarken, bol bol Gölcük’ü konuştuk, bu nazik ziyaretleri içinde kendilerine teşekkür ettim.

En İyi Ceza

Süpermarkette alışveriş yapan kadın, alacaklarını tamamladıktan sonra hesabı ödemek üzere kasaya gider. Aldıklarını kasaya bırakır.

Kasiyer sorar; “Nakit mi, kredi kartı mı?”

Kadın, çantasını açıp, bakar ve yanıtlar; “Nakit”.

Ancak çanta açıkken içerisinden bir televizyon uzaktan kumandası yere düşer. Kadın kumandayı alıp, tekrar çantasına koyar.

Kasiyer merakla; “Affedersiniz ancak siz hep televizyon kumandasını yanınızda mı taşırsınız?”

– Hayır ancak kocam benimle alışverişe çıkmayı kabul etmedi. Kumandayı evde bırakmamak verebileceğim en iyi ceza.

 

Boğazına ateş düştüğü zaman

Nasreddin Hocanın evine tüccar arkadaşı misafir olmuş. Hoca ona mantı pişirip getirmiş. Arkadaşı acele edip mantıyı hemen ağzına atınca boğazı yanmış. Boğazının yandığını belli etmemek için başını tavana doğru dikmiş ve yanmanın etkisi gidince de başını tavandan indirmeyip sormuş :

-“Hocam bu tavanı ne zaman yaptınız?” Hoca hemen:

-“Boğazına ateş düştüğü zaman”, demiş.

 

Eşekle Tartışmanın Cezası

Ormanda yaban eşeği ile tilki otun rengi konusunda tartışıyorlar. Eşek otun renginin kırmızı, tilki ise yeşil olduğunu iddia ediyor. Tartışma büyüyüp, kavgaya dönüşüyor ve birbirini yaralıyorlar. Ormanda huzur ve sükuneti bozdukları için aslan kralın huzuruna çıkarılıyorlar.

Her ikisi ifadelerini verip, birbirinden davacı oluyorlar. Aslan kral her ikisini iyice dinledikten sonra eşeğe berat, tilkiye hapis cezası veriyor.

Tilki haklı olarak itiraz edip, Aslan krala otun rengini soruyor. Aslan kral tereddütsüz yeşil diyor. Tilki, madem otun rengi yeşil ve ben iddiamda haklıyım. eşeği berat ettirip, bana ceza vermeniz haksızlık değil mi diye serzenişte bulunuyor.

Aslan kral tilkiye dönüp,” EŞEKLE TARTIŞTIĞIN için seni suçlu buldum” diyor.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

  1. esnaf dedi ki:

    sayın şemenre akpartiden sayın mehmet ellibeşe verileşek fişek kalmamaıştır verilen fişekleri boşa atan bir başkana domuz kurşunu verilmeden artık kendisi çekilmelidir