DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Topaçoğlu, ‘Türk olmaktan mı, doğru olmaktan mı rahatsızsınız?’

Topaçoğlu, ‘Türk olmaktan mı, doğru olmaktan mı rahatsızsınız?’

Topaçoğlu, ‘Türk olmaktan mı, doğru olmaktan mı rahatsızsınız?’

Türk Eğitim Sen Gölcük İlçe Temsilcisi M. Yasin Topaçoğlu, Andımızın  okullara tekrar geri dönmesini eleştirenlere tepki göstererek, açıklamalarda bulundu.

‘Aidiyetimiz Türkiye Cumhuriyetine ve Türk Milletinedir ‘

Türk Eğitim Sen Gölcük İlçe Temsilcisi M. Yasin Topaçoğlu, yaptığı açıklamada, ‘2013 yılında dönemin hükümeti tarafından çözüm süreci kapsamında tüm kamu vicdanını rahatsız eden bir kararla kaldırılan ‘öğrenci andı’, geçtiğimiz günlerde Danıştay 8. dairenin verdiği kararla tekrar okullarda okutulmasının önü açılmıştır. Konu ile ilgili Türk Eğitim Sen genel merkezinin açtığı dava sonuçlanmış Öğrenci Andının yönetmelikten çıkarılmasının hukuken bir dayanağının bulunmadığı tescillenmiştir. Alınan bu karar Türk toplumunun yüreğine su serpmiş, vicdanları bir nebze olsun rahatlatmış, öğretmen camiasında sevinçle karşılanmıştır. Ancak bu karara tepki gösteren bir kitleyi de hayret ve şaşkınlıkla izlemekteyiz. Kararın açıklanmasının hemen akabinde ortalığı ayağa kaldıran bu kitle Danıştayı topa tutmuş ve şiddetli rahatsızlıklarını açıkça dile getirmişlerdir. Bu malum kitleye soruyoruz; sizi rahatsız eden nedir? Türk olmaktan mı rahatsızsınız? Doğru olmaktan mı, yoksa çalışkan olmaktan mı? Türk olmak Mustafa Kemal ATATÜRK’ün başlıca şeref duygusu idi. ‘Ne Mutlu Türküm Diyene!’ sözü yüreğinin ta kökünden kopmuş idi. Sizler bu yaklaşımınızla kimin karşısında, kimin yanında olmayı amaçlıyorsunuz. Çocuklarımızın vatan ve millet aşkıyla yazılmış bu dizeleri okumasından sizi rahatsız eden kısmı neresidir? Aslımız Türk, neslimiz Türk. Aidiyetimiz Türkiye Cumhuriyetine ve Türk Milletinedir. Danıştay 8. daireyi almış olduğu bu karardan ötürü bir kez daha tebrik ederken kararın karşısında duran kendini bilmezleri en şiddetli şekilde kınıyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.