DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Asırlık Öğretmenlerden genç Öğretmenlere altın öğütler ZORLUKLARA SEBAT EDİN

Asırlık Öğretmenlerden genç Öğretmenlere altın öğütler  ZORLUKLARA SEBAT EDİN

Asırlık Öğretmenlerden genç Öğretmenlere altın öğütler

ZORLUKLARA SEBAT EDİN

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Değirmendere’de ikamet eden 96 ve 99 yaşlarındaki iki emekli öğretmen Asım ve Melahat Kibaroğlu’nu evlerinde ziyaret ederek, 24 Kasım Öğretmenler Günlerini kutladık.

‘Öğretmenlerin kıymeti çok iyi bilinmeli’

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren İki Emekli Öğretmen, ‘Bizleri çok sevindirdiniz, ziyaretinizden çok mutlu olduk. Öğretmenlik mesleği gerçekten çok şerefli ve kutsal bir meslektir. Öğretmenlerin kıymeti çok iyi bilinmeli’ diyerek önemli mesajlar verdiler.

Asım Kibaroğlu, ‘Öğretmenliğe 1943 yılında başladım’

Çok zorlu dönemde Öğretmenlik mesleğini icra ettiğini ifade eden 99 yaşındaki Emekli Öğretmen Asım Kibaroğlu, şu sözleri söyledi: ‘’Bizleri hatırlayıp, ziyaret ettiğiniz için teşekkür ediyorum. 1943 yılında İstanbul Erkek Muallim Mektebinden mezun oldum. Öğretmenlik mesleğime aynı sene Hatay’ın Erzin ilçesinde başladım. Öğretmenlik mesleğim boyunca çok güzel günlerim oldu. Benim dönemimde öğretmenlik bugünden çok daha zordu. Bende tüm Öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum’ diyerek anılarını anlattı.

Melahat Kibaroğlu, ‘O zaman şimdi ki öğretmenler gibi rahat olamadık’

Emekli Öğretmen Melahat Kibaroğlu, 1944 yılında Öğretmenlik mesleğine başladığını söylerken, ‘Edirne Kız Muallim Mektebinden mezun olarak görevime 1944 yılında Afyon Emirdağ’da başladım. Mesleğimde zor şartlarda çalışarak görev yaptım. Bizim zamanımızda seferberlik vardı. O zaman şimdi ki öğretmenler gibi rahat olamadık. Yokluk zamanlarında çalıştık ama hiçbir zaman halimizden şikayetçi olmadık. Bizim en büyük mutluluğumuz yetiştirdiğimiz pırıl pırıl öğrencilerimiz oldu. Aydın bir nesil yetiştirmek için çok zorluk yaşadık ama buna değdi. Ben de tüm Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum’ dedi.

İki Emekli Öğretmen Asım ve Melahat Kibaroğlu, genç Öğretmenlere mesleklerinde sebat etmeleri gerektiği tavsiyesinde bulunurken, ‘Yaşadığınız zorluklardan yılmayın, ilk zorlukta mesleğinizden soğumayın. Unutmayın ki yeni nesil sizin elinizden çıkacak. Türkiye’nin geleceği için aydın nesillere ihtiyacımız var’ dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.