DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BAKLAVANIN KRALI

15.11.2018
1.176
A+
A-

Çok değerli dostum Kayhan Akın, şeker hastası olmasına rağmen özellikle burma baklavadan vazgeçemez. Ona dedim ki “Ah şöyle bir köyden baklava gelse de yesek.” Ablası Nebahat Akın Nimetiye Köyü’ndendir, yani benim teyzemin köyünden. Bir Kurban Bayramı günü o nefis baklavalardan tatma imkanı bulmuştuk. Kayhan’a takıldım, “Ne oldu bizim baklavalara?” dedim, o da gidip Nimet Akın’a söylemiş, bu yüreği güzel kardeşimiz de bir tepsi yapıp göndermiş. Bendeniz de şeker hastası olmama rağmen dayanamadım, kafam gitti geldi, bizim oğlan da limonlu suyu zor yetiştirdi. İşin içinde karalahana da vardı, turşu da vardı, harika mısır ekmekleri de olacaktı, lakin ben o anda köyde olmama rağmen iletişim eksikliği yüzünden karalahana ve turşuyu kaçırdım. Annem Hasaneyn Köyü’nden Kerim Saral’ın kızı. Akraba günü dolayısıyla onu kardeşim Nebiye ile birlikte köye götürdük, eğer Kayhan o anda arasaydı, herhalde biz de karalahana turşu komasına girerdik diyelim. Nimet Akın Hanıma da nefis baklavası için teşekkür edelim.

Biraz Tebessüm

Şirket o yıl personel gezisini Thailand’ daki bir timsah çiftliğine yapmıştı.

Kahvaltıdan sonra uçuk, kaçık patron ilginç bir teklifle karşılarına çıktı; Her kim ki timsahların yetiştirildiği gölete atlayıp, sahile sağ, salim çıkarsa 5.000.000 $’ ın sahibi olacak, yok eğer timsahlara yem olursa, geziye kiminle katılmışsa o kişi 2.000.000 $ teselli mükafatı alacaktı.

Uzun süre kimse cesaret edip atlayamadı, ta ki bir adam atlayana kadar. En önde o, arkasında timsahlar delice bir yarış başladı. Adam hayatına oynamıştı. Nihayet adam kıl payı sıyrılarak sudan çıkmayı başardı. Bir süre tıkanan nefesinin düzelmesini bekledikten sonra, gırtlağını yırtarcasına bağırdı;

– Ulan hangi şerefsiz beni suya itti … !!!

Ve kim çıktı dersiniz? Karısı !!!

İşte ” Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır ” sözü buradan gelmektedir.

 

Savaş Gemisi

Bir savaş gemisi karanlık ve sisli bir gecede yol alıyormuş. Derken kaptan köşkündeki komutan tam karşıda ve uzakta üzerlerine doğru gelen bir ışık fark etmiş. Hemen karşı tarafa sinyal göndererek şu mesajı geçmiş: -“Derhal rotanızı 30 derece doğuya çeviriniz” Karşıdan anında cevap gelmiş:

-“Sen rotanı 30 derece batıya çevir!” Komutan şaşırmış, biraz da sinirlenmiş, mesajı tekrarlamış:

-“Rotanı derhal 30 derece doğuya çevir, emrediyorum!” Karşıdan cevap:

-“Asıl sen rotanı 30 derece batıya çevireceksin!”

Komutan öfkeden küplere binmiş, bir mesaj daha yollamış.

-“Ben 30 yıllık kaptanım, sana son kez emrediyorum, rotanı 30 derece batıya çevir!”

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.