DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

DEĞİRMENDERE ÇINARLIK MEYDANI’NDA LALELER SATIŞA ÇIKTI

DEĞİRMENDERE ÇINARLIK MEYDANI’NDA LALELER SATIŞA ÇIKTI

Kocaeli’nin en güzel lalesi yarışması için

DEĞİRMENDERE ÇINARLIK MEYDANI’NDA LALELER SATIŞA ÇIKTI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 12.si gerçekleştirilecek olan en güzel lale yarışması kapsamında, 11 ilçede lale satışlarına başlandı. 3 gün boyunca Gölcük Merkez’de satışı gerçekleşen lale soğanları dün de Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda satışa sunuldu.

Bu sene lale soğanını paketi 5 lira

Kocaeli’ne her sene renk katan Lale Festivali için lale soğanlarının satışı başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Personelleri tarafından satışı yapılan lale soğanları 3 gün Gölcük Meydanında satış yaptıktan sonra dün de Değirmendere Çınarlık Meydanı’ndaydı. Bu sene lale soğanlarının satışı 5 liradan yapılıyor.

Yarışma Nisan Ayında Seka Park’ta yapılacak

Nisan ayında yapılacak olan ‘Bu yılda en güzel laleyi arıyoruz” yarışmasına katılmak isteyenlerin şimdiden lalelerini alıp ekmeleri gerekiyor. Yarışmaya katılacak vatandaşların belirli şartları yerine getirmeleri gerekiyor. Kocaeli’nde ikamet etmeyen vatandaşlar bu yarışmaya katılamıyor. Yarışmaya katılacak olan vatandaşlar, aldıkları laleler ve yanında verilen satış fişi ile birlikte Nisan ayında Seka Park’ta bulunan yarışma başvurusunda da bulunmaları gerekiyor. Nisan ayında yapılacak yarışmanın günü iklim şartlarına göre, 2019 Mart ayı içinde duyurulacak. Bu sene yarışmada kullanılacak olan lalelerin çeşitleri ise şu şekilde: Leo Visser, Flaming Parrot, Mistress, Jan Van Nees, Alaaddin, Sogetsu, Golden Apeldoorn, Antarctica ve Ile de France.

En güzel laleyi yetiştirene 4 bin lira ödül

  1. en güzel lale yarışmasında jüri tarafından yapılan değerlendirme sonrasında dereceye girenlere ödülleri verilecek. Bu sene Kocaeli’nin en güzel lale yarışmasında birinciye 4 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin, dördüncüye 1000, beşinciye 750, mansiyon ödülü alacak 100 kişiye 200 TL para ödülü verilecek.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.