DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Down Sendromlu bireyler sahaya indi KARŞILAŞMA 2-2 SONA ERDİ

Down Sendromlu bireyler sahaya indi  KARŞILAŞMA 2-2 SONA ERDİ

Down Sendromlu bireyler sahaya indi

KARŞILAŞMA 2-2 SONA ERDİ

+1 Fark ile Gölcük Down Sendromlular Derneği ve Gölcük İdman Yurdu Spor Kulübü ortaklığında yürütülen farkındalık projesi kapsamında gerçekleştirilen futbol karşılaşmasında down sendromlu çocuklar, Gölcük İdman Yurdu Spor Kulübü futbolcularıyla karşı karşıya geldi.

Maç öncesi Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı söylendi

Maç öncesi  Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitlerimiz için Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı söylenip ponpon kızların gösterisiyle maç başladı.

Karşılaşmaya katılım oldukça yoğun oldu

Gölcük Kavaklı Stadı’nda gerçekleştirilen organizasyonda down sendromlu öğrenciler, spor yapmanın heyecanını yaşadı. Karşılaşmaya Gölcük İdman Yurdu Spor Kulübü Yöneticilerinden Gökhan Ararbay, +1 Fark İle Gölcük Down Sendromlular Derneği Başkanı Belgin Abanoz, Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral, Değirmendere Topçular Mahalle Muhtarı Rabia Şentürk, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk ve down sendromlu bireyler katıldı. Yaklaşık yarım saat süren karşılaşmada down sendromlu çocukların kıyasıya mücadelesi renkli görüntülere sahne oldu.

Başkan Abanoz, “Kendilerine olan güven duygusunun artması için çok güzel bir etkinlik oldu”

Karşılaşma sonrasında duygu ve düşüncelerini dile getiren +1 Fark ile Gölcük Down Sendromlular Derneği Başkanı Belgin Abanoz, “Bu tür aktiviteleri sürekli yapıyoruz. Bu çocukların sosyalleşmesi için daha çok etkinliğin yapılması taraftarıyız. Çocuklar bugün çok mutlu oldu. Gölcük İdman Yurdu’na bizi böyle bir etkinliğe dahil ettikleri için çok teşekkür ederiz. Çocuklarımızın kendi yaşıtlarıyla bir maç organize edildi. Kendilerine olan güven duygusunun artması için çok güzel bir etkinlik oldu” diye konuştu.

Bat, “Gölcük İdman Yurdu ile güzel bir organizasyon yaptık”

Son olarak duygu ve düşüncelerini dile getiren Kocaeli Amatör Sporlar Federasyonu Gölcük Temsilcisi Hüseyin Bat, “Down sendromluların sadece farkı kromozom bölünmelerinin bizden bir fazla olması. Tedavisi mümkün olmayan bir durum. Bunların yaşamda bizden hiçbir farkı olmadığını göstermek için bu tür sosyal etkinliği yapalım dedik. Gölcük İdman Yurdu ile güzel bir organizasyon yaptık” şeklinde konuştu. Gölcük Kavaklı stadında oynanan maç 2-2 dostça bitti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.