DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Down Sendromlu Canan Şiddete maruz kaldı GÖLCÜK BÜYÜK TEPKİ GÖSTERDİ

Down Sendromlu Canan Şiddete maruz kaldı  GÖLCÜK BÜYÜK TEPKİ GÖSTERDİ

Down Sendromlu Canan Şiddete maruz kaldı

GÖLCÜK BÜYÜK TEPKİ GÖSTERDİ

Geçtiğimiz gün İstanbul Kağıthane’de yaşandığı iddia edilen 55 yaşındaki Down Sendromlu Canan Kocaman’a amcası tarafından şiddet uygulanmasına Gölcük’ten büyük tepki yükseldi. +1 Fark ile Gölcük Down Sendromlular Dernek Başkanı Belgin Abanoz, yapıldığı iddia edilen şiddet konusunda Cumhurbaşkanı’ndan yardım istedi.

Yaşandığı iddia edilen şiddete sert tepki gösterdiler

Gölcük Anıtpark’ta konuyla ilgili tepkilerini dile getiren ve basın açıklaması yapan +1 Fark ile Gölcük Down Sendromlular Derneği’ne ilçemizden destek geldi. Basın açıklamasına; İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen ve Yönetimi, Kocaeli Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili ve Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı Özgören ve Kadın Üyeler, STK ve Dernek Başkanları, Mahalle Muhtarları, Kocaeli’nin öncü Motosiklet Kulübü, Ottomans MC üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Abanoz, ‘Canan kardeşimize şiddet kabul edilemez’

+1 Fark İle Gölcük Down Sendromlular Dernek Başkanı Belgin Abanoz, yaşanılan olayın kabul edilemez olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Şiddetin her türlüsüne karşıyız. +1 Fark ile Gölcük Down Sendromlular Derneği olarak geçtiğimiz gün İstanbul/Kağıthane’de yaşanan şiddet olayına tepki göstermek üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Down Sendromlu bireyler özel ilgiyi alakayı şefkati bizlerden daha fazla hak ediyorlar. Hepimizin bildiği gibi İstanbul Kağıthane’de yaşayan 55 yaşındaki Down Sendromlu kardeşimiz Canan Kocaman’a 86 yaşındaki amcası tarafından defalarca şiddete ve türlü işkencelere maruz kalmıştır, dış dünya ile bağlantısı kesilmiş, yemek bile verilmeyen komşularından kuru ekmek isteyen ve yaşadığı bu acı olaylar sebebi ile sağlık sorunları da olan yaklaşık 40 kiloya düşen Canan Kocaman başta olmak üzere şiddet gören tüm engelli bireylerimize destek olmak amacıyla burada toplanmış bulunmaktayız. Olayı öğrendikten sonra İstanbul’daki yetkililer ile irtibata geçmiş bulunmaktayız. Aldığımız bilgiler doğrultusunda şiddet uygulayan amcası ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı’ dedi.

‘Bu şiddetin cezası ağır olmalı’

Açıklamalarını sürdüren Abanoz, ‘Buradan tüm siyasi partilerimizin Genel Başkanlarına tüm milletvekillerimize ve sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan ricamız defalarca şiddet uygulanan bu kızımızın Devletimizin şefkatini hissetmesini istiyoruz. Devletimiz tarafından koruma altına alınmasını biran önce psikolojik destek ve gerekli tedbirlerin alınmasını talep etmekteyiz. Ayrıca kendini savunamayacak, koruyamayacak ve kollayamayacak durumda olan başta Canan Kocaman ve tüm engelli bireylerimize bu tür şiddeti uygulayanların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz’ dedi.

Canan ve Canan gibilerin el birliğiyle sesi olalım

Abanoz son olarak, ‘Sayın Cumhurbaşkanım, savunmasız masumları savunmak bizlere Peygamberimizden kalan bir miras. Bizler sesimizi duyurmak için bu konular başta olmak üzere tüm engelli bireylerimizin sesi olmak için sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Biliyor ve inanıyoruz ki sizler bu masum ve diğer şiddet gören masumların en büyük sığınıcısı olacaksınız. Canan ve Canan gibilerin el birliğiyle sesi olalım. Bizlerin bu işin takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Canan Kocaman biran önce devlet korumasına alınarak devletin şefkatli ellerinde olması en büyük temenni ve isteğimizdir.  Bizlere Canan ve Canan gibi şiddet gören mağdurlarımıza tepkimizi vermek üzere bizleri destekleyen tüm gönül dostlarımıza sonsuz şükran ve teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

Konuşma yaptılar

Başkan Abanoz’un konuşmasının öncesinde, Gölcük Merkez Mahallesi Muhtarı Melahat Gökdeniz, Gölcük Kültür Dernekleri Platformu Dönem Başkanı Çetin Kocatürk, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen, Gölcük Kent Konseyi Kadın Kolları Başkanı ve İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı konuşma yaparak, yaşandığı iddia edilen olayı sert bir şekilde kınayarak, 55 yaşındaki Down Sendromlu Canan Kocaman için gerekli tedbirlerin alınmasını istediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.