DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük’te Organ Bağışı’na Farkındalık Etkinliği yapıldı HER ORGAN BAĞIŞI BİR HAYAT DEMEKTİR

Gölcük’te Organ Bağışı’na Farkındalık Etkinliği yapıldı  HER ORGAN BAĞIŞI BİR HAYAT DEMEKTİR

Gölcük’te Organ Bağışı’na Farkındalık Etkinliği yapıldı

HER ORGAN BAĞIŞI BİR HAYAT DEMEKTİR

3 -9 Kasım Organ ve Doku Bağışı haftası vesilesi ile Gölcük İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Organ Bağışı Farkındalık Etkinliği” dün Gölcük Kazıklı Kervansaray Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Etkinliğin düzenlenmesinde, organ bağışı bilincini geliştirmek amaçlandı.

Katılım oldukça yoğun oldu

Dün gerçekleşen Organ Bağışı Farkındalık etkinliğine, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, İl Sağlık Müdürlüğü Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan, İlçe Müftüsü İlyas Öztel, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral, CHP Gölcük Belediye Başkanı Adayı İsmet İşeri, CHP İlçe Yönetimi, MHP İlçe Yönetimi, Gölcük Musiki Derneği Başkanı Vahit Şentuna, İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri ve davetliler katılım sağladı.

Önemli bilgilendirmelerde bulundular

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından açılış konuşmalarına geçildi. Öncelikle İlçe Sağlık Müdürü Dr. M. Sabri Medişoğlu organ bağışı hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu ve İlçe Müftüsü İlyas Öztel, Organ bağışının dini anlamdaki öneminden bahsetti.

Ergüney, “2018 yılında çok ciddi bir atağa geçtik”

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, “Bugün burada ilk kez bir organ bağışı etkinliğinde bulunuyoruz. Kocaeli’deki arkadaşlarımız birçok etkinlik yapmaya başladı. Bütün dünyada kronik hastalıklar giderek artıyor. Biz de bunun farkındayız. Kronik hastalıklar çoğaldığı, trafik kazaları arttığı zaman organ yetmezlikleri de artıyor. Bunların tedavisi iyi yapılmazsa organ yetmezlikleri de giderek artıyor. Bilinçsiz ilaç ve antibiyotik kullanımı, özellikle böbrek ve karaciğer yetmezliklerinde ciddi artışlara yol açmaya başladı. Bununla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı ciddi çalışmalar yapıyor. Kocaeli’de bununla ilgili bir strateji belirledik. Yoğun çalışmaların meyvesini almaya başladık. 2018 yılında çok ciddi bir atağa geçtik. Bu işi nasıl daha iyiye götürebiliriz diye herkes bir proje üretmeye başladı. Türkiye’de birinciliği birkaç ay içerisinde yakaladık. Şu an hiçbir ilimizin bizi yakalaması mümkün değil. Bu başarıyı uluslararası seviyeye taşımayı da hedefledik. Halkımız gönül rahatlığıyla organ bağışı yapabilirler. Yerel yöneticilerin de buna ilgi gösterdiğini görüyorum. Herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Ellibeş, “Allah herkese inşallah sağlıklı yaşamayı ve yaşlanmayı nasip eder”

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Aslında konu, yaşamımız boyunca her birimizin gönülden arzu ettiği bir husustur. Bu nedir? Sağlıklı yaşamak. Bunu hedefliyoruz ama bu doğrultuda yaşamımızı sürdürebilir miyiz, orada şüphe var. Sağlığımıza yaşamımız boyunca gereken önemi verir miyiz, bu sorunun cevabını hepimiz kendimize veriyoruz. Her şey yolunda gittiği zaman problem yok. Ama bir noktada yolda kalınca hemen doktora koşuyoruz. İhmallerimiz de ilgimiz ile sürüyor. Allah herkese inşallah sağlıklı yaşamayı ve yaşlanmayı nasip eder. Bu bazen dilekte kalıyor. İnşallah bu birincilik devam eder. En şerefli yaratık insan. Bunun pekiştiği bir ortamda organ naklini seve seve yaparız. Bu konuda katkısı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Organ bağışı konulu tiyatro sahnelendi

Konuşmaların ardından İlçe Sağlık Müdürlüklerine Teşekkür Belgesi takdimleri gerçekleştirildi. Teşekkür belgelerinin takdimlerinin sonrasında Gölcük İlçe Sağlık Müdürlüğü Basın İletişim Sorumlusu Sağlık Teknikeri Hatice Bilir’in yazdığı organ bağışı konulu “Umudum Olur musun?” adlı oyunu Ateş Sanat Tiyatro Grubu’ndan Oyunun Yönetmeni Doğukan Dinç, ses de Ahmet Tanık, ışık da Erol Dinçdemir, Oyuncular Sarper Saydam, Dilara Saydam, Işık Öztorun, Ozan Şahin, Çocuk oyuncu olarak Kuzey Şahin, sahne alarak seyircilerden tam not aldı. Son olarak kokteylin ardından Gölcük Musiki Derneği’nin müzik dinletisi ile program son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.