DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Bitkiler ile kendinizi kıştan koruyabilirsiniz

Bitkiler ile kendinizi kıştan koruyabilirsiniz

Bitkiler ile kendinizi kıştan koruyabilirsiniz

Havaların soğuması ile hastalıklarda bir bir kendini göstermeye başladı. Soğuk algınlığı ve grip için alınması gereken ilaçların yanı sıra bitkisel yöntemler ile de kendimizi koruyabileceğimizi unutmamak gerekiyor.

Su içmeye dikkat

1980 yılında açılan ve 3. Kuşağı işlettiği güzel Gölcük’ümüzün esnaflarından Erkanlar Baharat’tan Burak Erkan kışın hastalıklardan nasıl korunmalı konusunda bilgi verdi. Kış aylarında da bol bol su içilmesinin önemini vurgulayan Burak Erkan, “Kış aylarında düşen hava sıcaklığıyla beraber azalan su tüketimimiz vücudumuzu dengesini bozmaktadır. Hiçbir sıvı tüketimi suyun yerini tutmamaktadır. Bu nedenle su içmeye dikkat diyoruz. Bitkileri kararında ve miktarında kullanılması çok önemlidir. Geleneklerimizden gelen toplumumuza yerleşmiş kış aylarında bitki çayları kullanımı bilinçsizleştirilerek zarara yol açmaktadır. Bu sebepten araştırmadan ya da güvenilir satıcılardan bilgi almadan kullanılmamasını tavsiye ediyoruz” dedi.

Hasta olmadan başlayın

Erkan, bitkileri hasta olmadan değil öncesinden kullanmanın önemini belirterek, “Bitkiler dostumuzdur. Alışagelmiş üzere bitkilere hep hasta olduktan sonra sarılıp şifa aramaktayız. Aslında düzenli olarak bir tüketim alışkanlığı ile hayatımıza ne antibiyotik ne de ilaç girer. Yüksek bağışıklık sistemiyle yaşam kalitemizi arttırabiliriz” dedi.

Kışı güzel geçirmemizi sağlayacak bitkiler

Erkanlar Baharat’ta Burak Erkan kış aylarında tüketebileceğimiz bitkiler ve nelere iyi geldiği konusunda da bilgi verdi. Erkan, “Kış aylarında en çok tavsiye ettiğimiz bitkiler olarak ıhlamur, adaçayı, papatya, tarçın ve karanfil başta geliyor. Bu bitkilerin yan etkileri az olan bitki çaylarını hamileler hariç herkesin günde tüketmekten keyif alacak antioksidan ve direnç arttırıcı bitkilerdir. Hamile bayanlar sadece ıhlamuru güvenle tüketebilirler ama adaçayı gibi bitkiler kuvvetli oldukları için hamile bayanlar için tehlikeli olabilirler.  Melisa, hibiskus, rezene ve anason kış gecelerinin yorgunluğunu ve uykusuzluğunu atabileceğiniz, rahat uyku verici, dinlendirici ve yan etkisi oldukça az olan bitkilerdir. Alıç, karabaş ve kuşburnu bitkileri kalp yorgunluğu, vücut yorgunluğu, halsizlik çeken kişileri rahatlatacak, düzenli kullanımıyla hayatınızda ki hastalıkların belirtilerini en aza indirecek bitkilerdir. Arı sütü, bal, polen, propolis, keçi boynuzu çocukların iştahının azaldığı kış aylarında kendilerine getirecek. Bünyelerini kuvvetlendirecek, boy uzamasına yardımcı ve derslerinde dikkatlerini toplayacak kaliteli yardımcı ürünlerdir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.