DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Down Sendromlu bireyler satranç dersine başladılar İLK DERSTE TAM PUAN ALDILAR

Down Sendromlu bireyler satranç dersine başladılar  İLK DERSTE TAM PUAN ALDILAR

Down Sendromlu bireyler satranç dersine başladılar

İLK DERSTE TAM PUAN ALDILAR

Kurulduğu günden beri düzenlediği etkinlikler ve sosyal sorumluluk projeleri ile Down Sendromlu bireyleri hayata kazandırmak için çalışan +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği yeni bir projeye daha imza atarak Down Sendromlu öğrencilerin satranç dersi almalarına başladı.

Abanoz, yeni bir projeye imza attı

Down Sendromlu bireyleri hayata kazandırma adına sayısız projelere imza atan +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği’nin Başkanı Belgin Abanoz yepyeni bir projeye daha imza attı. Geçtiğimiz Cumartesi günü Gölcük Down Cafe’de satranç dersi almaya başlayan Down Sendromlu bireyler ilk derste satranç öğretmenleri Esra Giden Yılmaz’dan tam puan aldılar.

Satranç derslerini eğlenceli hale getirdiler

Minihamle satranç sayfası ile okul öncesi ve özel çocuklara satranç dersleri veren Esra Giden Yılmaz Gölcük Down Cafe’de Down Sendromlu bireylere satranç dersi vermeye başladı. Gerçekleşen ilk derste down sendromlu bireylerin oldukça başarılı olduklarını ifade eden Satranç Öğretmeni Esra Giden Yılmaz, “Minihamle okul öncesi dönemdeki çocuklara ve özel çocuklara satrancı en keyifli, mutlu ve oyun oynayarak nasıl öğretirimin derdinde olan ve bunun için çalışan bir ekip. Down sendromlu çocuklarımız için her yeni soluğun onlara çok iyi geldiğinin bilincindeyim. Satranç her açıdan onların seveceği ve onları her açıdan geliştirecek ve güçlendirecek bir oyun olduğunu düşünüyorum” dedi.

Ders sonunda çocuklara satranç kurabiyeleri ve satranç oyuncusu olduklarına dair katılım belgeleri verildi

Satranç dersini hazırladıkları materyaller ile daha eğlenceli hale getirdiklerini ifade eden Yılmaz, “ Taşların yerini, ismini, görevlerini… vs satrancın tüm özelliklerini oyun oynayarak öğrenen çocuklar hem daha çok keyif alır hem de kalıcı öğrenme gerçekleşir. Bizde bundan yola çıkarak çocukların severek oyun oynamalarını sağlayacak materyaller, bulmacalar, puzzlelar, küp oyunları, maketler hazırlayarak satrancı daha eğlenceli hale getirdik. Bugün Ayşen Saral ile birlikte başlangıç yaptığımız “Satranç Öğreniyorum” programımızı önümüzde ki haftalarda da devam ettireceğiz. İlk gün olmasına rağmen öğrenciler oldukça heveslilerdi ve çok keyifli bir ders geçirdik. Ders sonunda çocuklarımıza satranç kurabiyeleri ve satranç oyuncusu olduklarına dair katılım belgelerini verdik. Şimdilik haftada bir gün ders vereceğiz. İlerleyen dönemlerde hem özel birebir çalışmamız olacak hem de grup çalışmamız olacak. İlk gün olmasına rağmen öğrenciler çok başarılıydılar. Eminim ilerleyen dönemlerde daha da başarılı olacaklardır” dedi.

7 yıldır satranç öğretenliği yapıyor

BESYO Öğretmenlik Bölümü Mezunu olan ve satranç antrenörü olarak 7 yıldır satranç öğretmenliği yaptığını ifade eden Esra Giden Yılmaz yapmış olduğu çalışmalar hakkında daha ayrıntılı bilgi almak isteyenleri İnstagram sayfası olan @ minihamle sayfasını takip etmelerini rica etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.