DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Emekliler merakla 3 Ocak’ta belli olacak zammı bekliyor

Emekliler merakla 3 Ocak’ta belli olacak zammı bekliyor

Emekliler merakla 3 Ocak’ta belli olacak zammı bekliyor

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği emekli maaş zamları hakkında Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç önemli açıklamalarda bulunarak, “Tam zam yapılacağı sırada enflasyonun düşmesi iyi olmadı. Emekliler olarak 3 Ocak’ta yapılacak olan zammı bekliyoruz” dedi.

Kılıç, ““Enflasyon düştü” diyorlar ama biz çarşı pazara çıktığımız zaman bunu göremiyoruz”

Ülkemizde yaşayan milyonlarca emekli merakla hükümetin vereceği emekli maaş zammını bekliyor. TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç emeklilerin çok zor durumda olduğunu ifade ederek 3 Ocak tarihinde kesinleşecek olan emekli maaşı zamlarını beklediklerini ifade ettiler. Kılıç yaptığı açıklamada, “ Emekliler olarak merakla maaşlarımıza yapılacak olan zammı bekliyoruz. Emekliler olarak 2018 Temmuz ayında aldığımız % 9. 17 zam bizleri sevindirmişti ama yapılan son zamlar ile bu aldığımız fark eridi gitti. “Enflasyon düştü” diyorlar ama biz çarşı pazara çıktığımız zaman bunu göremiyoruz. Patates soğan aldı başını gidiyor. Deterjan fiyatları yine öyle zam üstüne zam geliyor. “Otomobil sektöründe ve mobilya sektöründe indirim var” diyorlar ama biz ne yapalım otomobili ya da mobilyayı. Bizi sebze meyve fiyatları ilgilendirir” dedi.

En az %14.84 zam bekleniyor

Kılıç sözlerinin devamında, “Sırf enflasyonu düşürmek adına bir iki kalem üründe indirim yaparak bizim maaşlarımıza daha az zam yapmayı düşünüyorlar. Genel merkezimizin emekli maaşlarına yönelik beklentisi en az %14. 84 ve bu oranın altında zam emeklilerimizi memnun etmeyecektir. Tabi birde Bin Lira’nın altında olan emekli maaşlarını seyyanen zam ile Bin Lira’nın üstüne çıkartılacağı söyleniyor. Bu da Bin Lira’nın altında emekli maaşı alan emeklilerimizi bir nebze de olsa rahatlatacaktır. Bu nedenle emeklilerimiz merakla 3 Ocak’ta belli olacak olan zamları bekliyor” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.