DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Eskişehirliler Çi Börek gecesinde bir araya geldi

Eskişehirliler Çi Börek gecesinde bir araya geldi

Eskişehirliler Çi Börek gecesinde bir araya geldi

Gölcük Eskişehirliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Geleneksel 4. Çi Börek Gecesi ile bir araya geldi. Geceye yoğun katılım sağlanırken dernek yararına Eskişehirspor oyuncularının imzaladığı formayı Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş aldı ve derneğe hediye etti.

Çi Börek gecesine yoğun katılım sağlandı

Gölcük Eskişehirliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Kongre Sarayı’nda 4. Çi Börek Gecesi düzenlendi. Gölcük Eskişehirliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bülent Denlikol ve yönetiminin ev sahipliğini yaptığı geceye Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve dernek üyeleri ve çok sayıda Eskişehirliler katıldı.

Ellibeş, “Belli aralıklarla da olsa değerlerini ve kültürünü unutmamak için sıla-i rahim yapmak gerekiyor”

Gölcük Kongre Sarayı’nda düzenlenen Çi Börek gecesinde söz alan  Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, donanma kenti Gölcük’ün Türkiye’nin bir mozaiği olduğunu ve kentteki birlik, beraberlik ile dayanışma ruhunun örnek olduğunu dile getirerek; “İlçemizde yaşayan 161 bin insanımızın her birinin kalbi Gölcük için atıyor ama ata ve dede topraklarını da unutmamak lazım. Belli aralıklarla da olsa değerlerini ve kültürünü unutmamak için sıla-i rahim yapmak gerekiyor. Burada yaşadığı süre içinde kendi örfünü, kültürünü, folklorunu daha doğrusu kendini var eden tüm değerlerini yaşadığı bu kete de yansıtacak. Bunu yapmak mecburiyetindeyiz. Bu anlayış içerisinde Eskişehirliler bugüne kadar burada bu çabayı gösterdiler” dedi.

Başkan Ellibeş aldığı formayı derneğe hediye etti

Derneği kurulduğu gündem beri hep amacına hizmet ettiğini ve bu amaçtan hiç sapmadığını ifade eden Gölcük Eskişehirliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bülent Denlikol, kentte birlik ve beraberliği arttıracak etkinlikler yapmaya davam edeceklerini kaydetti. Etkinlikte, dernek yararına açık arttırmaya sunulan Eskişehirspor oyuncularının imzaladığı  formayı Gölcük Belediye  Başkanı Ellibeş aldı. Ellibeş, formayı derneğe hediye etti. Konuşmaların ardından Eskişehir’den özel olarak gelen ustaların hazırladığı Çi Börekler konuklara ikram edildi. Gölcük Eskişehirliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bülent Denlikol Çi Börek ustaları ile birlikte konuklara Çi Börek pişirdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.