DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GÖLCÜK’TE OUTLET OLUR MU? OLUR BİZ KURACAĞIZ

GÖLCÜK’TE OUTLET OLUR MU? OLUR BİZ KURACAĞIZ

Bağımsız Başkan Adayı Ezgin Aydın’dan yeni projeler

GÖLCÜK’TE OUTLET OLUR MU? OLUR BİZ KURACAĞIZ

31 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçimlerde Bağımsız Gölcük Belediye Başkan Adayı olan Ezgin Aydın yeni projeleri hakkında bilgi verdi. Aydın yaptığı açıklamada yıkımına yakın zamanda başlanacak olan Sanayi alanına haftada bir gün kullanılacak bir kapalı pazar alanı yerine Gölcük’ün cazibe merkezi haline getirmek istediklerini ifade etti.

Sanayi’nin alanını cazibe merkezi olacak

Bağımsız Gölcük Belediye Başkanı Ezgin Aydın yaptığı açıklamada, “Sanayinin kalktığı yer hakkında Belediyenin yaptığı planın geliştirilmesinin Gölcük için yeterli olmadığını düşünüyoruz. Alanın büyüklüğü sadece kapalı haftada bir gün kullanılacak Pazar alanı kurulması için çok büyük daha büyük bir cazibe merkezine ihtiyaç var” dedi.

“Sanayi alanına outlet kurarak çarşımızı yeni adliye kadar büyüteceğiz”

Gölcük’e yakışan bir alışveriş merkezinin yapılması gerektiğini ifade eden Aydın, “Altında 1.400 araçlık bir otopark kurmak mümkün olan alanı en iyi şekilde projelendirmek için çalışmalarımız sürmekte. İzmit’te bile olmayan ulusal markaların bayiliklerini alan Gölcüklü yatırımcılar için yeni bir alan oluşturmayı istiyoruz. Gölcük dükkan stokunu arttırarak adliyeye kadar çarşımızı büyüterek Gölcük’ün hak ettiği potansiyeli yakalamak ve iş imkanları oluşturmak hedefimiz. Gölcük Esnaf odasıyla içinde olması gerekli mağazaları seçerek, onların destekleri ile yatırımcılarımıza sunacak bir ortak akıl ve çalışma yapacağız. 25-40 markanın gelebileceği altyapı ve mimari planlama çalışmaları devam ettiriyoruz. Halkımız teveccüh gösterirse ilçemizde gerekli güvenlik önlemleri alınmış alanda ilçemizin faydasına olacak biçimde cazibeyi arttırmak. Umarım gerekmez ama Allah göstermesin bize bir afette toplanma yeri olarak kullanılmak üzere planlanıyor. Güneş Enerjisi panelleri ile destekli kendi enerjisinin bir bölümünü, sıcak suyunu, ısınma soğutmasını günlük olarak ve olası bir afet durumunda karşılamasını planlıyoruz” dedi.

Çocuklar için etkinlikler ve mini konserler için mekân olacak

Sanata önem verdiğimi ifade eden Aydın, “Halkın vakit geçirirken çocukların eğleneceği etkinliklerle alanı en iyi biçimde değerlendirmek ve hafta sonları da halkımızın eğlenebileceği yerel sanatçılarımızın performanslarını sergileyeceği bir yaşam alanının ilçemize hareket getireceğine inanıyorum” dedi.

Kapalı çarşamba pazarı otogarın yerine gelecek gölcük outletle entegre olacak

Pazar esnafını da düşünen Aydın, “Pazar esnafımızı hareketli ve yaşayan bir yerde kurmalıyız. Outletimizin hemen yanında daha memnun olacaklardır. Planımız Çarşambanın daha da şenlikli geçmesidir. Yola olan kot farkını iyi değerlendirip yazıhanelerin bulunacağı, araçların yolcularını alacaklarını yerin olacağı bir yapı planlarında olduğu Otogarın daha iyi şartlarda Halıdere veya Ulaşlı da olmasının daha verimli olacağını ekibimizle değerlendirdik. Bunun çalışmaları da sürmekte onu da ayrıca halkımıza sunacağız. Sürekli hareket halindeki bir cazibe merkezinde kurmak öncelikli isteğimiz yaz kış rahat Pazar yapılan bir alan olarak kuracağız. Pazarcılar odamızla yapacağımız istişarelerle onların ihtiyaçlarının detayları çıkartılarak ve dünyadan iyi örnekleri analiz ederek nitelikli ve diğer günlerde de sivil toplumun çeşitli etkinliklerinde kullanabileceği bir alan oluşturmak planımızda. Otoparktan Alışverişe geçebilecek alanda çeşitli aktiviteleri de ekleyeceğiz,  Böylece Kocaeli için cazibe merkezlerinden birini kurmak istiyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.