DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük’te piyango biletlerine yoğun ilgi

Gölcük’te piyango biletlerine yoğun ilgi

Gölcük’te piyango biletlerine yoğun ilgi

31 Aralık’ta yapılacak Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinde 70 milyon liralık büyük ikramiyenin verileceği biletlerin satışları geçtiğimiz haftalarda başladı. Bizde bu süreç içerisinde ilçemizde milli piyango bileti satışı yapanlarla konu hakkında bir röportaj gerçekleştirdik.

Kazanfer, “Bu seneye göre bizim için geçen sene daha avantajlıydı”

Durmuş Kazanfer, “30 senedir Gölcük’te milli piyango biletleri satmaktayım. Geçen sene çeyrek bilet 15 liraydı, bu sene çeyrek bilet 17 buçuk lira oldu. Tam bilet ise geçen sene 60 liraydı, bu sene tam bilet 70 lira oldu. Eskiden geçtiğimiz senelerde her müşteri 3 tane tam bilet alırken 50 lira veriyordu ve para üstünü verebiliyorduk. Şimdi ise bir vatandaş geldiği zaman 3 bilet aldığında 50 liranın üstüne bir miktar daha para vermek zorunda kalıyorlar. Bu seneye göre bizim için geçen sene daha avantajlıydı. Neyin ne zaman olacağı belli olmuyor. Asgari ücret 1.603 lira, tam bilet 70 lira” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Okay, “15 Aralık’tan sonra bir yoğunluğun olacağını düşünüyorum”

Yakup Okay, “25 senedir Gölcük’te bilet satışı yapıyorum. 1 Aralık’ta bilet satışına başladım. Şu anlık olarak orta derecede bir yoğunluk var. Çalışanlar bu ayın 15’inden sonra maaşlarını alıyor. Ayın 15’inden sonra bir yoğunluğun olacağını düşünüyorum. Fiyatın yüksek olmasından dolayı insanlarda da alış gücü düşük oluyor. Milli piyango biletinin alışını son günlere bırakmasınlar. Eğer son günlere bırakırlarsa bu sefer hem biletler bitmiş oluyor hem de kazanma şansları bu sefer daha da düşük oluyor. Hava şartları da özellikle bu biletlerin satışlarını büyük ölçüde etkilemekte. Bugün hava güneşliydi ve vatandaşların çoğu dışarıda olduğu için bizim işlerimiz de haliyle yoğun oldu. Dediğim gibi 15 Aralık’tan sonra bir yoğunluğun olacağını düşünüyorum” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.