DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Nagihan Özdil ile farkındalık sohbetleri devam ediyor

Nagihan Özdil ile farkındalık sohbetleri devam ediyor

Nagihan Özdil ile farkındalık sohbetleri devam ediyor

Uzman Eğitimci, Profesyonel Koç ve Eğitim Danışmanı olan ve aynı zamanda gazetemizde sosyal konular üzerinde köşe yazarlığı yapmakta olan Nagihan Özdil, Her ayın ilk Perşembe günü Gölcük Down Cafe’de düzenlediği Farkındalık sohbetleri’nin ikincisini yoğun bir katılım ile gerçekleştirdi.

Sevgi konusu ile bir araya geldiler

Geçtiğimiz ay Gölcük Down Cafe’de başlayan ve her ay farklı bir konu üzerine farkındalık sohbetleri düzenlemeye başlayan Nagihan Özdil’in bu ay ki farkındalık sohbet konusu “Sevgi” oldu. Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şube Başkanı Bilge Saral ve +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Dernek Başkanı Belgin Abanoz’un da katıldığı farkındalık sohbetinde sevgi konusu üzerine sohbet edildi.

Sevgi konusu üzerine mini bir test yapıldı

Her ilk ayın Perşembe günü saat 13:00 ile 15:00 saatleri arasında Gölcük Down Cafe’de “ Farkındalık sohbetleri” düzenlemeye başlayan Uzman Eğitimci, Profesyonel Koç ve Eğitim Danışmanı Nagihan Özdil başlatmış olduğu farkındalık sohbetleri hakkında bilgi vererek, “Bu ay ki konumuz “sevgi” birlikteliğimizin içeriğinde kavramlar üzerinde farkındalık oluşturmak,  kitap tavsiyesi ve eğlenceli bir test ile bu hafta ki programımızı tamamladık. Testimizde Sevgi kelimesinin sizce anlamı nedir? Sevginin tanımı yapılabilir mi? Sevilmek kesin bir gereklilik mi? Sevilmek arzulanan bir seçenek mi? -Sevgi kelimesi içinde neleri barındırıyor? Sorularıyla “ SEVGİ” konusunu işledik. Amacımız toplumumuzdaki sevgiyi çoğaltmak. Bunu tek başımıza değil bu amaç uğruna çabalayan ve sesleri yükselten pek çok insanla birlikte gerçekleştirmek.  Sevgi duygusunun önemini sözle vurgulayarak değil herkese örnek teşkil ederek yapmalıyız. Herkesin sevilebilecek bir yönü mutlaka vardır. Bir şey tam iyi ya da tam kötü değildir. Çünkü hayatta her şey zıttıyla vardır. Sevgi en kutsal duygudur. Çünkü seven yürek merhametlidir. Seven yürek yumuşaktır. Sevgi ve bilgeliğin ışığında birbirimizi tanıyalım ve sevelim. Çünkü hayatın kuralı çok basittir.  Ne verirsem o bana geri döner. Bugün sevgi vermeyi seçiyorum. Sevgimizi daha da güçlendirmek için işte size bir sevgi olumlaması örneği: Kendimi seviyorum ve kendime değer veriyorum. Sevgiyi dışarıda aramak yerine kendi içimdeki sevgimi yüceltmeyi, paylaşmayı seçiyorum ve seviyorum. İyi ki varım, iyi ki bu dünyadayım. Sözlerini her sabah vee akşam söylenmesi gerektiğini belirttim” dedi.

Ocak ayının konusu “Hayat” olacak

Gölcük Down Cafe’de her ayın ilk Perşembe günü düzenlenecek olan farkındalık sohbetlerinin Ocak ayı toplantısı 3 Ocak Perşembe 2019 tarihinde gerçekleşecek. Ocak ayı farkındalık sohbetlerinin konusu “ Hayat” olacak. “Sıcacık çay ve sıcacık sohbet isteyen herkesi Aramıza bekleriz” diyen Nagihan Özdil Ocak Ayı Farkındalık Sohbetlerine herkesi beklediklerini ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.