DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Kırkyama geleneği ÇYDD Değirmendere Şubesi binasında hayat buluyor

Kırkyama geleneği ÇYDD Değirmendere Şubesi binasında hayat buluyor

Kırkyama geleneği ÇYDD Değirmendere Şubesi binasında hayat buluyor

Geleneksel Türk el sanatlarından olan Kırkyama, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Değirmendere Şubesi binasında hayat buluyor. Halk Eğitim Merkezi Eğitmeni Ayşe Özatıcı tarafından eğitim alan 13 kursiyer dönem sonunda açacakları sergi için hazırlanıyor.

13 kursiyer eğitim alıyor

Ülkemizin ve ilçemizin en aktif derneklerinden olan  Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Değirmendere Şubesi 10 yıldır sürdürdüğü kırkyama kursuna bu sene de devam ediyor. Kırkyama alanında Türkiye birinciliği olan Halk Eğitim Merkezi eğitmenlerinden Ayşe Özatıcı tarafından  eğitim alan 13 kursiyer her yıl olduğu gibi bu yılda Salı ve Perşembe günleri aldıkları kurs ile dönem sonu sergisinde eserlerini sergileyecekler.

10 yıldır Gölcük Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile yapılıyor

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Değirmendere Şubesi’nde devam eden kırkyama kursunu ziyaret eden Dernek Başkanı Nuriye Demirel, “ Gölcük Halk Eğitim Merkezi ile yapmış olduğumuz iş birliği ile 10 yıldır kırkyama kurslarımıza devam ediyoruz. Geleneksel Türk el sanatlarımızın en güzel örneklerinden olan Kırkyama sanatını yaşatmaya çalışıyoruz. Kırkyama dalında Türkiye birinciliği olan eğitmenimiz Ayşe Özatıcı eşliğinde kursiyerlerimiz birbirinden güzel eserler ortaya çıkarıyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda dönem sonu sergimiz ile hazırladığımız eserleri sergileyeceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.