DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Türk Harb-İş Kocaeli Şubesi Başkanı Turhan Yıldız, MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Türk Harb-İş Kocaeli Şubesi Başkanı Turhan Yıldız, MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Türk Harb-İş Kocaeli Şubesi Başkanı Turhan Yıldız,

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Türk Harb-İş Kocaeli Şubesi Başkanı Turhan Yıldız, ‘Sakarya 1’nci Ana Bakım Fabrikası (tank palet fabrikası)’nın özelleştirilme kararı alınmasına tepki göstererek, ‘Sahibi millet olan 1’nci Ana Bakım Özelleştirilemez ve ’ ‘Milli Savunmaya harcanan paranın hesabı yapılmamalı’ dedi.

‘Bu fabrikanın sahibi millettir’

Türk Harb- İş Kocaeli Şubesi Başkanı Turhan Yıldız, yaptığı açıklamada, ‘Sakarya 1’nci Ana Bakım Fabrikası (tank palet fabrikası) 20 Aralık 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile özelleştirme kapsamına alınmıştır. Bu fabrikanın önemli bir ünitesi Sakaryalıların nakdi yardımlarıyla yapılarak Türk Silahlı Kuvvetlerine armağan edilmiştir. Bu yardımların içinde Bakkal Ahmet Efendinin, Arabacı Ali’nin, Tenekeci Fuat’ın, Manav İsa’nın küçük yardımları ile Mehmet Bey’in, Fethi Bey’in, bazı şirketlerin ve fabrikaların katkıları vardır. Velhasıl Sakaryalıların dişinden tırnağından artırdıklarını ererek kurdukları bir fabrika gerçeği vardır. Sahibi millettir. 50 yıllık savunma sanayi tecrübesi, yetişmiş işgücü, bilgi, deneyin ve verimlilik açısından dünyada ilk beşe giren 1. Ana Bakım Fabrikasının özelleştirilmesine asla sessiz kalmayacağız’ şeklinde konuştu.

‘Gerçek dışı ve onur kırıcı iddiayı reddediyoruz’

Açıklamalarını sürdüren Başkan Yıldız, ‘’Emeğini, alın terini ülke savunması için döken, ülke ekonomisi ve savunması adına büyük başarılara imza atan milli savunma işçileri olarak, çalıştığı fabrikanın verimsizliği gibi gerçek dışı ve onur kırıcı bu iddiayı reddediyoruz. Milli prodüktivite merkezince 3 defa ülkemizin en verimli işyeri seçildik. TSK’nın siparişleri ile yurt dışından alınan on yıllık siparişlere yetişemiyoruz. Ülkemiz ve geleceğimiz adına, alınan özelleştirme kararına teslim olmayacağız. Hiçbir hukuki temeli olmayan kararın iptali için hukuksal başvurma başta olmak üzere üretimden gelen gücümüz ve halkımızın desteğiyle sonuna kadar mücadelece edeceğiz’ dedi.

 

YORUMLAR

  1. ali dedi ki:

    özelleşince yatan çalışanlar 4000 5000 tl maaş alanlar aynı maaşı alamıcagı için yırtınıyorlar 🙂