• BIST 100

    10400,50%-0,77
  • DOLAR

    32,23% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2408,44% -0,66
  • Ç. ALTIN

    3892,16% 0,21

Başkan Büyükakın: Kocaeli’nin en güzel manzaralı kütüphanesi gençlerimize armağan olsun

Büyükşehir, 19 Mayıs Gençlik Bayramının arifesinde Darıca Halk Kütüphanesi’ni geleceğin emanetçilerine armağan etti

Proje ve yatırım 19.05.2024 17:48:00 0
Başkan Büyükakın: Kocaeli’nin en güzel manzaralı kütüphanesi gençlerimize armağan olsun

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın arifesinde geleceğin emanetçileri gençlere anlamlı bir hediye verdi. Büyükşehir, Derince Kütüphanesi’nin ardından Darıca Kütüphanesi’ni de hizmete aldı. Açılışta konuşan Başkan Tahir Büyükakın, “Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda eşsiz deniz manzarası ve tüm modern donanımıyla inşa ettiğimiz Darıca Kütüphanemiz gençlerimize armağan olsun” dedi. 

 

TÖRENE YOĞUN KATILIM

Darıca Millet Bahçesi içi Bayır Sokak’taki adresinde hizmete giren kütüphane için tanıtım programı düzenlendi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın ev sahipliğinde gerçekleşen törene, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, AK Parti İl Başkan Vekili Alper Doğan, AK Parti İlçe Başkanları, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, STK ve siyasi parti temsilcileri,  Başkan Vekili Hasan Soba, Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Hasan Aydınlık, Gökmen Mengüç, Sadık Uysal’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

BAŞKAN BIYIK’TAN BAŞKANA TEŞEKKÜR

Törende ilk konuşmayı Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık yaptı. Başkan Bıyık, Darıca Millet Bahçesi içindeki Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen kütüphanenin önemine değinerek, “Başkanımız Tahir Büyükakın ve ekibine ilçemize ve gençlerimize yönelik bu önemli hizmeti için teşekkür ediyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” dedi. 

 

BAŞKAN’DAN GENÇLERE ARMAĞAN

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da açılışa katılanlara yönelik bir selamla konuşması yaptı Sözlerine, “Kişi odur ki bıraka dünyaya eseri, eseri olmayanın yerinde yeller eser” dizeleriyle başlayan Başkan Büyükakın, “Bütün gayretimiz bu millete hizmet etmek. Çünkü biliyoruz ki Rabbimizin rızasını almak için milletin gönlüne girmemiz gerekir. Onun için mutlu bir şehir, o şehrin mutlu insanları için çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız da bize hep bu talimatı veriyor” dedi. 

 

EŞSİZ DENİZ MANZARASINA KARŞI 

930 dönümlük Millet Bahçesi içinde gençler için son derece donanımlı bir kütüphane inşa ettiklerini söyleyen Başkan Büyükakın, “Bakın burası eşsiz deniz manzarasına karşı gençlerimizin ücretsiz olarak çayını kahvesini içebileceği, dersini çalışabileceği, internet olanağının olduğu, Büyükşehir Belediyesi’nin diğer kütüphanelerine dijital ağı olan bir kütüphane. Atatürk ve onunla ülkeyi kuranlar ülkelerini en çok sevenlerdir. Biz de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın arifesinde eşsiz deniz manzarası ve tüm modern donanımıyla yaptığımız Darıca Kütüphanemizi gençlerimize armağan ediyoruz. Gençlerimiz benden hep ders çalışabilecekleri bir yer istediler işte o mekan bu mekandır” dedi. Başkan Büyükakın konuşmasını başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatana canlarını veren tüm şehitleri rahmet ve minnetle anarak tamamladı.

 

FELSEFEMİZE EN UYGUN HİZMETLERDEN BİRİ

Açılışta son konuşmayı ise Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz yaptı. Darıca Kütüphanesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı gibi son derece anlamlı bir günün öncesinde gençlere armağan edilmesinin önemine değinerek, “Başkan Büyükakın’a böylesine anlamlı bir günün arifesinde böylesine güzel bir eseri gençlere armağan ettiği için teşekkür ediyorum. Bu  insanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesine en güzel örneklerden biridir” şeklinde konuştu. 

 

19 MAYIS’I KUTLADI

Kendisinin Samsun Milletvekili olduğunu hatırlatan Yılmaz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919 saat 08.30’da Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlattı. Bu anlamlı günün arifesinde Kocaeli’nde gençler için çok önemli bir açılışta bulunmanın bu nedenle mutluluğunu yaşıyorum. Bu son derece anlamlı eser için Başkan Büyükakın’a ve ekibine teşekkür ederim. Gençlere armağan olsun, bayramımız kutlu olsun” şeklinde konuştu. 

HEP BİRLİKTE AÇILŞI GERÇEKLEŞTİRDİLER

 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla kütüphane açılışı gerçekleştirildi. Vatandaşlar ile kütüphaneyi gezen Başkan Büyükakın, kitapları inceledi ve içeride ders çalışan öğrencilerle sohbet etti. Gençler de 19 Mayıs gibi anlamlı bir gününün öncesinde kendilerine bu güzel kütüphaneyi armağan ettiği Başkan Büyükakın’a teşekkür etti.

 

GENÇLERİN AKADEMİK YOLCULUĞUNA EVSAHİPLİĞİ YAPACAK

Çağın gerekliliklerine uygun ve modern tarzda yapılan kütüphane kentin kültür ve edebiyat hayatına önemli katkı sunacak. Bunun yanı sıra Darıca Kütüphanesi, Büyükşehir Belediyesi’nin diğer kütüphaneleri gibi, gençlerin geleceklerine yön verdikleri, akademik yolcuklarına ev sahipliği yapan son derece anlamlı bir merkez görevini yerine getirecek. 

 

ÇAĞDAŞ DONANIMIN KONFORLA BULUŞMASI

180 dönümlük arazi üzerinde projelendirilen ve 300 kişi kapasiteli Darıca Kütüphanesi de Derince Kütüphanesi gibi aynı teknik donanımlara sahip bulunuyor. Çevreci akıllı bina özelliğine sahip olan ve Darıca Millet Bahçesi’nin içinde yer alan kütüphane, okuyuculara çağdaş bir hizmet verebilmek amacıyla; akıllı kütüphane sistemleri, basılı ve elektronik kütüphane koleksiyonuyla donatıldı. Modern mobilyalarla döşenen kütüphane içindeki çok amaçlı salon, kafeterya, toplantı salonu ve workshop alanları bulunuyor. 

 

KÖRFEZ MANZARASINA KARŞI KİTAP OKUMA KEYFİ

Bunun yanı sıra kütüphanenin üst katı kitapseverlere hizmet verecek. 140 kişilik bu bölüm eşsiz Körfez manzarasına karşı kitap okuma zevkini vatandaşlara sunacak. 

 

TOPLAM 50 BİN KİTAP 

Akıllı kütüphane sistemi yazılımına sahip olan Darıca Kütüphanesi’nde 20 bin kitap ile en az 31 kategoride 30 bin e-kitap veri tabanı olmak üzere toplam 50 bin kitap bulunuyor.  Üç adet katalog tarama kiosk sisteminin yer aldığı kütüphanede 15 bilgisayar, tv, 500 adet kitap raf desteği, tümleşik kütüphane sistemi yazılımı yer alıyor. 

 

ÇOCUK KÜTÜPHANESİ 

Darıca Kütüphanesi’nin en güzel özelliklerinden birini ise Çocuk Kütüphanesi oluşturuyor. Bu alanda 7 bin kitap minik okurlarını bekliyor. Bu alanda dünya çocuk klasiklerinden günümüz edebiyatına kadar çok çeşitli bir yelpazede kitap yer alıyor.

 

MUHTEŞEM DENİZ MANZARASINA KARŞI OKUMA KEYFİ 

Öte yandan Darıca Millet Bahçesi’nin 3. Etabı içinde yer alan Darıca Millet Bahçesi aynı zamanda muhteşem deniz manzarası ile göz dolduruyor. Kütüphanenin dış mekânında yer alan süs havuzları ve bu alanda bulunan oturma grupları, kitap dostlarının aynı zamanda dış alanda kitap dostluğuna devam etmelerine fırsat sunacak. 

Bakın burası eşsiz deniz manzarasına karşı  gençlermizin ücretsiz olarak çayını kahvesini içebileceği, dersini çalışabileceği, internet olanağının olduğu, Büyükşehir Belediyesi’nin diğer kütüphanelerine dijital ağı olan bir kütüphane. Atatürk ve onunla ülkeyi inşaa edenler ülkelerini en çok sevenlerdir. Biz de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın arifesinde bu önemli eğitim alanını gençlerimize armağan ediyoruz. Gençlerimiz benden hep ders çalışabilecekleri bir yer istediler işte o mekan bu mekandır” dedi. Başkan Büyükakın konuşmasını başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatana canlarını veren tüm şehitleri rahmet ve minnetle anarak tamamladı.

 


Gönülden Gönüle Projesi ile KAPILAN ÇALINIP DERMAN OLUNMAYA DEVAM EDİLİYOR

“HALKIN YARARINA MUHALEFET YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Değirmendere Şehit Cengiz Topel İlkokulu’nda OKUMA BAYRAMI ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

CHP Gölcük Kadın Kolları’nda ULVİYE YILMAZ DÖNEMİ

Sırf Tiyatro Ve Fi Sanat Oyunculuk Kursu Öğrencileri İKİNCİ OYUNLARI OLAN "8 KADIN"I SAHNELEDİLER

KSO Başkanı Zeytinoğlu ilk çeyrek büyüme oranını değerlendirdi

Büyükakın: İnsan hakları için sesimizi yükseltelim

Büyükşehir Konservatuvarı’nda yılsonu heyecanı

Kocaeli Gönüllülerinden Huzurevine erik kompostosu; DALINDAN TOPLADILAR, SEVGİLERİNİ DE KATTILAR

Encümen’de kiralama ihaleleri yapıldı

KOSKEM, 2024 yılı deniz sezonuna hazır

Vali Yavuz, Vatandaşlarla Hemhal Olmaya Devam Ediyor

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

Gölcük’te asfalt yama seferberliği devam ediyor

Başiskele’de Oyun Parkları Modernleşiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın “OLİMPİYAT MADALYASI BEKLİYORUZ”

GÖLCÜKLÜ ÖĞRENCİLER TÜRKÇE’NİN ZENGİNLİKLERİNİ ORTAYA KOYDULAR

LGS Sınavı’nda geri sayım başladı GÖLCÜK’TE 8 OKULDA 2 BİN 89 ÖĞRENCİ TER DÖKECEK

KSO Başkanı Zeytinoğlu mayıs ayı kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

VALİ YAVUZ, LGS SINAVINA GİRECEK OLAN ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ

BAŞKAN DOĞUSEL: KOCAELİ’NİN DENİZ TURİZM KİMLİĞİ, HER GEÇEN GÜN GELİŞİYOR”

Büyükakın: Ortak aklın kente katacağı değeri biliyoruz

Büyükşehir İtfaiyesinden Eczacıbaşı’na eğitim

Başiskele Belediyesi Personeline Etik Haftasında Farkındalık Eğitimi

GAZETECİ-YAZAR ERANIL’DAN BİR KÜTÜPHANE DAHA

Hisarcıklıoğlu, müjdeyi verdi: “2025 G3 Zirvesi Kocaeli’de yapılacak”

Kitaphane’de İstanbul’un Fethi Anlatıldı

YILDIZLI, ODTÜ ÖĞRENCİLERİNE DESTEK OLDU

PAZAR GÜNÜ İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ AÇIK OLACAK

YALI EVLERİ AMFİ’DE TSM NAĞMELERİ YANKILANACAK

Yükleniyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Dr. Ekrem Aktuğ’un Kızı Serra Yoğun Bakımda

YILDIZLI, KOMİSYON TOPLANTISI İÇİN KIRGIZİSTAN’A GİDİYOR

HAKEV Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, “BAYRAM ÖNCESİ GAZZE’DEKİ DİN KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM’

Terzioğlu Spor Kulübü’nden Büyük Başarı İKİ ALTIN MADALYA

Çetiner’den Dünya Yaban Hayatı Günü hakkında önemli açıklama ‘BİRÇOK HAYVAN NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ceyhun Konak ve Tayfun Konak Vali Yavuz’a ziyaret ‘TEBRİK EDİYORUM’

Ay, ‘Şaban-ı Şerif Ayı Ümmetin Ayıdır’

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Kocaeli’de kick boks fırtınası esti DÖVÜŞÇÜLER RİNGİN TOZUNU ATTIRDI

Temizlik İşleri gece mesaisinde Değirmendere’deydi

Değirmendere’de yamuk direk düzeltilmeli

ÖZBAŞ “HİÇ BATMAYACAK O GÜNEŞ!”

Şehit Deniz Akdeniz Üstgeçidi’nde paslanmalar her geçen gün büyüyor GEÇ KALINMADAN ÖNLEM ALINMALI

Değirmendere sahili yürüyüş yolunda ONARIM ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Değirmendere Yalı Evleri HUZURU ARAYANLARIN ADRESİ OLUYOR

VATAN CADDESİ SAKİNLERİ YOLLARININ YENİLENMESİNİ İSTİYOR

ELİF NİSA ÇELİK 5 YAŞINDA

Değirmendere Yalı Mahallesi Sakinleri o bölgeye kavşak aynası istiyor

Değirmendere’de küp taş tamiri

KSO Başkanı Zeytinoğlu ilk çeyrek büyüme oranını değerlendirdi

Encümen’de kiralama ihaleleri yapıldı

KSO Başkanı Zeytinoğlu mayıs ayı kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

Hisarcıklıoğlu, müjdeyi verdi: “2025 G3 Zirvesi Kocaeli’de yapılacak”

ŞAHİN, “ENFLASYON FARKINI 6 AYLIK DEĞİL AYLIK İSTİYORUZ”

KSO Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı gerçekleştirildi

Başiskelelilere Önemli Hatırlatma: Son Gün 31 Mayıs       

Gölcük Değirmendere Kuyumcular Derneği Başkanı Naim Gürel, “GÜVENİLİR KUYUMCU UYGULAMASINA BAŞLADIK”

Kazenfer, “Yatırımcılar bu dönemi iyi değerlendirmeli”

Fiat, Tofaş, Renault, Dacia orijinal ve muadil yedek parçaları EFE OTOMOTİV YEDEK PARÇA’DA

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16