DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

En Büyük Korkuları Şiddetli Soğuk ve Kar Yağışı

En Büyük Korkuları Şiddetli Soğuk ve Kar Yağışı

Suriye’de iç savaşın ardından çoğunluğu kaçak yollardan Türkiye’ye giriş yapan ve sayılarının 2 milyonu aştığı bilinen Suriyeli sığınmacılar, zor koşullar altında yaşam savaşı veriyor. Büyük bir bölümü karınlarını dilencilik yaparak doyurmaya çalışan, Türkmenler’in çoğunlukta olduğu mültecilerin en büyük korkuları ise, kapıya dayanan dondurucu soğuklar ve kar yağışı.

Kocaeli’de de adım başı rastlanan ve köşe başlarında dilencilik yaparak yiyecek ve diğer ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan binlerce Suriyeli mülteci arasında Türkmenler’in çoğunlukta olması dikkat çekiyor. Bozuk Türkçeleri ile dertlerini anlatan sığınmacılar en çok zabıta ekiplerinin kendilerine müdahale etmesinden yakınıyor. En büyük endişelerinin ise bugüne kadar mevsim normallerinin üzerinde seyreden havaların soğuması ve karyağışı olduğunu söylüyorlar.

İzmit’te oğlu 5 yaşındaki Rıza ile birlikte para toplamaya çalışan ve adını açıklamak istemeyen Suriyeli Türkmen kadın, İzmit’te birkaç aile olarak bir eve sığındıklarını, orada güç şartlar altında yaşam savaşı verdiklerini söyledi. Türkmen kadın, şöyle dedi:

“Savaş başlayınca canımızı zor kurtardık. Bir şekilde buraya geldik. Burada da hayat çok zor. İlk zamanlar bize yardım ediyorlardı. Ancak artık fazla yardım eden yok. Şimdi havalar soğuyacak. Burada kışın çok soğuk oluyormuş, çok kar yağıyormuş. Ne yapacağımızı bilmiyorum.”

Yanlarından geçen bazı kişilerin plastik oyuncak verdiği, yalın ayak yerde oturan 5 yaşındaki Rıza da gün boyu para toplamaya çalışan annesine eşlik ediyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.