DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük’teki Roma Döneminden Kalan Ilıca Geliştirilecek

Gölcük’teki Roma Döneminden Kalan Ilıca Geliştirilecek

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Roma dönemine ait bin 800 yıllık kalıntıların da bulunduğu alandaki Yazlık Ilıca Termal Tesisi’nin daha sağlıklı hizmet vermesi için çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Burayı daha yaşanabilir, daha sağlıklı hale getirebilme çabasındayız” dedi.

Ellibeş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yazlık Ilıcası’nın, 2. yüzyıl Roma döneminden kaldığını, aynı döneme ait bazı başka yapıların da bölgede korunduğunu söyledi.

Gölcük Belediyesi Y

azlık Ilıca Termal Tesisleri’nin havaların soğumasıyla şifa arayanların akınına uğradığını belirten Ellibeş, tesiste deri hastalıklarını tedavi eden “Doktor balıklar”ın da bulunduğunu anımsattı.

Yılda 20 bin ziyaretçiyi ağırlayan tesisi turizm merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Ellibeş, şunları kaydetti:

“Bu tesislere hem Kocaeli’den hem de komşu ve diğer illerden birçok vatandaşımız geliyor. Bu tesislerin daha sağlıklı şekilde hizmet vermesi için çalışmalar yapılıyor. Burayı daha yaşanabilir, daha sağlıklı hale getirebilme çabasındayız. Verdiğimiz hizmetle ilimizdeki sağlık turizminin canlanmasına katkıda bulunuyoruz. Gölcük Belediyesi YazlıkIlıca Termal Tesisleri, havaların soğumasıyla birlikte şifa arayanların akınına uğruyor.”

Ellibeş, 10 bin metrekare üzerine inşa edilen tesiste Roma döneminden kalma kalıntıların da korunduğunu belirterek, tesisin, bölgenin sağlık turizmi açısından çok önemli bir ihtiyacı karşıladığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

  1. Ali Veli dedi ki:

    Çok güzel bir tesis olmuş.