DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

AİLE KONAK HASTANESİ HALKI BİLİNÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR

AİLE KONAK HASTANESİ HALKI BİLİNÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR

 

Aile Konak Hastanesi, düzenlediği Halk Seminerleri ile, farklı branşlardan farklı konularla halkı sağlık konusunda bilinçledirmeye devam ediyor.

 

Özel Aile Konak Hastanesi, geleneksel hale getirdiği halk seminerleri ile farklı konulardan, konusunda uzman hekimlerle sağlık konusunda bilnçlendirme amaçlı seminerlerine ara vermeden devam ediyor. Son olarak, Kocaeli bölgesinde yaygın olarak görülen Astım Hastalığı konusunda Göğüs Hastalıkları uzmanı Uz. Dr. Gülşah Derinkuyu,  Başiskele Belediyesi’ne ait Sepetlipınar Semt Konağı ve Yeşilkent Semt Konağı’nda  seminerler  verdi. Astım Hastalığı’nın çeşitlerinden bahseden Derinkuyu,  özellikle Kocaeli Bölgesi’nin sanayi bölgesi olması sebebiyle Astım, KOAH gibi hastalarının dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

 

RİSK FAKTÖRLERİ NELER

Göğüs Hastalıkları uzmanı Gülşeh Derinkuyu, Astım Hastalığının risklerine dikkat çekerek, evcil hayvan tüyleri gibi allerjenlerin, iç ortam hava kirliliğine sebep olan sigara dumanı, deodorantlar gibi etkenlerin, dış ortam kirliliğine sebep olan  egzost dumanı,  baca dumanı, havaya salınan gazlar gibi birçok etenin Astım Hastalığını tetikleyerek, olumsuz sonuçlar doğurabileceğini söyledi.  AstımmHastalığı’nın tanısını koyarken, şikayetler ve belirtilerin neler olduğu ve solunum testinin çok önemli olduğunu belirten Derinkuyu, tüm bunların sonrasında doğru tedavi süreci yürütebilmek için röntgen, kan ve allerji testlerinin de yapılması gerektiğinin altını çizdi.

 

ASTIMI TETİKLEYEN NEDENLER

Astım Hastalığı konusunda detaylı bilgiler veren Gülşah Derinkuyu, Astım Hastalığının tetikleyen nedenler arasında, allerjenlerin, mesleksel etkenlerin, sigara, ev içi ve dışı hava kirliliği,infeksiyonlar, nezle, sinüzit, burun polibi gibi etkenler, Reflü, Psikolojik faktörlerin ve kullanılan ilaçlarla birlikte beslenme alışkanlıkalrının da bulunduğunu ifade etti. Aynı zamanda toplumda %30-40 oranındaki astım hastalarında Obezite olduğunu belirten Derinkuyu beslenme şekillerinin de Astım’ı tetikleyen önemli faktörler arasında olduğunu söyledi.

 

SEMİNERLER DEVAM EDECEK

Aile Konak Hastanesi halk seminerlerinin yanı sıra farklı meslek grupları ve kuruluşlara vereceği seminerl programını 2016’da da devam ettirmeyi planlıyor. Seminer Programları, Göğüs Hastalıkları’nın yanı sıra, kadın doğum, Kulak Burun boğaz, Psikoloji dallarından ilgi çekecek farklı konularla üstelik ücretsiz olarak devem edecek.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.